Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sluneční deprese

09. 07. 2009
25
37
4338

s věnováním...

vpijím se do tebe

raněný  vlastní zbytečností

zrazený poledním sluncem

když ikara nikdo nechytá

U L É H Á M

jsem poslední descendent

z rodu atreova

nesu vinu všech otců

a neřest našich matek

chtěli jsme býti titány

bohy jsme  jen ve své pýše

po matce děti labilní

po otci zas vrahem

sám stavím šibenici

za vlastní volby prahem

lžu že nejsem loutkou

provázky prozradí tahem

 

 

 

 

 

 


37 názorů

zvíře
27. 07. 2011
Dát tip
tvůj pád je mi znám

nevím, jestli to je nedokončené - spíš často to přeženu s pointou...jinak děkuji, že jsem se k ní díky tobě vrátil:-)

Print
05. 11. 2009
Dát tip
Při vší úctě a skromnosti: mohla to být dobrá báseň, soudě podle toho, co z ní prosvítá. Někdy mocná slova nemají dost síly na to, aby přinesla slabé, jednoduché a pravdivé poselství. Což jsi měl určitě v úmyslu a co je z toho zjevné nebo spíše zjevené. Píšu to s respektem a těším se na další sluneční deprese, které budu moci sdílet s tebou naplno! *!

Vidíš, a jeden by přitom čekal, že různé činnosti vyžadují různé postupy. Inu, jiný kraj, jiný mrav, nejspíš. Zdá se, že diskuse tím postrádá na smyslu.

o to první se pokouším ale to druhé, no, nevím, znáš to - zvyk je železná košile a když jednám s lidmi, tak nemůžu nic vrátit/škrtnout, a úplně stejně přistupuju k tvorbě...

A nauč se škrtat.

V první řadě se zbav přesvědčení, že čtenáře zajímá, kterak a na co jsi zvyklý. Čtenář přistupuje k textu nezatížen balastem těch "vysvětlivek" (jak už jsem se ti snažil naznačit) a jejich množením pranic nevylepšíš. Jinými slovy, když něco vypadá jako kachna a kdáká jako kachna, je to pro mě kachna bez ohledu na fakt, žes měl v úmyslu vytvořit zebru.

díky za kritiku - i částečná pochvala je super:-) to s tou snahou o "velikost" slov a díla je trochu problémovější, protože jsem zvyklý se tak vyjadřovat a vlastně i myslet... P.S. Je pravda, že nikdy nevím, jak začít, protože mě ty slovní obraty napaddají až tak od půlky díla... ale to s tou písní je kruté:-)

Velká slova nedělají velkou poezii, a na tomhle textu je to až bolestně vidět. Bolestně proto, že jednomu přijde až líto, kterak první tři čtvrtiny básně svou upocenou chtěností vypadat "velice" kazí jednoduchý a možná právě proto výborný zbytek. Za sebe mohu říct, že kdyby tu stálo pouze posledních šest řádků, neřeknu ani popel. Resp. řeknu - pochvalný. Předložený mišmaš je ale v dané podobě zklamáním. P.S. Nemohu si pomoci, začátek textu mi neodbytně evokuje šlágr Tomi Paciho - Vsákneš se do mě jako déšť.... tralala :)

já jsem se v prvním verši vpil:-) což vzhledem ke stavu psotmoderní odcizené doby není tak špatné:-) to kolik to dostane tipů mi je jedno, ale když to dílo někoho potěší - třeba mě:-) - tak na tom mi záleží...

tak to slyším od tebe poprvé, že nerozumíš poezii(ne, že bych ji rozuměl, ale vysvětluje to některé tvé kritiky:-)...

povedené*

díky Dave...P.S za chvíli dám nové dílo, tak když budeš mít zájem(jedná se o "skrytou reklamu":-)

opožděně děkuju za odezvu (musel jsem pracovat)...jen jsem čekal, že se do hodnocení pustí i oficiální kritici, ale oni nikde:-( srabi!:-)

baronka
10. 07. 2009
Dát tip
Silné povedené T

jsem poslední descendent z rodu atreova...nemám co vytknout. *

Kamil.Kubik
09. 07. 2009
Dát tip
gut...

Bíša
09. 07. 2009
Dát tip
Silné verše!!!

Notreal
09. 07. 2009
Dát tip
dobré, blízké mi *

A.H.
09. 07. 2009
Dát tip
konec s šibenicí, to se mi vždy zamlouvalo. *t*

cakvicka
09. 07. 2009
Dát tip
Tip top

Norsko
09. 07. 2009
Dát tip
nebeč. Takové jenykovské. Tip

Impresse
09. 07. 2009
Dát tip
dobrý :-)*

dík:-)..jen teď je to takové tíživější

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru