Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povídka měsíce - Červenec 09 - Vyhlášení

17. 08. 2009
1
63
5504
Autor
Tragicus
     Součtem odůvodněných hlasů byl určen Povídkou měsíce text Estado de Guerra autor-a/-ky 19:50.

     Celkové pořadí:

     Estado de Guerra - 19:50 (15)
    
     Anděl - Yvaine (13)
     Samerik - DaNdÝ (13)
     Autobus č.21 - domin.go (11)
     Krajina jedného dňa - Edmund Elat (10)
     kdysi - Narvah (6)
     Maturitní večírek po 70 letech v Pragu - Prosecký (2)
     Světlé noci, temné dny - slunco (2)
     Môj manžel bol muzikant - Sculptor (1)

     Hlasovali: DaNdÝ, domin.go, experimentátor, Janina6, katugiro, Paní Dante Alighieriová, Pomerančová, pronick, raja, soulož s negrem, StvN, těša, tragicus, Trapný autor, Vaud, Winter, 19:50.
     Škoda hlasů, které zůstaly neodůvodněny a nemohly tedy být započítány.
     Gratulace vítězi, díky hlasujícím.

     Je možno zasílat nominace za měsíc srpen.

     Další informace v klubu Povídka měsíce.

63 názorů

Tragicus
17. 11. 2009
Dát tip
Hm?

jejdavilda
17. 11. 2009
Dát tip
Ježišmarja, on je tady zas :-)

Tragicus
25. 08. 2009
Dát tip
Ja take nerekl, ze toho chci nechat. Komentuji, kdyz mam co, kdyz ne, mlcim. (coz je i odpoved na tvou zaverecnou otazku)

Tragicus
24. 08. 2009
Dát tip
Muzes se, Marvine, utesovat tim, ze mne na Mikulase odnesou certi a tobe jako hodnemu chlapci prinese andel cukratko. Ten, kdo neceho opravdu chce nechat, nemluvi o tom a mlcky to vykona, coz v tomto pripade plati dvojnasob.

StvN
23. 08. 2009
Dát tip
Marvine, na to ti můžu říct jen tolik, abys neprovokoval. Nikdo se s tebou hádat nechce. Ty vždycky někam vtrhneš a, chápu sice že s dobrým úmyslem, ale poněkud naivně, začneš otravovat. Prostě nemůžeš chvíli držet hubu a krok.

Tragicus
22. 08. 2009
Dát tip
Ja mam zase pravo na kecy, troubo.

Tragicus
22. 08. 2009
Dát tip
Nejdu, strip club je hned za rohem. To pravo ti nikdo nebere, noumo.

Tragicus
21. 08. 2009
Dát tip
S tim komarem a velbloudem, neni to trochu projekce, pokud muj prvni koment na tebe beres jako tak strasnou sprostarnu? Byla to narazka na ten jediny odstavec, ne na tvuj celkovy stav. Ze nemyslis celkove jsi mne presvedcil az nasledne. A ja ten soucet tady nevytahl, takze mi nepodsouvej, ze bych tim byl nejak strasne vytoceny, akorat jsem te _tehdy_ upozornil, abys to priste nedelal (nepsal verejne), takze nemluv zase uplne z cesty. Pokud tva "mysl" nedokaze udrzet jednoduchou myslenku, nema vazne smysl vest nejaky rozhovor.

StvN
20. 08. 2009
Dát tip
Tohle jsme řešili xkrát. S tebou aby měl člověk svatou trpělivost, aby nesklouzl k ostřejším slovům. Kolikrát jsi vytočil i mě a já jsem extrémně trpělivý:)

Tragicus
20. 08. 2009
Dát tip
Marvine, pojdme na to pomalu. Ty jsi napsal: "Jestli má někdo problém s mou účastí na PM, nemusí mě napadat a posuzovat mou inteligenci." Ja napsal, ze se ji neucastnis (neorganizujes ji, ze tim myslis hlasovani mne nenapadlo, protoze jsem necekal, ze jsi az takovy idiot, proc bych mel mit jako problem s tim, ze hlasujes?), a ze tedy ten "problem" bude asi nekde jinde. Jak jsi z toho kurva vyvodil, ze nemuzes nic rici? (Ale popravde, kdybys mlcel (nepsat blbosti asi neni moznost), bylo by to asi nejlepsi.) Jelikoz jsem s katugirem souhlasil, tak to asi neni to, na co narazim. Dostals vynadano, protoze jsi ten soucet verejne napsal. Pominu fakt, ze tehdy hlasovalo petkrat mene lidi. Nemas zadnou zodpovednost, takze to nemusis nekolikrat prepocitavat a procitat, nemusis posuzovat, jestli ten hlas uznat nebo ne, tak si zase odnes sve cinove vojacky. A jo, pises blbosti. A i kdyby s tim nebyla prace, nemusim si ji (zbytecne) pridelavat (o cemz je ta predesla diskuse, na niz jsi se asi pokusil tak stupidne navazat; nebo to byl mozna jen vykrik do tmy, kdo vi.) Nebudu ti uvadet zadne argumenty, protoze s tim souvisi dalsi ctyri hodiny jejich vysvetlovani a skoncime stejne na tom, ze mam pravdu.

StvN
20. 08. 2009
Dát tip
Tak se prostě ozvi, až ten čas mít budeš. Do té doby nemusíš nic řešit, stačí nominovat, číst a hlasovat.

Tragicus
20. 08. 2009
Dát tip
Ty se ucastnis PM? Ja si nejak nevsiml. Jestli ja te "nenapadam" tedy z jineho duvodu. Hmm, zamysleme se: Muze to byt protoze jsem se spatne vyspal? Kvuli globalnimu oteplovani? Nebo protoze pises blbosti (kvuli cemuz jsem ti, opakuji, prve vubec napsal (poslal avizo)...)? Sorry, moc kecu, malo prstu - musi to na klavesnici.

StvN
20. 08. 2009
Dát tip
Jak jsem řekl, pojď do klubu a můžeš zadávat pluska, třídit díla, a patlat se s administrativou.

StvN
20. 08. 2009
Dát tip
Práce s tim je, protože už jenom ty klikací odkazy musíme zadávat ručně, to znamená kliknout na každou povídku, mít Písmáka otevřenýho minimálně ve dvou oknech a kopírovat odkazy do tagů, což mě osobně štve, protože nominované povídky si každý může naklikat přímo z klubu, jenže to je asi pro čtenáře víc práce než pro mě to vytvořit klikací odkazy. Tohle mě třeba štve nejvíc.

Tragicus
20. 08. 2009
Dát tip
Ja rypu do obsahu, ty do formy. Pisi jak pisi, protoze je mi celkem jedno, jestli ti bude trvat hodinu, nez to pochopis (a absence vizualizacnich pomucek, cini muj zajem o tve pochopeni vcelku irelevantni). Ty pises, jak pises, protoze jsi nouma. Eh, ocas dobrmana je chapavejsi nez ty. Nikde jsem nenapsal, ze nazory ctenaru a hlasujich jsou zbytecne. Na druhou stranu tvuj nazor... - A zvlaste nazor tykajici se pracnosti scitani hlasu... (tohle je zamerne usekle, *mrk*) Katugira musi posloucht kazdy... (gokudō, vole!)

Tragicus
20. 08. 2009
Dát tip
Diskuse a oduvodneni sveho hlasovani je neco jineho, Marvine. "Se sčítáním není práce." ... "Netvrdim, že s tim práce neni." Nemas problemy s logikou? Tvuj nazor je asi tak uzitecny a opodstatneny, jako Snehurcina predstava zakona o ucinku aktivnich mas. Take mi vysvetli, kdybys nemel zamer reagovat na muj "zaverecny invektiv" (coz byl jediny duvod, proc jsem ti poslal avizo, takze to "zaverecny" zase az tak nema vyznam) zvlast, jak bys na nej reagoval "dohromady", kdyz uz jsi ten prvni dopsal (a predpokladam, ze i odeslal, jinak by to nemelo moc smysl zminovat)?

Tragicus
20. 08. 2009
Dát tip
Samozrejme, postup, jen napsal katugiro, je idealni stav hlasovani, logicky a tedy i snad zjevny. Pokud se nepotrebujete hadat o tom, proc ten hlasoval tak a ten onak, nevidim moc duvod proc umoznovat diskusi i v hlasovani (krom lenosti - v nominaci a ve vyhlaseni je potreba vytvorit impuls k diskusi, kdezto v hlasovani jej podava jiz kazdy sam samotnym poradim. A krom toho, ze ve vyhlaseni uz se asi zda, ze takova diskuse nema smysl, ze nic nezmeni. Ovsem, pokud by zmenila, je to dalsi duvod, proc ji tam nemit a pokud nezmenila, je to jedno.) Jsi nouma, Marvine. Z druheho odstavce jsi mohl napsat jen prvni slovo.

pronick
19. 08. 2009
Dát tip
myslím si, že kritika Trapného autora: "narvah - kdysi - puostě se mi to uíbiuo, buhehehehe" není zrovna o moc kvalitnější než moje:-) ale beru na vědomí a příště se "polepším" odůvodnění pod hlasováním je asi lepší - "transparentnější" jestli máte problém s časovou vytížeností, tak Vám od příštího měsíce rád pomohu, protože PM je dobrá věc :-)

Janina6
19. 08. 2009
Dát tip
Tragiku, s tím přiděláváním práce organizátorům máš pravdu. Už takhle jí máte až až. Pokud v klubu PM všechny ty diskuse s hodnoceními zůstanou, není důvod, proč by kritiky u děl měly být "lepší variantou". Jinak, s tou "navštívenkou" jsem jen jinými slovy zopakovala, co je v pravidlech. Ani já neryju monogramy do stromů :-)

Winter
19. 08. 2009
Dát tip
Hm, nemyslím ale, že je nutné vybírat tři povídky. Co třeba tak, že minimálně u třech děl musím napsat kritiky, abych mohl vybrat jen jednu? Například jak jsem se tento měsíc snažil tři vybrat, nepovedlo se mi to.

Winter
19. 08. 2009
Dát tip
Vidím to úplně stejně jako katugiro. Ono to zdůvodnění zajímá nejen organizátory .) Naprosto úchylné mi však připadá, když někdo nejdříve hlasuje a kritiky doplní. Ono při sčítání je to asi jedno, ale v daném okamžiku to člověka vytočí, když drahnou dobu hledá kritiky, které zatím nikde nejsou. Diskuzi k povídkám bych také otevřel hned u nominací. Ostatně jak vidno, pod vyhlášením nebo hlasováním se zrovna moc nediskutuje, kdežto u nominace ty "náběhy" jsou poměrně zřejmé. (avi.katugirovi.)

katugiro
18. 08. 2009
Dát tip
Podle mě patří pod každou povídku kritika a do hlasovacího díla zdůvodnění výběru. Tedy: 1) přečtu si povídku, zamyslím se, napíšu kritiku; přečtu si další povídku atd. 2) když mám přečteny všechny nominované povídky, znovu se zamyslím a vyberu tři nejlepší 3) do Hlasování o PM napíšu svůj výběr a alespoň stručné zdůvodnění, proč hlasuji pro tyto a ne pro jiné - přičemž můžu vytěžit svoji kritiku zpod díla Je dobře, že se u nominovaných povídek víc diskutuje, nicméně si stále myslím, že u Hlasování diskuse docela chybí. Navrhoval bych, aby se kritiky s uvedením pořadí posílaly jako vážné (tj. snadno by se odlišily od ostatních) a jinak tam nechat volný prostor.

Tragicus
18. 08. 2009
Dát tip
Na druhou stranu, pokud se to bude psat do hlasovani, bude to lepsi pro ORGANIZATORY Povidky mesice ("V "Hlasování" by pak stačilo opravdu jen hlasovat, aby se snadno sčítalo." rozhodne neplati, protoze bych musel u kazde povidky dohledavat danou "navstivenku"; scitat hlasy, u kterych je i zduvodneni neni o nic tezsi nez scitat ty bez nej, scitani rusi spise rozmarne poznamky pisty, katugira a i paradoxne pronicka, ktery svym ponekud naivnim vykrikem spise jen prilil olej do ohne), nehlede na to, ze to prave spise povede od "libitipovani", protoze treba katugiro spekuloval o dostatecnosti zduvodneni pronickova hlasovani, ale ze 19:50 napsal(a) u jedne povidky, pro niz hlasoval(a) jen: "Az moc dobry.*" si nevsiml. Kratce receno, spise si da hlasujici vice zalezet, kdyz to bude tak na ocich v hlasovani. Navic nevim, jak casto si autori procitaji stare kritiky ke svym dilum. Ja tedy ctu jen sve odpovedi na ne, ale to proste protoze jsou tak vtipne. A navic pokud by opravdu chtel, urcite neni problem dohledat v klubu PM dane hlasovani, kde bude mit navic i pravdepodobne srovnani s ostatnimi povidkami, coz rozhodne neni k zahozeni. A co se tyce navstivenky, abych dokazal, ze jsem byl nekde na dovolene, nepotrebuji tam zarazit vlajku nebo vyryt sve jmeno do lavicky, staci, kdyz si z tama privezu fotky.

Janina6
18. 08. 2009
Dát tip
Gratuluju vítězi! Jinak, k otázce, kam psát zdůvodnění hlasování - přimlouvala bych se za to, aby se hlasující vyjádřil přímo v kritice u díla. Stejně by tam měl nějakou svou "navštívenku" zanechat (aby bylo vidět, že to opravdu četl), tak proč rovnou nenapsat alespoň několika slovy hodnocení? Určitě to bude lepší pro AUTORA povídky, protože bude mít všechny kritiky pěkně pohromadě u díla, kdežto archiv diskusí z toho kterého soutěžního měsíce bude po čase těžko někdo pročítat (pokud rovnou nezmizí při velkém úklidu). V "Hlasování" by pak stačilo opravdu jen hlasovat, aby se snadno sčítalo. Ale to mluvím samozřejmě o ideálním stavu, který nenastane... pravidla PM jsou dobrá a jasná, jen ještě kdyby se dodržovala :-) Dík a obdiv organizátorům. Tím, že požadujete po hlasujících zdůvodnění, vychováváte čtenáře, vedete je od líbítipování k zamyšlení a formulaci názorů (nebo aspoň k pokusům o ně). V tom je Povídka měsíce jediná a nejlepší :-)

19:50
18. 08. 2009
Dát tip
Jasně, vole: Od Octopus Syd Pro 19:50 Odesláno 17.08.2009 16:05:36 Předmět Gratulácia Hlboko gratulujem k víťazstvu v Poviedce mesiace a chcel by som upozorniť aj na niekolko svojich dielok, ktorá si zaslúži tvoj vzácny tip. Ďakujem preveľa Tvoj oddaný fanúšik Octopus Syd

tak ale teď už mu gratulovat musíš, když ti poděkoval :-)

19:50
18. 08. 2009
Dát tip
Já to fakt vyhrál? Neuvěřitelné. Každopádně dík za gratul.

papouch
18. 08. 2009
Dát tip
Tragic., StvN - takhle máte pravdu. Nemyslel jsem to zle.. Vysvětlení do zpráv. Povídka měsíce je nejkvalitnější počin na písmáku a budiž všem zainteresovaným dle zásluh složen hluboký dík a projevena úcta.

StvN
18. 08. 2009
Dát tip
Tuto soutěž provázely pouze dvě diskuse, následně si účastníci prosadili diskuse tři. Takže je zase stáhneme do jednoho? Byl by z tebe dobrej manažer papouchu, víš to? Co kdybys šel prudit tam, kde to má smysl? To chceš ničit i fungující soutěž? Ještě jednou mi sem vleze někdo, kdo pro PM nic neudělal a bude prudit a seknu s tim nadobro, nemam čas ani chuť dohdaovat se vo píčovinách jenom proto, že ty se v práci nudíš. Jestli tu visí něco, co tu viset nemá, tak je to chyba systému, ne chyba nás, kteří ten systém používáme, takže jestli ti to vadí, zařiď nějaké inteligentnější vyvěšování na hlavní straně. Co se dotýká zdůvodňování. Kouknu na to, až budu mít čas.

Tragicus
17. 08. 2009
Dát tip
Mohl, ale rozhodl jsem se radeji investovat ty ctyri kliknuti do pusteni porna. A hlavne nejak nevidim smysl v takovem konani, jelikoz by se zase objevil muj predchozi prispevek na toto tema, ktery je mimochodem dva tydny stary. A i kdybych odstranil i jej, nejak se mi nezda uzitecnejsi, aby se na hlavni strance povaloval jeste starsi prispevek nez tyto me dva, ktere sice tvori komplex, ale dat je do sebe by bylo ponekud neprehledne. Ale dobre, vase iracionalni prani je mi rozkazem. Kdybych potreboval jeste nekdy svezt... :]

papouch
17. 08. 2009
Dát tip
jo .. buďto to "Hlasování" vyhoď, nebo to stáhni oboje do jednoho... Nemusíš mít na hlavní straně dva příspěvky na tejné téma, no ne? dík

Tragicus
17. 08. 2009
Dát tip
katugiro: Muj prispevek s hlasovanim je spise formalni zalezitost. Hlasy zapocitavam, pokud je alespon trochu naznaceno, proc byla vybrana zrovna ta povidka a ne jen napsano, ze se libilo, "tip", "*" apod. Jestli zapocitat pronickovo zduvodneni jsem ani moc nepremyslel, celkove hlasovani zaroven i se zduvodnenim zapocitavam takrka automaticky, procitam vice jen kritiky pod dily, tam je to casto potiz. Premyslim nad tim, ze by se muselo zduvodneni psat jen k hlasovani, kritika pod dilem by tedy nestacila. Takze avi i StvNovi, prece jen je to jeho soutez, jestli by to tak nebylo nejlepsi.

domin.go
17. 08. 2009
Dát tip
Gratulace.

Winter
17. 08. 2009
Dát tip
Tož gratulace vítězí. Se dívám, že tenhle měsíc byl opravdu "těsný".

Narvah
17. 08. 2009
Dát tip
kongrat!

pronick
17. 08. 2009
Dát tip
katugiro,nezlob!:-) kdybych měl víc času, tak bych své hlasování lépe odůvodnil - příště se ale "polepším" a blahopřeju, i když si myslím, že by narvah měl být výš umístěn...

katugiro
17. 08. 2009
Dát tip
Gratulace za deset minut osum. Je to teda dost bordel, ohledně toho čí hlasy se ještě počítají (ev. co je dostatečné zdůvodnění, viz např. pronick) a jestli může Tragicus hlasovat dva dny po uzávěrce ;) Jinak je to ale pořád ještě soutěž kvalitativně asi tak tisíckrát převyšující Koule a podobné, takže díky.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení

© Dobrý spolek

Nahoru