Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lipová vůně

05. 06. 2009
8
16
2845

Na úvod jedno dílko, řekl bych společné. Je to text pro hudbu. Jsem jen jedním se spoluautorů Votypka-Štěpánek. V tuto chvíli je to také jediný text, který si pamatuji nazpaměť.....

              Lipová vůně         hudba: Jiří Štěpánek/text: Jiří Votypka, Jiří Štěpánek

 

Tak lehce…..

Tak hned…

Tak hebce..

Tak hned….

 

Jedu s ní zdviží, cesty se kříží,

Proč jen tak krátce nahonem.

Hezky se smála přírodě chvála,

Voněla lipovým šamponem.

 

REF:

//: Chvála technice,

díky chemii,

teď jen díky nim

láska nás zabíjí…. ://

 

Jak krásně voní, hlavou se honí,

Kam dneska asi půjde spát.

V lipové vůni jak v bezedné tůni,

Ach jak bych utonul velmi rád…

 

REF:

//: Chvála technice,

díky chemii,

teď jen díky nim

láska nás zabíjí…. ://

 

Tak lehce…..

Tak hned…

Tak hebce..

Tak hned….

 

 


16 názorů

renegátka
15. 04. 2010
Dát tip
Děkuji moc.Budu se těšit.

Jmenujem´se pracovně JJD Skorotrio. To "skoro" je na místě, protože skutečně naše produkce se odehrávají tak, že buď hraje jeden nebo dva hráči, v nejoptimističtějším případě i tři. V budoucnu snad i čtyři. Nástroje: kytara doprovodná elektro-akustická kytara sólová elektro-akustická kytara basová elektro-akustická někdy akordeon, ten je úplně normální J.Š.

renegátka
15. 04. 2010
Dát tip
Ty hraješ v kapele, to je skvělé.Mít vlastní kvalitní texty-co víc si přát.Tiše závidím.Můj obdiv.

Bohužel odkazem ani testamentem k této písničce ani jiným nikde na netu nedisponuji. Jedině mohu poslat wav.demosoubor na e-mail. Anebo je možnost navštívit některá z našich vystoupení. Většinou v Praze nebo Hradci Králové. Zdar s sílu! J.Š.

renegátka
15. 04. 2010
Dát tip
Jak se k ní dostanu, máš nějaký odkaz?

Děkuju, a to si ještě neslyšela "naživo" celou tuhle písničku. J.Š.

renegátka
15. 04. 2010
Dát tip
Pěkné.*Tohle já můžu.

Bíša
16. 12. 2009
Dát tip
:o))

Básně a písňové texty jsou podle mého názoru hrozně hrozně subjektivní. Nerozumím jim natolik,abych je mohla objektivně hodnotit, můžu jen subjektivně říct, jestli se mi líbí nebo nelíbí. U povídky je to jiné, tam můžu hodnotit gramatickou správnost, dodržení útvaru...Prostě jenom konstatuji, že se mi tvůj text líbí a je ztí můj subjektivní názor:-)

Děkuji, Jitřenko! To je zajímavé, co čtenář, posluchač, to jiný názor! Někdo jiný zase mi řekl, že je toto k zařazení do písmácké Stupid ligy! Dál sděluju, že jsem jenom spoluautorem tohoto! Refrain, ten je můj a to o těch lehkostech a hebkostech na začátku a konci. Jsem rád, že se ti to líbí! Tak je to takový pocit zadostiučinění, že se to všechno nedělá nadarmo! Ale také si myslím, že tady u sebe mám básničky možná o trochu jiné, ale kterých si možná považuji osobně více! Nicméně tvoje vlídné slovo hřeje jako kamínka! Dík. J.Š.

Poetické...a krásné. Lipová vůně, tak něžná a půvabná, líbí se mi z tvých básní zatím nejvíc...Zdraví tě Jitřenka z Těšína

A já mám rád zase lipový čaj... Neboj, mám ještě v zásobě "Vanilkovou vůni"...Časem se jistě objeví. Jinak děkuju za kritiky.J.Š.

Toscana: Ano, píseň existuje a je občas někde zahraná. Zpívám si ji sám, takže subjektívní potíže nepociťuji... Jinak jako každá píseň,která se někde zahraje má v textu mnoho stupňů volnosti (pamět lidská bývá děravá), takže není zcela jistě možno říct, co, kdy, kde a na jakém místě se při konkrétní "produkci" zrovna vysloví.Díky za zprávu..Štěpa z Hřibska

Toscana
08. 06. 2009
Dát tip
a nebo: Ach, v ní bych tonul velmi rád. (když to je o tonutí ve vůni) - mi to nedalo a ještě jsem se vrátila...

Toscana
08. 06. 2009
Dát tip
Jak krásně voní, hlavou se honí, Kam dneska asi půjde spát. V lipové vůni jak v bezedné tůni, Ach jak bych utonul velmi rád… - zkoušels číst si to nahlas??? Nebo rovnou zhudebnit to? Jestli ano, určitě ti ten poslední verš škytal - proti druhému verši tam je o slabiku navíc totiž - a to by nedělalo dobrotu ve frázování. co tak takhle: Ach, tam bych tonul velmi rád ????? Popřemýšlej! Ale jinak jako písničkový text moc povedené - *t

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru