Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

výsledky 35.K.O.U.L.E.

28. 07. 2009
1
79
2118
přes nečekané překážky dotáhneme do konce minulé, 35. kolo K.O.U.L.E. – ale sešla se tentokrát tři díla s 20 tipy a to díla těchto autorů vesuvanka , VT Marvin a  19:50, tak konečné a definitivní vyhlášení vítěze bude na vyhlašovateli tématu, Oldjerrym – a vítěz, kterého on zvolí, nám v úterý zadá téma 36. kola
 
PS. Vítězem se tedy - po rozstřelu - stává VT Marvin a jeho dílo výše brčálově zeleně doklikatelné
gratuluju jménem svým - ostatní pogratulujou sami
.
 
zároveň tímto vyhlašuju KOULI SPECIÁL – protože jste, milí koulaři, určitě strašně trpěli po dobu nedostupnosti serveru bez možnosti realizovat se a odreagovat na Písmáku jako obvykle, máte teď jedinečnou šanci z(a)pracovat všechny své pocity tímto vyvolané do jakékoli libovolné formy  – uzávěrka bude ve čtvrtek 20:00 a hlasování pak bude probíhat až do úterý 4.8. do 19:30 vítěz bude vyhlášen zároveň s novým tématem ve 20:00 téhož dne
.
.
a jako vždy
Důležitá připomínka - soutěžní příspěvek musí mít v názvu slova
" K.O.U.L.E. speciál" 
Avizo prosím zašlete Mořskému koníkovi.
Cituji:
16.05.2009 13:56:17
a to AVÍZO prosím PŘÍMO OD DÍLA a NEBO (ti od koho mám zablokovaný avíza protože avízujou bezhlavě) zprávou S ČÍSLEM DÍLA!!! - ne sem páč abych tu luštila mezi všema kritikama esi někdo píše zrovna mně, že mám klubit, je děsný totiž!
a žlutím bo křičím! :oD

.

 


79 názorů

takhle jak si to dal do názvu do na první pohled extra viditelný není, to doufám uznáš sám - pro názornost vložím k.O.u.l.E. uPE neJwiC - wYpaDOk PiSmakA do textu obě varianty - abys viděl teda o co mi de KOULE speciál - no - a já netrávím svůj čas zkoumáním písmáka co se kde šustne - a nehodlám trávit - proto potřebuju avi a jasnej viditelnej signál - a dyž vidíš že nereaguju na avi, jistí to zpráva, hmmm? a to vše koníkovi, páč pod tímdle nickem jen vyhlašuju aby pak koník nebyl furt zasypanej potroublejma avízama kerý ani nejsou pro mne děkuju a zůstávám s pozdravem na věky tvá mořská potvora :o)

tetuška, já avi nedostala - ani jako koník ani tu jako soutěž, ani jako žádná jiná... žádný avi - a při letmým pohledu do seznamů nových děl sem to tvoje zřejmě přehlídla - ono dyž pokaždé prosím o avi a o začlěnění slova KOULE příp + VIDITELNĚ do názvu, tak je to právě proto - třeba už se jednou všeci nade mnou smilujete a vyjdete mi vstříc - ono to není proto že by mě bavilo někoho buzerovat ale proto že jinak nemám šanci to uhlídat :o) a zdravím staré dobré vševědoucí ČéKáĎo :o)

tak doufám že sem zařadila všecky soutěžící - odvčil se už jen tipuje - až do úterka 4/8 19:30 :o)

řádek
29. 07. 2009
Dát tip
:-)

eh, avízko eště

v to sem se ani neodvažovala doufat!

řádek
29. 07. 2009
Dát tip
žádný problém, spravím o tom druhou půlku :)

žádná novinka - to už si myslí půl písmáka :oD

řádek
29. 07. 2009
Dát tip
Hrozná ženská :)

ééé, šuplíky mi furt eště stačej, řádečku... nevzdávej to, buď hlavou naší rodinky :oD

řádek
29. 07. 2009
Dát tip
Marvine na to hoď bobka, gratuluju k vítězství koníku: šuple máš. Stačí říct, dostaneš aj skříň. Beztak se vo ní staráš už jen ty :) Ostatní: jak to děláte, že máte tolik volnýho času? :)

moorgaan
29. 07. 2009
Dát tip
za prve- gratulace Marvinovi - byl nejlepsi!!! za druhe gratulace Oldjerymu - vyuzil sve odpovednosti a rozhodl! za treti - gratulace promyslenemu a genialnimu systemu a rozhodovani teto souteze - protoze tento jednoduchy a pritom jasne pruchodny zpusob vyhodnoceni je demokraticky a ma jasna pravidla-predem dana / pokud nerozhodne o vitezi klasicke tipovani-rozhodne autor tematu / ...kdo tohle neuznava, neuznava ani jine zivotni hodnoty demokracie a spravedlnosti! ..k.o.u.l.e je soucasti prostoru na Pismaku a ma sve zastance a odpurce- budiz!..proto si klidne muzou ti co se jim to nelibi pindat jak chteji, je jim to stejne naprd! ..takze at zije k.o.u.le a jeji dalsi pokracovani!

Oldjerry
29. 07. 2009
Dát tip
Prosím vás - nač tolik řečí ? Využil jsem svého práva rozhodnout a rozhodl jsem. Nikdo tu proti tomu neargumentoval věcně, jen psal kritiku mého rozhodnutí v obecné poloze. Na to má každý Písmák právo. Že z toho čumí nepochopení statutu KOULE je zřejmé a pro mne irrelevantní. Trapný tu opět cinká na elitářský zvonec, ale nač ? I ti nejlepší, jak píše, se mohou zúčastnit. Že na to serou, je jejich věc. Za to nelze kritizovat řádka, koníka a autory. Kdo to ale přesto dělá, je fakt trapný...

macecha
29. 07. 2009
Dát tip
O co se vlastně hádáte? Já VT Marvinovi blahořeji. Vyhrál podle pravidel, tak co řešíte? Oldjerry měl právo to rozhodout, tak to rozhodnul. Co je na tom? A "K.O.U.L.E." je náhodou bezvadná i proto, že mohou psát právě i ti méně zdatní. I oni se chtějí prezentovat. Proč jim to neumožnit? Vždyť "Písmák" je pro všechny, nebo jsem to pochopila špatně?

19:50
29. 07. 2009
Dát tip
Poražen, nikoliv pokořen. Vítězi i druhému místu gratuluji. :o-)

ČéKáĎo mě vymák! to já tahám za všecky nitky a všecko manipuluju! a děsně mě to baví a zlotřile se u toho chechtám dycky dyž si představím ty diskuze co propuknou po každým mým zlovolným činu proti písmáckýmu blahu, jeho integridě a kvalitě! na hranici se mnou! nebo do sladký vody - šak ono mi pak sklapne... :oD

ne, děkuji. opravdu nepovažuji za přínosné psát svůj názor na soutěž koule pod stránky jakýchkoliv autorů. od toho je tu mimojiné tahle diskuse.

za desetimetrovou hranici, samozřejmě.

á, už začínají první překrucovačky a vkládačky do úst. za chvíli se o sobě dozvím, že žeru panáčky z lega. všimni si předně, že o tobě jsem v této diskusi nenapsal ani písmenko. než jsi přišel a začal si to brát osobně, normálně jsme tu diskutovali o kouli a jejím dopadu.

božínku, no jistě. jsem vinen. tak si ty vaše loutkový vítěze dekorujte pouhým oznámením, tj. se znemožněním diskuse, a budete mít pokoj, když se tak bojíte odezvy.

jo a ta identita - ing.Kareš jsem byl před, to ti asi moc neřekne.

to nevíš, že lze číst díla i anonymně? "škodná a provokatér" ? za co? že si dovolím napsat svůj názor? v tom případě tedy ano. a už toho radši nechám, nebo se za chvíli přiřítí parta a obviní mne z pedofilie.

Rabb
29. 07. 2009
Dát tip
a gratulace VT.. si to třeba přečtu a vyberu si svýho vítěze.. :-)

Rabb
29. 07. 2009
Dát tip
kurňa, tadyk z toho děláte problém jak sviňa.. berte si kouli jak chcete, já ji mám jakou zábavu.. zkuste to taky.. ..a prudičům vzkazuju: zkuste příště vyhrát, je to všechno jenom reklamní kampaň! :-)

Slušná fraška

mám už šuplík, řediteli? dyž nemožu pracovat, řeším blbosti :o)

hroší kůží opancéřovaný mořský koník... nebo možná horší... lidskou :o)

jenom snad k těm "nejlepším" - citlivé téma na slovíčkaření, ale jsem si jist, žes přesně pochopila, co jsem tím myslel. i přesto, že je to objektivně těžko dokazatelné.

řádek
29. 07. 2009
Dát tip
koníku: nepleteš se. Jenom mi nejde do hlavy, proč to řešíte :) Koule je hra. Až budu (jakože s největší pravděpodobností nebudu) chtít dělat seriózní a vážnou soutěž, tak to bude vypadat jinak. Zatim koule lidi baví, proto jede. Až bavit nebude, tak nepojede. Ani můj a ani koníkův život to nijak zásadně neovlivní s výjimkou toho, že bude mít koník víc volného času. Písmák si toho ani nevšimne.

ČKD, jupííí - další objektivní názor na váhy spravedlnosti - jasně, neprůstřelní dycky vítězí - jako byste nesledovali westerny... :o) jen je mi líto Víti - první vítězství (myslím teda že první) a hned ho tu musíte pranýřovat... a to ste se ani jednou nikdo nezúčastnili (vy objektivní odsuzovači a odmítači) - abyste pozvedli tu chabou úroveň KOULE... je to furt dokola a dybych se momentálně neflákala doma, neplkala bych tu o tom s váma tož vítám ČKD v diskuzním kroužku a zdravím všechny debatéry - další kolo - ring volný :o)

ty si "mne" Trapný autore, asi pleteš - já su mořský koník - na KOULI jen makám, mraveneček pracovitý... a jinak proč se neúčastní ti nejlepší? částečně proto že nikdo neví keří to sou :o) pro každýho je nejlepší někdo jiný - objektivita moc nefunguje... další důvod - ani o KOULI a jiných aktivitách na Písmáku neví - sou úplně jinde a už ani sami za sebe tu moc nepublikují (ti co sou nejlepší podle mne) a za třetí - i kvůli názorům jako je tvůj - KOULE je spoustou lidí vnímaná jako něco podřadnýho, nedůstojnýho "opravdových básníků a spisovatelů" KOULE je zábava a ne písmácký štít a zástava.. a esi se pletu ať se pak vyjádří řádek

pardon, měním "dobří" na "nejlepší", dobří se občas účastní.

já osobně vnímám (a všímám si, že nejen já) tebe jako takový recyklační filtr pro stále stejná jména a stále stejný typ děl. proč nikdy nesoutěží ti opravdu i objektivně dobří nebo alespoň něčím zajímaví...?(nechci jmenovat, leda pod nátlakem) to ti nevadí, to tě nemrzí? no a pak nastane situace, kdy má konečně po letech možnost vyhrát něco "jiného", co by mohlo tvou pověst v očích "undergroundu" trochu vyleštit, a ty si stejně dál zůstáváš u té své upocenosti. ale proč o tom vůbec píšu.

Oldjerry
29. 07. 2009
Dát tip
Trapný autor - nikdo ti přece nebere právo vyjádření, pokud tady něco čtu k tvým větám, tak je to normální dialog. Jen upozornění, že jsou i názory jiné - nic víc. Karolko - to je jen tvůj názor, nikoli objektivní pravda - ostatně rozhodl to jediný brok ze dvou set :-)

sem nikoho neavízla jak mě zachvátila ta spravedlnost ale šak to tu každý najde :o)

no mne docela překvapilo spojení "předvídatelní, konvenční vítězové" - ti tři co se dostali do rozstřelu, sou každý jiný - nejde je srovnávat... a Víťa mi jako předvídatelný a konvenční vítěz absolutně nepřipadne teda... tohle "brojení" už mi prostě přijde hodně prvoplánový - ať vyhraje kdo chce, dycky je to blbě a KOULE za nic nestojí a k tý písmácký oficiálnosti - a co třeba všechna dílka na hlavní straně, autoři... taky písmácký oficiálnosti, ne? celá horní lišta - stejně snadno přístupná jako KOULE... by mě zajímalo kde ste kdy potkali něco co vyhovuje úplně všem - všem se to líbí a všichni to hodnotí stejně nadšeně... jasně, máte právo vyjádřit svůj názor - a nezapomínejte že je opravdu váš vlastní - a ostatní taky nějakej maj... mořský koník (aby to třeba nebylo na ředitele řádka ten proslov :o)

Karolko
29. 07. 2009
Dát tip
mořský koník: Ospravedlňujem sa, to som prehnal. Vždy nie, len tentoraz.

vzhledem k tomu, že tahle soutěž je v horní nabídce, beru jí trochu jako písmácky oficiální. tudíž vyjádřit se k jejím výsledkům a k ní obecně snad není nějaký přečin, naopak by to mělo být pravidlem.

a fakt vždycky... úplně pokaždý vyhraje nejslabší dílko?!

Oldjerry
29. 07. 2009
Dát tip
Trapný autor : hele, brácho - to je trapný... nikdo tu není z donucení. To je prostě jenom sranda... a té je stále málo. Nakonec i já přejdu některé rubriky i autory aniž bych je kritizoval - sotva si všimnu, že tu jsou. Nejsou totiž špatní - jenom mi nesedí - a to nemusí být jejich vina.

Karolko
29. 07. 2009
Dát tip
No veď práve preto som dodal - čo už:)

nikdy se nikdo nezavděčí všem... cítím s vámi chlapci, ale nijak vám nepomožu... život je krutý a nespravedlivý :o)

Karolko
29. 07. 2009
Dát tip
Prečítal som si tie tri diela a nechápem. Prečo vždy vyhraje to najslabšie? 1950 bezkonkurenčne najlepšie a aj vesuvanka mala lepšie dielko ako víťaz. Ale čo už.

koule koukám opět nepřekročila stín předvídatelných, konvenčních vítězů, škoda. možnost tady tentokrát, domnívám se, byla. jasný signál k tomu, že nelze do budoucna nějaký zlom očekávat. pro mne osobně zájem o tuto soutěž tímto definitivně pohasl.

Oldjerry
28. 07. 2009
Dát tip
dřív to fakt nešlo

no sláááva! to bude u Márvinů radosti!!! :oD du to teda připsat do vyhlášení - díky Oldíku :o)

řádek
28. 07. 2009
Dát tip
Oldjerry: velmi vytříbený styl, pravdaže :)

Oldjerry
28. 07. 2009
Dát tip
Stalo se, co předvídat jsem mohl " odpovědnost aj velice převelkou nést že budu nejen za téma uhozené, alenóbržto i za vedikt svůj, co jednočlenné jury též taky a rovněž. A tak tedy : I nabil jsem sobě kulovnici nábojem brokovým, jenž drobných kuliček kovových na dvěsta obsahuje. Na starý trámec položil jsem jablka tři - to prvé s písmenem V, druhé s písmeny VTM a třetí s nápisem Zadesetminutosm. Pak kroků zvíci dvacet odstoupil jsem od cílůch svých a jako správný střelec jednooký k pravému rameni a oku, tomu nevidomému takřka, zbraň jsem přiložil a přibližně do míst těch plodů třech po zalícení krátkém ránu vypálil s tím, že v kterém tom onom jabku nejvíce střel uvízne to vítězem KOULE 35. budiž. Leč člověk míní, vždycky někdo mění... ani v jednom jablku brok neuvízl a tak jsem se dal do počítání průstřelůzjevných. Lupou o průměru centimetrů patnácti jsem povrch jablek zkoumal - a našel. Jediná dirka byla stopě po broku podobná mezi písmeny V a T, další pak, o níž už to s jistotou tvrdit nemohu, mezi písmeny T a M. Budiž tedy VTMartin vítězem...

Rabb
28. 07. 2009
Dát tip
hehe.. :-)

eště avízko Oldjerrymu... :o)

BigBivoj
28. 07. 2009
Dát tip
ááá...už to můj mozek pochopil! Stačilo to napsat tučně a je hned jasno :))))

hm, podle mě jednoznačně 19_:05 ale je dost jasný, kdo to asi vyhraje

ty nečteš zodpovědně, BigBivoju - téma nezní jednoslovně a jednoznačně - téma je vyjádřeno implicitně v textíku nahoře... :o)

BigBivoj
28. 07. 2009
Dát tip
no a téma zní ???

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru