Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Napínavá pohádka o sirkách

11. 07. 2009
5
10
3553
Autor
Jinovata


Malé dítě si hrálo se sirkami a omylem zapálilo oheň v krbu. Stalo se to v zimě, když z Ruska zastavili přívody plynu a teplárna přestala topit. Navíc nebyl v místnosti příjemný dostatek světla a také komín už začínal dlouhým odpočinkem plesnivět. Dítě od ohně včas ustoupilo a v teple přečkalo několik hodin, až do návratu obou rodičů. Ti se ihned všemu dovtípili a sirky od té doby začali schovávat na bezpečnějším místě.

Dítě rostlo a jak dospívalo, setkávalo se se sirkami čím dál tím častěji. Jednou, těsně před tím, než nadobro přestalo být dítětem, si koupilo v trafice sirky a zapálilo táborový oheň na jednou letním táboře. Ostatní děti vše sledovaly s tím větším obdivem, čím byly mladší. Některé děti, ty středně staré, neohromila už ani tolik samotná hra s ohněm, jako nákup sirek v trafice. Byly přesvědčeny, že kdyby ony šly teď do trafiky, odmítl by jim prodavač sirky prodat, protože jsou nebezpečné. Prodavač v té trafice už byl dospělý a prodával sirky skutečně jen těm dětem, kterým již bylo alespoň patnáct let, nebo tak vypadaly.


10 názorů

Jinovata
23. 10. 2009
Dát tip
Bert: Díky za doporučení... ale já už nemůžu vydržet, jak to všichni berou jako nedotaženou věc. Je naopak neuvěřitelně natažená, je to vtip. Absence pointy je smyslem celé napínavé pohádky.

Flákač
21. 10. 2009
Dát tip
tohle je ale hodně pohádkové, t.

V Sušici je dávno po sirkárně !!

Martulle
11. 07. 2009
Dát tip
Eh, co je na tom napínavé?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru