Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Drážďanská cena lyriky 2010

02. 06. 2009
0
9
1448
Autor
Zbora
Drážďanská cena lyriky je vyhlašována každý druhý rok a v září 2010 bude udělena již poosmé. Cenu, která byla založena na podporu současné básnické tvorby a která je dotována částkou 5000 EUR, vypisuje primátor zemského hlavního města Drážďan.
Uchazeči z německy mluvících zemí a z České republiky mohou být navrženi nakladatelstvími, redakcemi literárních časopisů, autorskými svazy či literárními sdruženími. Vítány jsou i přihlášky jednotlivců!

Přihlášky do soutěže se přijímají do 30. září 2009.

Uchazeči zašlou minimálně 6 a nanejvýš 10 básní v pěti vyhotoveních psaných na stroji nebo na počítači a svoji stručnou bio-bibliografii s aktuální adresou. Autoři nesmí uvést své jméno, nýbrž si zvolí heslo, kterým všechny své texty označí.
Tříčlenná česká porota 1. kola vybere z českých návrhů až 5 autorů. Stejný počet autorů vyberou ze všech německojazyčných uchazečů tři němečtí porotci, a to do 1. 2. 2010. Nominovaní autoři postoupí do finále soutěže, které se uskuteční v rámci festivalu lyriky BARDINALE 2010 v Drážďanech. Zde budou před hlavní porotou a publikem prezentovat své příspěvky do soutěže.
Veškeré zaslané texty všech nominovaných uchazečů budou renomovanými literárními překladateli přeloženy do druhého jazyka, aby je hlavní porota (česko-německá) měla k dispozici.
Obě poroty (1. a 2. kola soutěže) vybírají bez ohledu na osobu autora/autorky, tj. jména uchazečů se jim neoznamují. Každý uchazeč by měl být připraven a ochoten v případě své nominace předčítat v den předání ceny před publikem v Drážďanech.
Přihlášky do soutěže o Drážďanskou cenu lyriky je třeba podat klasickou poštou (ne doporučeně!) do 30. září 2009 na adresu:

DRESDNER LITERATURBÜRO e.V., ANTONSTRASSE 1, 01097 DRESDEN.
tel./fax: +49 351 804 50 87

Upozornění!
Na přihlášky emailem nebo faxem nebude brán zřetel. Z kapacitních důvodů nemůžeme potvrzovat přjetí zásilky ani vyzvedávat doporučené zásilky na poště.
Poskytnuté rukopisy nebudeme zasílat zpět. Právní cesta je vyloučena.
Hesla nominovaných básníků budou zveřejněna 1. 2. 2010 na internetových stránkách Dresdner Literaturbüro a Muzea Ericha Kästnera. Jméno vítěze bude zveřejněno po předání ceny na týchž internetových stránkách a také v tisku.

9 názorů

Psí kulky
05. 06. 2009
Dát tip
No kurnik! Kulky

Kuňkání v mezinárodním podání!!! :))) Pišta

Egil to zřejmě ví, já ne, jen do všeho rád kecám Armin

Muamarek
03. 06. 2009
Dát tip
Egil, Armin, oběma dík za info, beru to tedy tak, že to můžou bejt i věci z webu a mazat se nemusej :-)) Marek

egil
03. 06. 2009
Dát tip
Marku, zodpovědně ti můžu říct, že z webů nic mazat nemusíš.

Raději je s těch webů smaž, jako to udělal francois. Kdybys vyhrál, mohli by tě popotahovat a nic bys nic nedostal. Armin

Muamarek
03. 06. 2009
Dát tip
Můžou to bejt věci už publikované na webech? Marek

Miroslawek
02. 06. 2009
Dát tip
že bych se opět neúspěšně přihlásil? ;o)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru