Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

**Chci žít s...**

03. 08. 2009
11
15
2632

Nikdy nechci stát před Sofiinou volbou Nechtěl bych si vybírat mezi dětmi Nechtěl bych volit mezi životem a smrtí Ani mezi láskou a nenávistí..... Nechci ani jen žít a ani jen umírat Nechci se světu otvírat Anebo se před ním ustavičně zavírat..... Netoužím neustále bojovat Anebo se pořád vzdávat Nelze jen sobecky brát Ani jako grand stále dávat.... Neláká mne bezhlavě útočit Nebo široké kopat zákopy Případně bez vzdoru se oddávat Pak dělat jen hloupé drahoty..... Nechci se stále znovu rodit Před tím sám sebe stále počínat Toužím se Tebou, sebou a "lidmi" zabývat..... Nechci srdce své nadobro zavřít Ale ani předčasně odkrývat karty... ....jen pro pár laciných polibků na rty...! Chci žít s radostí i bolestí v srdci! 07/2008


15 názorů

Osmáhanko, děkuju. Jsem rád, že se zase někdo po dlouhé době podíval trochu dozadu na moje dílka. Dík za přízeň i tip. Zdar a sílu! J.Š.

8hanka
29. 03. 2011
Dát tip
jeeej, to je nadherne "zdar a silu", veru, potrebuem ich, bojujem doma s teplotou a tak mam trosku cas citat si:)

Osmáhanko, děkuju. Jsem rád, že se zase někdo po dlouhé době podíval trochu dozadu na moje dílka. Dík za přízeň i tip. Zdar a sílu! J.Š.

8hanka
29. 03. 2011
Dát tip
Nikdy nechci stát před Sofiinou volbou Nechtěl bych si vybírat mezi dětmi super*

..tak to mne těší, že se to líbí! Dík za zprávu! J.Š.

Prostě skvělé***

.... hájit domov lze i s "holýma rukama"! To záleží jen na množství obránců a útočníků! V boji "muže proti muži" či "ženy proti ženě", je výsledek ztrát skoro vždy 1:1! (Potvrzeno statistikou i v době Varšavského povstání, kdy ztráty němců byly přibližně 25 000 vojáků a poláků z Armady Krajowej přibližně asi stejně tolik, teda nehledě na oběti civilního obyvatelstva! Ale to se stalo hříčkou německé msty z velké většiny jako odplata až po skončení bojových operací!) Konec historické sentence. J.Š.

Erzsi
01. 12. 2009
Dát tip
možná, že kdyby lidi neměli na výběr a tedy by nemuseli volit, byl by život snažší, ale byl by to život? A když nebudem bojovat, ani vytvářet zákopy, na čem a jak budeme proti všem a všemu bránit své domovy??? T*

Bíša
15. 09. 2009
Dát tip
:o)))

Marlav
14. 09. 2009
Dát tip
..četla jsem Williama Styrona..velice silný román*

A.H.
09. 08. 2009
Dát tip
co dodat, že? /t/

Já vím dobře o čem to je !

...tak to udělej T ...(ty nesmysly &8230 vymazat nejdou?)

Hesiona
03. 08. 2009
Dát tip
Ta první sloka je velice slibná. Ale dál už tomu přestávám rozumět.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru