Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přetrhni řetěz a umře ti kytka

28. 09. 2009
1
2
2372
Autor
exorcista

Někteří z vás už tenhle email možná dostali, jiné to čeká a ti nejšťastnější se tomu vyhnou úplně. Nyní víte, jak na takový email reagovat a můžete jej klidně smazat, bez výčitek svědomí, bez hrůzostrašných očekávání co přinesou dny příští.

Kterak z lidí udělat blbce aneb zítra se ti stane něco zlého

 

            Všichni známe tyhle emaily. „Pokud tohle nepošleš dál, tak… dítě v Guatemale zemře na blíže neurčenou srdeční chorobu…najede do tebe vozík s dezerty a zadusíš se šlehačkou…malé štěně nenajde svou adoptivní maminku a bude se muset živit podomním prodejem ponožek s napodobeninou značky Adidas“.

            Budiž, příběh o dívce co na diskotéce nepila a pak jí zabil opilý řidič, ještě snesu (po prvé, po druhé, po desáté…klidně). Veselá koťátka štěstí plná dementních obrázků andílků s čumáčky a srdíčky a manga očima, jasně, je taková doba. Ale (následuje vulgarismus, kdo je nemáte rádi, přeskočte text psaný kurzivou) debilitu s přízrakem mrtvé jeptišky na fotografii – to fakt ne. Takže, podívejme se na obrázek a pojďme si to rozebrat:

Blbost č. 1 - šavle

            Zapomeňme na chvilku na vše ostatní a soustřeďme se na šavli. Je evidentně nakreslená, což poznáme podle silného chrániče ruky, navíc až nestoudně rozplizlého na straně ostří. Držadlo je navíc na spodní straně ohraničeno světlou čárou, což znamená, že si někdo dal hodně práce, aby bylo na temném pozadí pěkně vidět. Při bližším pohledu také uvidíte, že držadlo má lehce nafialovělý odstín…pro ty, kteří nepracují s počítačovou grafikou – to je efekt, který vzniká při úpravě kontrastu a světlosti. Vrstva „krve“ na čepeli šavle je evidentně tažena nástrojem rozmazání, protože sebou vzala i kousek světlé barvy ostří. Z hlediska kovářského je tohle divný hybrid držadla z meče a ostří ze šavle, jenže šavle mají výrazně zahnuté ostří (šavle je jezdecká zbraň a zahnuté ostří napomáhá lepšímu a snadnějšímu vytažení šavle z rány při sekání v jízdě koňmo do okolních hlav) a chránič ruky, někdy košového tvaru a někdy tvořený jedním proužkem kovu ve tvaru U – tvar chrániče ruky této šavle by velmi bránil nejen používání (lámal by zápěstí), ale také při vytahování z pochvy, kde by se příčka zachytávala za oděv. Navíc meč i šavle má vždy na konci držadla nějakou tu ozdůbku nebo jen tvarovaný kus kovu pro lepší vytížení při sekání. Žádná zbraň tohoto druhu nekončí prostě rovným useknutím.

Blbost č. 2 – krev

            Všimněte si krve na krku, respektive na pravé straně krku z našeho pohledu. Ostří zasáhlo evidentně prostor tepny. Kam se poděla ta hromada krve, která tou tepnou tekla? Krev totiž není voda, má určitou konzistenci a vytéká (v tomto případě stříká) v proudech, takže je nemožné, aby prvních 15 centimetrů krku bylo potřísněno krví a zbytek netknutý. V případě této rány by byla krev minimálně přes celé rameno plus část paže. Slyším vzadu Pepíčka…ano Pepíčku…bylo by tomu tak i v případě, že by čepel zacpala ránu, protože v tepnách, vedoucích krkem je značný tlak a, jak jistě víš, Pepíčku, šavle má právě pro takové případy konstrukční vylepšovák zvaný odtokový kanálek. Samozřejmě by se krev vyhrnula z obou ran, takže je nemožné, aby druhá strana, sice ne úplně dobře viditelná, ale i tak nezanedbatelná, byla skoro rudou tekutinou netknuta.

Blbost č. 3 – zjevení

            Pravda je, že jsem se v mládí trochu paranormálnem zabýval (kdo ne, že ano). Duch, případně zjevení, je projekcí události nebo osobnosti, která se opakuje donekonečna, z pravidla zpuštěna aktivační sekvencí, podobnou té, která doprovázela otisknutí této události nebo osobnosti do energetického filmu místa. Složité, že. Zjednodušíme. Duch je obraz něčeho nebo někoho, co se stalo nebo kdo tu byl. Většinou je vznik „strašidelného“ místa provázen silnou emocionální explozí (utrpení, nenávist, děs) a emoce jsou energie. Tato energie se vtiskne do určitého místa, a pokud se na tom samém místě objeví něco, co má v sobě třeba minimální podobnost s dobou a souvislostmi události, spustí se přehrávání sekvence, uložené v energetické paměti. Tím chci jen naznačit, že by se určitě nestalo, že se zjevení objeví právě v této podobě. Pokud je to přehrávání staré události, jeptiška se s takovou ránou nebude usmívat a nebude poklidně postávat, pokud se ona jeptiška zjevila jako strážný anděl nebo varování, nebude mít v krku zabodnutou zbraň, protože tento druh zjevení chce pomáhat a tudíž je projevem dobré vůle – z toho důvodu se, přirozeně, zjeví v podobě nenásilné, čisté a astrální, která nikoho nevyděsí.

Blbost č. 4 – umístění

            Kdyby si tvůrce šprýmu dal trochu víc záležet a trochu přemýšlel, nemuselo k této blbosti vůbec dojít…vlastně je to ta věc, která vás okamžitě praští do očí. Duch stojí před dvojicí, ale zároveň vlastně za ní. Prosím, přes ducha můžete vidět, ano, ektoplasma je totiž průhledná látka, založená na vodě a energii, ale jak chcete vidět ducha přes postavu dívky a ruku chlapce? Pokud se podíváte na spodní okraj zjevení, uvidíte nepopiratelně, že jeptiška stojí na zemi a je vložena do obrázku tak, aby její postava stála asi dva až tři kroky za párem. Ovšem opticky stojí jeptiška ve vzduchu před párem, takže černá část jejího taláru kryje stehno a ruce dívky i chlapce. Tvůrce tohoto nejapného žertu si měl dát alespoň tolik práce, aby domnělý přízrak ořízl jako by stál opticky vzadu.

 

Toliko k události se strašidlem. Pevně doufám, že to všechny poučilo a zastaví to odesílání řetězového emailu „pošli_to_13_lidem_nebo_ti_shoří_hračky“ s výše zobrazenou fotografií, protože si z vás, lidi, někdo skutečně nejapně vystřelil.

 

Majkii

 


2 názory

Milly
19. 10. 2009
Dát tip
:-) Taky mi to přišlo..

Kate 18
29. 09. 2009
Dát tip
Rozený detektiv :-) Řetězové maily tradičně nečtu a rovnou mažu. A stále jsem na živu :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru