Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prázky

10. 09. 2009
7
13
1910
Děti
z lavic

vyšly

do ulic
ghetta

polykat prach,
a ty lepší
na venkov

ztracené iluze při dlouhém nicnedělání

sídlištní život
s klíčem na krku
je stejně stále stejný

zejtra dostaneš

kamenem ty

13 názorů

A.H.
16. 12. 2009
Dát tip
To je život, kde denně kryješ si ústa, a časem v myšlenkách zbyde jen... malá ranka, která nesrůstá. *t*


Prosecký
10. 09. 2009
Dát tip
Proboha, Pú. Vidíš! A to už žiju 18 let na Moravě a pořád jsem si na to místní zkracování a zkreslování slov nezvykl. A nepi tolik! Miluno, ode mě máš tip.

Prázky sů na piču, bo je sinátor doma a šecko mi žere, můku, struhanku a tak, dyž je škola, tož to je fest, ty kantoři ho v tej mamrdárně rubajou fort a jako gut, no ne? Boha jeho, su tak ožratá!

Prázky= prázdniny.. jinak vysvětlení viz výše. Díky za názor

Prosecký
10. 09. 2009
Dát tip
Medvídku Pú! Nerozumím názvu? Co to je Prázky? Venkovské děti? A které děti v okruhu 300 km nejsou venkovské? Vždyť první větší město v našem okolí je až Berlín. Pravda je, že dítě na vesnici (sídlo s méně než 1.000 obyvatel, kde převážná část ekonomicky aktivního obyvatelstva pracuje v primárním netěžebním sektoru atd. ) má více možností zapojit se do práce v domácnosti, na statku a v chaloupce. Ale vesnický život je také stále stejný. Venkoncem je vůbec život stále stejný. Ještě se vrátím.

Vaud
10. 09. 2009
Dát tip
Ja jsem si myslel, ze k nam termin pricestoval ze Spanelska - burro = osel, ikdyz vyznamove odpovida mozna ruskemu cukca nebo kubanskemu vyrazu guajiro.

Beed
10. 09. 2009
Dát tip
Díky za vysvětlení, bylo vyčerpávající... Ale 'buran' jakožto ustálené označení osoby poněkud nevychované, rozhodně není to stejné jako venkovan. A pochybuju, že jsi měl od začátku na mysli Bavorsko... :P

Vaud
10. 09. 2009
Dát tip
ja bydlim na vesnici a beham tu mezi kravama a jsem happy Beed - myslel jsem ze buran je totez co venkovan, ale jak pravi Wiki - latinský název Carmina Burana vytvořil Johann Andreas Schmeller, německý lingvista, v roce 1847. Odkazuje na hornoněmecké Bur (připomínající německý název Bavorska: Bayern). Carmina Burana tedy znamená spíše než „buranské písně“ „písně z Bavorska“. Cili buran = bavorak.

Vaude, u nás na venkově děti neběhaj po poli. Musí pást husy...:o)

Jsou lepší v tom,že nedostávaj kamenama v ghettu a moůžou odjet na venkov..díky za názory

Beed
10. 09. 2009
Dát tip
Burani jsou i ve městě, Vaude. A troufám si říct, že jich je tam dokonce víc. Líbí se mi to...*

Vaud
10. 09. 2009
Dát tip
good! jen jsem premyslel, v cem jsou venkovske deti lepsi zit mezi buranama a behat po pohnojenym poli taky neni vyhra

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru