Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Costa Rica

08. 09. 2009
2
14
2150
Autor
Alloha Hurro
Fotky jsou na nic , fotky jsou hloupé,
nepopíší jak to po místních cestách v autobuse houpe,
nepopíší jak skvěle a parádně se tu jen koupe,
nepopíší jak krásně tu slunce pálí,
a že tu nejsou žádné skály,
nezachytí to mnozství koní,
ani jak tu všechno jinak voní,
nezachytí ani střípkem atmosféru,
že z těch jejich jídel se div neposeru,
a největší je žádná díra velká prdel,
neboť nevím kam se strká usb kabel.

14 názorů

vesuvanka
10. 12. 2009
Dát tip
Děkuji za vysvětlení i další podrobnější informace - horké prameny, lázně, tak to ano :-))) Muselo to být krásné, dešťová jezera, žabky, korálovec a další zajímavosti. To by stálo za napsání reportáže z cesty na Písmák, myslím, že by zaujala víc čtenářů :-)))

ale néééé, na arenalu asi nikdy jezero nebylo, ale za těch 14 dní jme vylezli na několik sopek, v nichž byly jezer, prostě tam napršelo, třeba sopka vede arenalu, ta byla super, bylo tam spoustu malých hnědých žabek, po cestě se nám plazil korálovec... a jiné příhody... pod arenalem zdruhé strany jsou lázně, tam kde neteče ta láva... a v těch lázních je horká voda která teče ze vnitř sopky... mám od tama spoustu fotek... :D

vesuvanka
09. 12. 2009
Dát tip
tak teď nevím, máš asi na mysli jezero před sopkou, které je na fotce, možná, že jsou kolem sopky ještě další. O kráterovém jezeru na Arenalu jsem nikde nečetla, pokud by tam bylo, tak při erupci by se odpařilo.

mě se stejně nejvíc páčili ty jezera uvnitř sopky..

vesuvanka
07. 12. 2009
Dát tip
díky, tak to si dovede živě představit. My jsme chtěly s dcerou se dostat co nejblíž k lávovému proudu Etny, ale policie v Zaferaně uzavřela cestu a hlídala, bylo nás tam nejméně sto. Dívali jsme se alespoň z dálky, i když vzdušnou čarou to bylo blízko (asi 2 nebo 3 km).

no vidíš porta arenal soptila loni na podzim přímo před mýma očima... zajeli jsme si na ní podívat v noci, fakt mazec...

vesuvanka
07. 12. 2009
Dát tip
Děkuji za informaci :-)))

vesuvanka
07. 12. 2009
Dát tip
Nebyla jsem tam, ale mým koníčkem je vulkanologie, takže sleduji sopky po celém světě. Byly jsme s dcerou na italských sopkách - Vesuvu, Stromboli a Etně. Etnu jsme zastihly v létě 2001 v akci - chrlila popel a čtyři lávové proudy.

byla jsi tam? krom sopek tam opravdu skály nejsou,všechno je pokryté tlustou vrstvou jílu pak hlány, pak bud loukami, nabo pralesem...

vesuvanka
07. 12. 2009
Dát tip
a tady je Arenal v plné síle a kráse...

vesuvanka
07. 12. 2009
Dát tip
skály tam určitě jsou a dokonce i sopky - toto je Arenal, jedna z nejaktivnějších :-))))

byla jsi tam?

vesuvanka
07. 12. 2009
Dát tip
skály tam určitě jsou a dokonce i sopky - toto je Arenal, jedna z nejaktivnějších :-))))

achjo

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru