Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vrchol lenosti

30. 07. 2009
4
5
2274
No to je vrchol! - Tímto rčením lidé často vyjadřují údiv nad určitou věcí, děním či chováním osoby. Ale známe i jiné vrcholy - na některé se dá vylézt, jinde se podle nich dokonce pojmenovala skupina lidí - vrcholní sportovci...  Myslím, že kolem vrcholů by se dala utvořit celá věda (vrchologie?). Vrchol tedy znamená něco konečného, absolutního, nejvýš, nejdál nejvíc. Někde jsem četl například co je označováno za vrchol tmy - zapálit zápalku a hned za ní druhou, abyste viděli, jestli ta první hoří! Já si nedávno utvořil svůj vlastní vrchol - vrchol lenosti. U nás ve škole se občas (opravdu zřídka) stane, že některý učitel odejde od písemky. V tuto chvíli všichni vytáhnou taháky, tahačky, skripta a podobně a začnou zuřivě opisovat. I mně se tato příhoda stala, ale protože jsem jako správný šprt polovinu taháků zapoměl na koleji, byl jsem nucen půjčit si jej od kamaráda. Měl ho nechutně dlouhý (ten tahák) a když jsem byl asi v osmině, přemohla mě lenost a řekl jsem si "tak tohle tedy opisovat nebudu". Dostal jsem za dva - ostatní za tři...   Asi byli až příliš aktivní...  
S leností sice nikam nedojdeš, ale když nemůže Mohamed k hoře...  A proto buďte líní a vyčkávejte na svou příležitost!

5 názorů

možná jenom takový větší kámen u cesty :-D

Vaud
30. 07. 2009
Dát tip
takovej kratší sloupek - spíš patník :-))

No, moc fejetonek to není... původně jsem to chtěl jako sloupek, ale když jsem si přečetl definici sloupku, tak je to spíš fejeton... ale vlastně ani jedno :-)

Vaud
30. 07. 2009
Dát tip
prima fejetonek!*

avox
30. 07. 2009
Dát tip
ale nejsi líný pochlubit se dvojkou, však je to "chvalitebná" :-))) */

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru