Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kým?

21. 08. 2009
2
14
1988

Bez kontroly vědomí, další pokus

Bojíš se někdy
rovnováhy?
Možná je to podobné
pádu pár komet,
zahrávat si
se zemskou přitažlivostí

Taky jsi hledal dveře
dříve
a pak později
prozřel?

Východiskem ze schodiště
nevymeteš

A s bosýma nohama
budeš vychutnávat romantiku města
skrz dlažbu,
tlačit se průjezdy,
kde jsi poznal veškerou vůni
při prvním vzletu,
taky trochu samoty
u lesa,
rozeznít zvony,co teď tlučou
pod kůží

možná jsou stromy

14 názorů

:-D radši nevidět..

Milly
09. 02. 2010
Dát tip
:-) Chtěla bych Tě vidět u toho všeho... "A s bosýma nohama budeš vychutnávat romantiku města skrz dlažbu, tlačit se průjezdy, kde jsi poznal veškerou vůni při prvním vzletu, taky trochu samoty u lesa, rozeznít zvony,co teď tlučou pod kůží"

Milly
09. 02. 2010
Dát tip
Spíš vůbec nedokážu stát.. Ale chvílema jo- zvlášť na tý jedný..

Asi dokážeš stát na obou nohách :)

Milly
30. 08. 2009
Dát tip
Nevím... Kousky se mi líbí. :-) (nevim, nakolik kvůli souznění) Někdy nevim, nakolik na mě něco působí jako klišé a nakolik jako něco pěknýho- nejsem si jistá.

Peggy
23. 08. 2009
Dát tip
trochu malé písmo pro mé slepé oči :) ale jinak dobrý, hezky se to čte a má to to, co to mít má/*

Mišmaš.

Marlav
21. 08. 2009
Dát tip
dobré*

Navíc možná mám,ale pro tuto chvíli dělám maximum,věřte. Ale je pravda,že se tu objevují věci s často omílanými spojeními. Vyvarovat se tomu nemůžu,protože jsem popisoval reálné situace. Asi zažívám samá klišé :)a chtělo by to změnu (tohle nebyla ironie,ale holý fakt)

Milly
21. 08. 2009
Dát tip
Hmm...

A.H.
21. 08. 2009
Dát tip
Jak bych to řekl nepateticky, některé pasáže působí sugestivně viz. "A s bosýma nohama budeš vychutnávat romantiku města" "rozeznít zvony,co teď tlučou pod kůží možná jsou stromy" Nicméně dílo na mne působí poněkud stroze. A jak to už naznačila Petrusha, je to vesměs omílání jedněch a těch samých věcí. Máš na víc... ;)

Petrusha
21. 08. 2009
Dát tip
ja som bežný čitateľ a tiež to z tej sránky i vnímam a vnímam i to, že sa tu fakt objavuje veľa vecí, ktoré sa veľmi často omieľajú je mi tiež jasné, že sa niektorých vecí asi nejde vyvarovať ale i tak ... zdá sa mi to byť hodne také - na efekt

Přitažlivost je klišé,pravda,ale nevycpával jsem to samými klišé,všechno,co jsem popsal,vychází z reálných situací pár dní. O tom,co je klišé,se dá debatovat. Takže když se koukáš na padající hvězdy tak je to klišé? Každý úkon,který provádíš každý den je klišé? "Jím housku se salámem a pak si dám teplou koupel" Ale asi máš pravdu, báseň to nebyla promyšlená,vyletěla rychle a bez částečný kontroly vědomí, jenom jsem chtěl reagovat proti tomu obarvení ověřenými klišé. Možná že to některým čtenářům tak bude připadat,s tím už teď nic neudělám.

Petrusha
21. 08. 2009
Dát tip
Bojíš se někdy rovnováhy? ...prečo za tým hneĎ gýčovité obrazy o pádoch komét o milionkrát obohranej príťažlivosti, romantike a stavoch pod kůží ... chcelo by sa to ešte trochu pohrať s danou témou ... nie ju len rýchlo odbaviť overenými klišé...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru