Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dítě

07. 06. 2009
9
13
1931
Autor
Narvah
"Chci dítě", řekla. Seděl na balkoně a nemyslel na nic. Potřeboval vypnout. Opřela se dlaní o jeho rameno. "Chci dítě." Představil si její břicho. Jak se každý den zvětšuje. Až k prasknutí. Břicho všech břich! "Fakt?" Chytil ji za ruku. Naklonila se k jeho uchu. "Jo. S tebou," zašeptala. Nemyslel si, že by tomu dítě dalo větší smysl. Ale byl zvědavej. Jak by vypadalo. Proležel by hodiny vedle toho břicha a čekal. "Teď hned?" "Jo." Otočila se a zmizela. Našel ji v ložnici. Nahou. Lehl si vedle ní. Venku foukal vítr. Skrze žaluzie se prodíralo odpolední slunce. "Víš co to znamená?" Položil prsty na její tvář. "Že přišel čas?" "Jo." Dotkl se rty její kůže. "Že přišel čas." Venku kdosi vykřikl hrůzou. Pak shořel.

13 názorů

pozorovatel
08. 06. 2009
Dát tip
"Břicho všech břich!" se mi nelíbí kdyby v pointě zemřel papež, tak by to nabralo na větších obrátkách, to jo ale i pyroman postačí

Narvah
07. 06. 2009
Dát tip
nojo.. ostuda no..

Elleanor
07. 06. 2009
Dát tip
jj koloběh života...pěkné

Winter
07. 06. 2009
Dát tip
Jn, pravopisná chyba v pointě nepotěší.

katugiro
07. 06. 2009
Dát tip
zhořel?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru