Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Časopis Kafe 1/09

Výběr: Augustin_Šípek, Zbora, Markéta, a2a2a, Print
04. 06. 2009
30
83
8319
Autor
Jinovata

casopis.ekafe.eu


Vážení čtenáři,

bez delších úvodů Vás chci srdečně pozvat k přečtení prvního čísla časopisu


Kafe



Základnou tohoto časopisu bude interaktivní web na adrese ekafe.eu, který ale zatím ještě není zcela připraven ke spuštění. První číslo časopisu je ale již nějaký pátek hotové, a tak jsme se rozhodli zveřejnit je již teď, byť pouze na provizorní stránce. Plná verze našich internetových stránek by měla být spuštěna začátkem příštího týdne a já vás tam za celý náš tvůrčí tým srdečně zvu.


A kdože je náš tvůrčí tým, komu je možno děkovat?

Vedoucí celého projektu: Lukáš Pozorovatel Hrdý
Webdesign: EiFeL studio
Šéfredaktor a editor časopisu: Tomáš Jinovata Gabriel
Šéfredaktor webu: Arthur_Chyba
Organizátor akcí: Bílá_Místa_V_Akvarelu
Redaktoři: Winter, Zdeněk Lyryk Horner, Markéta, Sydian,
Markéta, Sydian, pozorovatel, tragicus, Vaud, Raja, Jinovata
Grafika, zlom časopisu, ilustrace: Jožka Gabriel
Ilustrace: Emil Sláma, sampo1
Titulka a dalsi art: Nikkarin
Korektura: malinka_hvezdinka, Zámotek
Administrátor webu:  M.V.Jung
Marketing: pyšná princezna
Spřátelené weby: Esprit, Písmák

83 názorů

pozorovatel
18. 06. 2009
Dát tip
neboj, my tam máme všichni blbý přízviska.. mě třeba označujou "šéf"

Zuzulinka
18. 06. 2009
Dát tip
a sakra, to jsem si zase naběhla:-)

pozorovatel
18. 06. 2009
Dát tip
v tom případě dostaneš exkluzivní funkci "Holka na všechno".)

Zuzulinka
18. 06. 2009
Dát tip
tedy chyby opravuji na plakátech, letácích a jiných prkotinách o našich akcích "opravářka" zní dobře oficální název mé fce je redaktorka mediální propagace nemá to s tím nic společného neoficiálně taková - holka pro všechno

Jinovata
17. 06. 2009
Dát tip
opravářka

pozorovatel
17. 06. 2009
Dát tip
ježiš, co to máš za práci?

Zuzulinka
17. 06. 2009
Dát tip
ok...zkusím to v práci to dělám furt, furt něco opravuji:-)

pozorovatel
17. 06. 2009
Dát tip
zuzu: pokud bys chtěla pomoct, tak nejlíp se zaregistrovat na ekafe.eu jako korektorka či redaktorka veškeré články, které jsou určeny do časopisu, jdou přes web, kde jsou kontrolovány a opravovány u prvního čísla web ještě nebyl, tak to bylo poněkud komplikovanější

Jinovata
17. 06. 2009
Dát tip
Tangens: V příštím čísle otiskneme krátkou opravu s omluvou. Je to konkrétně moje chyba.

Zuzulinka
17. 06. 2009
Dát tip
nejak jsem se "rozvelmila" a oprava "chvályhodné"

Zuzulinka
17. 06. 2009
Dát tip
Tak jsem ho zdárně vytiskla a přečetla, co se mi líbilo byly fascinující obrázky domů a vůbec rozvinutí toho příběhu. Taky sekce poezie velmi. Informace o nových počinech písmáků - ty velmi vítám. V závěru velmi vtipné článečky. Trochu nudné se mi zdály rozhovory a zamyšlení, ale to je čistě můj subjektivní dojem...prostě mě to bavilo méně. Celkově, velmi zajímavé a chválehodné....klobouk dolů všem, kteří za tím stojí... P. S. Našla jsem pár pravopisných chyb....tak kdyby jste někdy chtěli pomoci s korekturou...ono tam v Praze vám to "y" vždy y všude připadá tvrdý:-)

mperdik
13. 06. 2009
Dát tip
SAMÉ CELEBRITY KOUKÁM.....

pozorovatel
12. 06. 2009
Dát tip
řádek: a záplatuješ explorer? já bych IE v dnešní době už nepoužíval:))

Jinovata
11. 06. 2009
Dát tip
Nevím, jak to bude v budoucnosti, ale v exploreru zatím web moc nefunguje. Doporučujeme používat Firefox. No a jinak pokud vím, tak oficiálně ještě web nebyl spuštěn, ale v nejbližších dnech by měl být.

řádek
11. 06. 2009
Dát tip
Můžu vědět, jak to vypadá s elektronickou verzí? Mně se nenačítá zatím. Vždy mi to nahlásí chybu, že explorer nemůže zobrazit, bla bla bla..

James.Juyce
11. 06. 2009
Dát tip
ak mi posles tu zbierku, pokojne na nu napisem kritiku

Jinovata
11. 06. 2009
Dát tip
james: žert to není. Daliho plánuju v nějaké podobě publikovat v dalším čísle, jak se ostatně píše přímo v časopise. Pokud se ti jeho sbíírka bude zdát špatná, uvítáme kritický dopis do redakce, případně polemický článek.

James.Juyce
11. 06. 2009
Dát tip
toto "Rubrika "ze zaslaných sbírek" je jen pro ty, co se nedostali na místo, kde je karel rada, ale pár slov si zaslouží (k publikaci nejsou jejich díla dost dobrá - až na daliho stana)" s tym Dalimirom Stanom je dufam zart

Fouckault
10. 06. 2009
Dát tip
pozitivně překvapilo náplní i graficky****

hafantrysk
10. 06. 2009
Dát tip
rad bych odpovedel na dotazy ohledne tisknutí časopisu 1. casopis je jen pdf, protože tištěný, krásný, vázaný časák je drahý. Pokud by byl casopis dělán pro tisk, vypadal by taky podstatně jinak. Výroba by byla náročnější hlavně co se týká ilustrací. Takto jsem šel po internetu, dával tam, co se mi líbilo, a technickou kvalitu obrázků neřešil. V podstatě nic z toho co vyšlo by se nedalo v dané velikosti tisknout. 2. nicméně zvolený formát je A4 naležato, tedy poslat do své stolní tiskárny a vytisknout jedna ku jedný si to může každý 3. dávám jeden odkaz pro zájemce, kteří by rádi viděli, do jakého kontextu jsem alespoň já chtěl kafe dostat... chvála grafiky pak možná bude mírnější: www.pdf-mags.com

dobrý, nechci rozdělovat na vnitřňáky a venkovní, jenom mě to interesovalo.

Jinovata
09. 06. 2009
Dát tip
Došlo asi dvacet sbírek, nerozlišuju odkud, jestli z písmáka, nebo zvenku. Prostě došly. Karel byl v jednu chvíli vybrán, abychom měli čas jeho sbírku zpracovat a udělat všechny potřebné články. Ve frontě už jsou další adepti, ale pořád je možné je trumfnout lepším textem.

pozorovatel
09. 06. 2009
Dát tip
karel rada zaslal sbírku na kontakt, který je na písmáku jako ostatně všichni a zjišťovat, kdo je registrovaný písmák a kdo ne, je poměrně složitý podmínky jsou pro všechny stejný žádný ti zvenčí vs. ti zevnitř

jasně, myslel jsem samozřejmě písmácké sbírky, karel rada je odkudsi zvenčí, nic proti tomu, jenom mě zajímalo jak široká a kvalitní byla ta množina zaslaných sbírek, když jsi stejně nakonec sáhl po karlovi.

Jinovata
09. 06. 2009
Dát tip
Trapný autor: Díky za reakci. Kdybys Karla Radu nepřeskočil, všiml by sis, že právě on je oním "zaslaným autorem" kterého jsme vybrali, odpublikovali ho, udělali s ním rozhovor a kritiku. Rubrika "ze zaslaných sbírek" je jen pro ty, co se nedostali na místo, kde je karel rada, ale pár slov si zaslouží (k publikaci nejsou jejich díla dost dobrá - až na daliho stana)

dobrý, početl jsem si! hlavně graficky na úrovni, nějakou tu nudu jsem samozřejmě musel přeskakovat (karel rada) nechápu pár souvislostí - ta část, kde -jak bylo avízováno- budou rozbory zaslaných sbírek je nějak méněcenná! jenom pár invektiv a šlus. čekal jsem o něco hlubší analýzu! a vhledem k tomu, že byli vybráni ti, co byli vybráni, předpokládám že možnosti výběru (hlavně kvalitativní) byly omezené, což?

Narvah dal vzniknout nové diskuzi ohledně časopisu, ta však byla vzápětí smazána Jsem si jen malinko rýpnul :-)

midin
09. 06. 2009
Dát tip
Novinky jsou moc fajn, informují mě o tom, co na písmáku občas nestíhám zastihnout. Exkluzivní rozhovor byl ňamkovitý, jen tak dál. Jinak poezii každopádně zvětšit. Próza OK, standard. Nicméně výšplechty na konci časopisu pro neznalé písmáckých guru může leckomu zamotat hlavu. Potěšili mě infa o alternativní muzice po stranách čsp-su, nejvíce mě však těší grafická úprava a přikládané ilustrace/fotografie. Když bude Kafe vypadat následujících několik čísel podobně jako to první (jak graficky tak stylisticky), budu jen spokojen. Jó, nasadit si prvním číslem sám sobě vysokou laťku, to nedělá dobrotu :-)

Jinovata
09. 06. 2009
Dát tip
Milí čtenáři, promiňte mi mou smělost, ale připravit takový časopis dá hodně přemýšlení o rubrikách a jejich náplních a spoustě dalších věcí. Alespoň pokud mluvím za sebe, tak jsem plný očekávání, CO časopis udělá s čtenáři, jak přijmou kterou rubriku. Zkrátka potřebujeme nějakou zpětnou vazbu. Vašeho obecného ocenění si velice vážíme a máme z něj radost, chtěl bych Vás ale poprosit, povězte pár slov ke konkrétním rubrikám. Které se vám nejvíc líbí, které naopak ani moc nečtete. Přiměl Vás časopis k přeštění všeho, nebo vás lákaly jen některé jednotlivosti? Čím podrobněji mi sdělíte své dojmy, tím lepší představu, co dál s časopisem, budu mít. Předem vám děkuji.

Janina6
06. 06. 2009
Dát tip
Gratuluju! "Koutkem oka" jsem si všimla, že se něco chystá, ale stejně jste mě překvapili. Rozsahem, pestrostí i kvalitou.

berg
06. 06. 2009
Dát tip
Ich auch gratuliere! Je hezký si s něčím takhle vyhrát a mít za to prd - zvlášť v dnešní době se to může brát jako dost chvályhodnej počin.

Grafik
06. 06. 2009
Dát tip
Moc dobré, gratuluji. Těším se na další.

Jinovata
05. 06. 2009
Dát tip
a2a2a: Nenapadlo mne, že by ti mohla vadit i zmínka v rámci novinek, nemohl jsem si pomoct, ale to, co se kolem tvé sbírky roztočilo prostě stojí za pozornost. Tvé odmítnutí jsem bral jako odmítnutí mít sbírku u nás publikovanou, o což jsem stál. Jako šéfredaktor se ti omlouvám.

a2a2a
05. 06. 2009
Dát tip
Neskutečně mnoho odvedené práce, graficky přesvědčivé, spousta vkusných ilustrací, k tomu všemu je co číst, za sebe mne zamrzelo, že je tam odkaz na mou sbírku, ačkoliv je známo, že jsem si to nepřál, snad by se mohl někdo zeptat, ale to je opravdu nic oproti krásné práci jako celku. Přiznám se, že jsem to nečekal, za to se omlouvám a o to více blahopřeji.

Narvah
05. 06. 2009
Dát tip
dobrý je to!

ale když já se bojím, že mě odmítneš

raja
05. 06. 2009
Dát tip
Tak se neseznamuj:p

já vím, já jsem totiž hrozně nesmělý :-$

raja
05. 06. 2009
Dát tip
Armine? Ty malé písmena působí tak...nesměle

a to se mám seznamovat sám ? žádný inzerát se ke mně nedonesl :-( Nechceš se seznámit ?

raja
05. 06. 2009
Dát tip
Arminovu seznamku?

no, ale slogan máš hezký... Příště se můžete těšit na... :-)

raja
05. 06. 2009
Dát tip
Ne. Znáš to, dvakrát do téže řeky. Niky.

já vím, nikdy, a je mi to líto... ale já bych hrozně rád... uděláš rozhovor znovu ? :-)

raja
05. 06. 2009
Dát tip
Je bůhví kde, spolu s mým pc (dejmupanbůhlehkouzem) a tak bude pouze v redakci někde, Ty pokud si ho udělala:) ...z toho logicky plyne, že ty Arméne, si jeho božské odpovědi niky nepřečteš...:P

a kde teda je ? pokud jsi ho udělala, je to hezké, ale mnohem heščí by bylo, kdyby byl někde ku přečtení

raja
05. 06. 2009
Dát tip
>>>musím přiznat, armine, že v tomto bodě bulvár zklamal... >Jak to? Dyť s Francoisem sem dělala gradiózní rozhovor:P

pozorovatel
05. 06. 2009
Dát tip
to je obrození české kultury vůbec! .)) těšim se na tebe

Alimra
05. 06. 2009
Dát tip
! myslím, že se vám to povedlo ... že by obrození kultury na Písmákovi? doufám v to v sobotu to přijdu zkontrolovat :-)

bude-li raja chtít, přispěji do bulváru několika články :-)

pozorovatel
05. 06. 2009
Dát tip
musím přiznat, armine, že v tomto bodě bulvár zklamal...

A o Francoisovi ni slovo ? se styďte, měl být alespoň v bulváru :-)

StvN
05. 06. 2009
Dát tip
To je jasný, já kritiky psát neumim.

pozorovatel
05. 06. 2009
Dát tip
stvn: spíš ta kvalita kritiky pokulhávala...

midin
05. 06. 2009
Dát tip
Výborné! Doplnění textů vkusnými fotkami/ilustracemi, zajímavá témata... Jen ať to vydrží!

Zuzulinka
05. 06. 2009
Dát tip
pěkné....dá se někde opatřit v tištěné podobě? Moc hezké ilustrace u prózy a vlastně všude, oslovily mě a to jsem to přejela jen letmo. Zbytek prohlídnu a počtu doma. Překvapila mě jak forma, tak obsažnost.

StvN
05. 06. 2009
Dát tip
Moje nepochvalná kritika Domu se jaksi nehodila, počítám, holomci.

Winter
05. 06. 2009
Dát tip
Má tam kratičky kritický rozbor jedné zásadní otázky. Ostrost, s níž jde až na jádro věci, se však může srovnat s Marxem.

Winter
05. 06. 2009
Dát tip
Hvězdou čísla je však bezpochyby Extra Vagan C!

Psí kulky
04. 06. 2009
Dát tip
btw, slovníček u Jirouse je velmi vtipný :-)

Psí kulky
04. 06. 2009
Dát tip
a to už nebude Bezvedení?

Anetté
04. 06. 2009
Dát tip
ach to je naprosto genialni věc, paradni disajn:) gratuluju, gratuluju

řádek
04. 06. 2009
Dát tip
Na první shlédnutí - skvělá grafika. Co se týče obsahu, potěšilo, že jsou tam i věci, které člověk na písmáči nenajde. Dobrá práce. Tak ať to vydrží :)

řádek
04. 06. 2009
Dát tip
velká gratulace, jste fakt dobří! :) (mimochodem - jak zvládl být sydian redaktorem hned dvakrát? :-)))

Tragicus
04. 06. 2009
Dát tip
Aha, tak to pak ano. Dobre.

pozorovatel
04. 06. 2009
Dát tip
je to takový větší předkrm, tragicu, lákadlo

Tragicus
04. 06. 2009
Dát tip
Eh, dnes je teprve vcera, takze az pozitri.

Tragicus
04. 06. 2009
Dát tip
A ja myslel, ze se bude zitra az predstavovat "live" v Komedii. Ale vyborne, jelikoz tam nebudu, jsem rad.

Vaud
04. 06. 2009
Dát tip
:-) taky*

pozorovatel
04. 06. 2009
Dát tip
já se hrdě tipuju

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru