Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sdruźení Písmak v provozu

Výběr:
03. 10. 2001
4
0
11255
Autor
Olda

Milí,

Přináším Vám konečně informace o první schůzi sdružení Písmák.

8.9 se nás na Klamovce pár sešlo a dík tomu získalo sdružení prvních pár členů a správní radu. Vypadá to teď asi takhle:

            Předseda: Olda

            Místopředsedové: Vio, Rivka

            Další členové správní rady: Wopi, Miroslawek

 

Pak bychom měli také Kontrolní komisi:

            Předseda: Inventor

            Další členové: Petula, Kafka

 

Funkční období je jeden rok.

Výše členských příspěvků určena na 200Kč ročně. Sleva z členských příspěvků pro: studující 100Kč, rodiče na mateřské dovolené, důchodce, vojáky ZS.

 

Založen je také účet, na který je možné posílat příspěvky pro sdružení: 624992001/2400

Stát se členem bude možné v brzké době prostřednictvím formuláře tady na Písmákovi.
Byly odeslány žádosti o dva granty na Český literární fond a Open Society Fund.

 

Nu, a v podstatě to nejdůležitejší, jeden z hlavních smyslů toho počinu. Odteď je možné použivat sdružení jako záštitu pro literárně-kulturní akce které můžete pořádat a další nezbednosti které vyžadují nějaký subjekt.

 

A poznámka na závěr. Kdokoliv by měl snad pocit, že se jedná (lo) o

snahu tyhle stránky nějak komerčnit, tak krom toho, že mě trošku prudí, tak je na omylu. Ten smysl je hlavně v tom výše uvedeném. Neříkám, že se to tu teď začně hemžit akcema okolo sdružení, ale plány by byly. Budoucnost snad ukáže ;)

 


Vio
29. 10. 2001
Dát tip
Své vyjádření jsem Ti, Martine, poslal soukromě.

Zbornik
26. 10. 2001
Dát tip
Čestně musím říci Vio, že jsem četl pouze tento článek a auditorium od JIKA "Tvrdím, že...", Tvoji upoutávku o tom Brně však ani teď nemohu nelézt...Vyjádřoval jsem se pouze k tomuto textu na základě toho, jak na mne on i jeho kritiky coby na nezávislého čtenáře, zapůsobily...toť vše. Martin

dupus
25. 10. 2001
Dát tip
Zdravím přítomné, Byl jsem upozorněn na tenhle příspěvek a speciálně na jednu z poznámek>>> Miroslawek... já jim těch sedmdesát korun dal rád, přestože kromě nájmu prostor opravdu netuším do čeho dalšího šly, když jsem viděl úroveň připravenosti a zázemí oné akce (a nic proti tomu, každý dělá na co má a díky za to) ... ale můžeš jim je klidně vyčíst... že to určítě propíjejí a promrdávají s děvkama... ------------------------ Tady se někdo diví, že se vybíralo vstupné na zaplacení té akce Totemu na Chodově ? Vězte tedy, že i přes to vstupné jsme ještě za pronájem prostor dopláceli z kapsy našeho sdružení. Drobná rada: Pokud chcete organizovat podobné kulturní akce, tak si na takové základní výdaje opravdu budete muset zvyknout. Mějte se fajn a zkuste nebýt tak útoční :)

Miroslawek
25. 10. 2001
Dát tip
dupus: já se nedivím.... já poukazoval přesně na to, nač Ty

Zbornik
24. 10. 2001
Dát tip
Nic mi do toho není, ale abych se přiznal, zůstávám jak při zrození, když vidím kulturu zdejšího projevu vůči obyčejnému argumentu ze strany JIKA, který neřekl nic špatného. Přeci jen myslím lze věci vysvětlit bez takovýchto výlev a nadávek a hlavně věcně. Miroslawek tu píše, že dal 70Kč za Chodov a nikdo nevědel na co...u všech akcí informujeme o tom ty, kteří peníze dávají, kam peníze putují, u této akce jsme na to možná zapomněli, tedy s omluvou zpožděně: Na Chodově stál zvukař 1500Kč, za lístky nebylo vybráno ani to, tedy muselo se doplácet z vlastních kapes a žádné jak říkáš "xx s děvkama" se rozhodně nekonalo. Odepisuji po pravdě proto, abych se tu JIKA zastal, neb má pravdu, že peníze sdružení je dobré nechat až na ty nejnozouvější případy, kdy není zbytí.. U nás na Totemu se také raději složíme, než abychom čerpali z fondu sdružení, který slouží k těm nejnutnějším věcem, jako podávání grantů atp. Protože považuji Písmák za přítele Totemu odepisuji, jinak bych se na to vykašlal, nemyslím to špatně, tedy doufám, že nebudu za totéž co JIKO speskován. Martin

Vio
24. 10. 2001
Dát tip
Martine, možná sis měl nejdřív ještě přečíst JiKovo auditorium "Tvrdím, že sdružení mrhá penězmi" a mou upoutávku "Veřejné písmácké autorské čtení v Brně". Četl jsi je snad? Rád bych věděl, jestli by Tvá reakce byla stejná. S úctou Violator

Miroslawek
19. 10. 2001
Dát tip
_JiKo_: to byla námitka? Pane jo.... už jsem zase chytřejší ... mně to přišlo jako pičovina ... nehodlám se hádat s Tvou zapšklou záští, jež má kořeny bůhvíkde...

Print
19. 10. 2001
Dát tip
Posílat někoho do prdele, do hajzlu, mrdat a chlastat s děvkama..., to jsou výrazové atributy jistých písmáckých seladonů nadchnutých nad literaturou.... Očekával bych spíše věcné odpovědi na věcné otázky. Chci tak moc?

Miroslawek
19. 10. 2001
Dát tip
Print: takovou sebekritiku bych od Tebe nečekal

Print
19. 10. 2001
Dát tip
To víš, učím se od tebe!:-)

Vio
18. 10. 2001
Dát tip
_JiKo_, jsi trapný... Mimochodem sám ses v Ostravě určitě rád napil. A to pivo bylo zadarmo! Všechno tam bylo zadarmo a nebo jsem to platil s Míwou z vlastní kapsy. Třeba plakáty. Jdi do hajzlu s takovýma kecama. Fakt mě sereš!!!

Miroslawek
18. 10. 2001
Dát tip
_JiKo_: jo, tyhle poznámky jsou jistě k věci ... to si můžeš jit stěžovat např. i na TOTEM ohledně jejich čtení ... já jim těch sedmdesát korun dal rád, přestože kromě nájmu prostor opravdu netuším do čeho dalšího šly, když jsem viděl úroveň připravenosti a zázemí oné akce (a nic proti tomu, každý dělá na co má a díky za to) ... ale můžeš jim je klidně vyčíst... že to určítě propíjejí a promrdávají s děvkama... Sdružení zatím, pokud vím, nemá nějaké valné finance, kromě pár vybraných korun, ale jistě se dá zaplatit sál + případné další náklady z peněz vybraných sbírkou od účastníků akce ... já opět zaplatím rád a bez řečí, jako vždy ........ a dotčený chlast si určitě každý rád zaplatí sám, pokud bude mít potřebu chlastat...

Bacil
18. 10. 2001
Dát tip
Zcela souhlasím s Viem a Míwou, víc nemám co dodat.

JiKo
18. 10. 2001
Dát tip
Vio, Mirosláwek, Bacil: trapná je spíše vaše argumentace a neschopnost obhájit smysluplnost té akce proti mé kritice či námitce. Míwa: Nelze se odkazovat hele tamti dělaj tohle a tihle zas tamto. Je třeba říkat já dělám tohle protože xxxx. Vio: za pivo ti klidně pošlu, s odstupem času si uvědomuju, že zastírat chlastačku povznesením literatury není můj životní cíl. Je možno chlastat a je možno něco dělat na poli literárním, obé nikoliv. Dále k tomuto tématu ve zvláštním auditoriu

Olda
18. 10. 2001
Dát tip
Možnost zastřešení akce zmíněným sdružením mi přijde jako nápad poukazující na původní záměr se kterým byl subjekt zakládán. Je samozřejmě nutné hovořit o formě podpory, a jistě nemusí jít jen o finanční formu. Dík Papouchovi, sám bych mu to nenabídnul.

Modona: myslím, že si pleteš OR, který spadá pod MSČR a Občanské sdružení, které spadá pod MVČR.

Modona: našel jsem pro tebe na stránkách MVČR výpis občanských sdružení, písmeno P TADY

Vio
17. 10. 2001
Dát tip
Semi, účetnictví sdružení je plně transparentní. S obohacováním jdi někam. Na kultuře se nevydělává.

Miroslawek
17. 10. 2001
Dát tip
Semi: obo... co?

Wopi
17. 10. 2001
Dát tip
Oboha..? Ne, tam má být asi "proboha". :)

Bacil
17. 10. 2001
Dát tip
Vidím, že jsme mezi Pískovnou Želechovice a Písničkou... no, mohlo to být horší :-))

papouch
17. 10. 2001
Dát tip
Vio.: bráško, jediný výdaj bude asi 25 Kč na hodinu za sál a to, kdyby byly potíže zacáluju klíďo sám ... Ale ... vidím, že se písmáci raději hádají o píčovinách, než by podpořili naši společnou akci a slíbili účast FŇUK !!!!! Zatím se ozvalo asi pouhých 15 lidiček a ke čtení svých děl se nabídla 1 (jediná) písmačka JESTLI TOHLE MÁ BÝT Sdružení Písmák V AKCI TAK SE NA ORGANIZACI Písmáckého čtení s klidem VYSERU a dál si seďte na židličkách u PC a pindejte o hňupovinách, rejpalové, hnidopiši a pivní chytráčci!! Kafrat pyjoviny a bejt chytrej dokáže každej imbecilek, víme? Ale něco pořádnýho udělat .... he??? Děkuji za pozornost. dožranej papouch P.S. Azalin měl pravdu "...to ti Camp nestačil?"

Vio
17. 10. 2001
Dát tip
Ale brácho... neříkal jsem Ti to snad? Chce to trpělivost. My jsme ji Míwou museli mít hodně. Mimochodem, mluvil jsem včera s Oldou a byl víc než potěšen, že jsi tuto akci chtěl zastřešit sdružením. Bylo dohodnuto uvolnit finance na pronájem sálu a eventuální "odměnu" případným ochotníkům. Takže, brácho, nevzdávat se a přesvědčovat a lobovat a dát ultimátum pro příspěvky.

Print
17. 10. 2001
Dát tip
Vio: no, žádný transparent jsem tu ještě neviděl, ale těším se na něj!:-) Doufám, že rukopis jeho nosičů bude na něm i pro mě stejně tak čitelný, jako je čitelná jejich tvorba a činnost tady. Na kultuře se nevydělává - vyjma těch, co to bohužel uměj!:-)

Miroslawek
17. 10. 2001
Dát tip
padouch: pokud nebudu náhodou na pohřbu nebo v snad ještě v nemocnici (ale to by se z Vyškova dalo skloubit) nebo nebudu hlídat druhou pološílenou babičku, přijedu. Básnišky si přečtu sám a pokud budou odvážlivci, zkusím i jejich. Promiň bráško, jsem teď trochu hodně mimo provoz...

Modona
17. 10. 2001
Dát tip
VČ. no jo, ale tam se to dá najít jen podle jména, které neznám, že jo:-)))

Semipalakva
17. 10. 2001
Dát tip
OUPS.... ekonomika není muj koník:-))) a jsem trochu mimoň

Modona: to jméno je PÍSMÁK !!! :o)))

JiKo
17. 10. 2001
Dát tip
hehhe tak to je soda! Tak už se začíná mrhat financema. Zastřešíme to? Kdo to zastřeší? Peníze lidiček co poslali svý prachy a naivně věřili, že budou použity na financování písmáka a ne nějaký vožíračky. Na divadlo vyvěste Písmáci na chlast sami sobě...

Modona
17. 10. 2001
Dát tip
A fakt:-)))))))))))))), tedy, že je to zapsané jako Písmák. Tomu ostatnímu nerozumím.

Bacil
16. 10. 2001
Dát tip
Mo, já se k Tvému dotazu připojuji, protože mi vůbec nepřijde blbý, sice se to možná kdysi kdesi zmiňovalo, ale v tom nánosu kritik a sporů... Já taky zaplatím poplatek rád a neprodleně.

Wopi
16. 10. 2001
Dát tip
Modona: Je zapsané na ministerstvu vnitra jako s.r.o. (širší info Olda). 1917: splňuje to hned místopředseda :-)). Semi: anononymitu Ti nikdo nebere, nejde o nic jiného, než o to, aby tady byl legální subjekt, který může např.požádat o grant ap. Ty můžeš poslat příspěvek i bez vstupu do sdružení, ale nemusíš také posílat nic, nikdo Tě nijak omezovat ani zvýhodňovat nebude, ať budeš členem sdružení nebo ne. Písmák funguje pořád dál pro všechny.

papouch
16. 10. 2001
Dát tip
...... já jenom .... asi lobuju a .. a tentononc, ale chtěl bych pojmout akci Písmácké autorské čtení v Brně (čtěte -srazy, akce- ) jako oficiální písmáckou Sdružeňáckou Písmáckou s hojnou účastí (zatím je (fňuk) odezva rozpačitá) CO VY NA TO VEJBOŘI podvejboři a pod   pod     podvejboři???

Miroslawek
16. 10. 2001
Dát tip
papouch : ... já Ti to podepíšu ... ale nebude to zadarmo ;o))))

Vio
16. 10. 2001
Dát tip
papouchu, dneska budu chlastat s Oldou, tak to proberem nevím, jak jsme na tom s financema, ale s nějakou masivní podporou asi počítat nelze ;-) zastřešit to můžeme, otázkou je, co si od toho slibuješ ;-) 1917: já, jakožto místopředseda sdružení jsem ze Severní Moravy a ještě na jaře jsem tam bydlel, nicméně teď jsem v Praze ale v Ostravě zůstává i nadále Miroslawek, člen Správní rady

Modona
16. 10. 2001
Dát tip
No na server OR jsem se samozřejmě dívala:-))ale nic jsem nenašla, protože jsem asi nevěděla pod čím to hledat:-))

Semipalakva
16. 10. 2001
Dát tip
Wopíku :-) díky ... rád bych poslal anonymní příspěvěk...ale i kdybych nato měl PTáM SE jje to legální obohacování?:???? nějak mi to nepříde...

Wopi
16. 10. 2001
Dát tip
Obohacování??? Panebože... Semi, víš co, nevšímej si sdružení, prostě se dívej na Písmáka tak, jako kdyby nebylo, jo?

Vaca
15. 10. 2001
Dát tip
Semipalakva: nevím jak pro Tebe, ale pro mě je TIP něco jako upozornění na to, že i ostaní by si to měli přečíst.... neboj, nezabiju tě, máš jen jiný pohled... :o)

Semipalakva
15. 10. 2001
Dát tip
Vaca...díky... ano je to jen muj názor muj pohled... :-) Děkuju Vaco... žes to pochopil...nešlo o nějaký provokace... jen jsem řekl svuj názor... děkujůůůůůůůůůů

Modona
15. 10. 2001
Dát tip
Já jen technickou prosím:-), kdepak se najde tohle sdružení zapsané? V OR? Možná se ptám blbě:-(Možná se to tady dalo někde vyčíst, jenže...:-) Poplatek zaplatím ráda a neprodleně.

Semipalakva
14. 10. 2001
Dát tip
Nechci prudit a nic nenamítám a je to muj osobní názor za kterej se nechci stydět... moc s tím nesouhlasím... mám rád anonymitu a s tímhle projektem se lidi moc zvyditelňujou..jsou ti stovky písmáků kteří nestojej oto bejt na slavným serveru.... je to muj osobní názor... jen jsem to chtěl vysunout z pozadí... upozonit abyste to nepřeháněli..... no nic... teď mně asi ukamenujete....

Semipalakva
14. 10. 2001
Dát tip
jo a nechápu vojtka Tynice Vacu a printa... jak tohle mužou otipovat.... je to sice z jistýho pohledu dílo, který by se dalo kritizovat po stránce formy ale kategorie a funkce je v tomhle případě trochu jiná... NE?... ježiš vy mně zabijete...:-( Tak já si taky Tipnu no... ********

Wopi
14. 10. 2001
Dát tip
:-/

1917
11. 10. 2001
Dát tip
Už se tam hrnu. Fčil čekam enem na to, estli tam bude nějaky ten Opawak či Ostrawak. Sameho by mě to něbavilo ...

Climaster
09. 10. 2001
Dát tip
o.ka jsem mimo..:o)

Miroslawek
09. 10. 2001
Dát tip
sidi: možná jsi mluvil za sebe, ale, když nic jiného, sám si přečti v jaké rovině ... a bez znalosti věci ... k jakým závěrům a koncům jsi to z onoho minima faktů přivedl ... a to se zas nelíbí mně ... no nic ... nehodlám tady pitvat kdo, co, proč a jak ... tady opravdu není pavlač ...uvažuju, že Ti přeci jen pošlu zprávičku, abys netrpěl mučivými otázkami ... a já tím, že si zbytečně s někým lezu na nervy. Tady to ovšem také považuji za uzavřenou záležitost.

Print
09. 10. 2001
Dát tip
Míwo: nicméně - můžeš mi vysvětlit smysl téhle věty?: "Asi těžko by si mne např. Sonatina s Lyrykem, osobně a jmenovitě zvali na svatbu, kdybych byl tak podlý zlovolný skřet, jak se domýšlíš." Jsou tyto dvě osoby univerzálními arbitry morálky? Kdyby i pro všechny, tak pro mě ne!:-) A skřet zve obvykle skřeta! I na svatby!:-) Tentokrát nic ve zým, třeba to bylo něco, co jsem nepochopil z tvých slov nebo ze souvislostí... A rád si to v hlavě opravím... Dík!

Miroslawek
09. 10. 2001
Dát tip
Print: ...jistě nejsou arbitry morálky obecně (jako jím nejsi ani Ty nebo já nebo kdokoli ... až na sidiho a Mahátmu Ghándího tedy ;o))), ale ve vztahu ke mně vytýkaným mravním pokleslostem a podlostem, kterých jsem se snad měl vůči nim dopustit, arbitry jsou, protože oni ví a umí posoudit. Kdyby to takto cítili, ať jsou dle Tvého mínění jacíkoli, jistě uznáš, že skřet se umí zlobit na druhého skřeta, pokud ho ten zasáhl na citlivých místech, a nezve si ho poté na takové záležitosti ... leda, kdyby kul pomstu a ... jak vidíš žiju ... bez úhony ;o))) Pokud to tedy není součástí nějakého širšího spiknutí a dalekosáhlých plánů, o nichž nevím ;-D P.S. Ty jsi tak rozkošně roztančený ;o)))))

Print
09. 10. 2001
Dát tip
o))) Díky za pokus o vysvětlení! Svůj dojem si ponechám pro sebe, ale s tím tančením.... Tančím za tebou a sotva si stačím!:-))) Není marný být někdy v něčem druhej, třetí, čtvrtej, ...poslední:-))) Dík! *!

uvidime jak se to vyvine :)

Print
09. 10. 2001
Dát tip
Sidi...myslím, že ti rozumím...

Miroslawek
08. 10. 2001
Dát tip
sidi: ;o))))))))))))))))))))))))))))) Mimochodem onu úctu, kterou projevuje třeba Vio v oslovení či pozdravení, projevuje kromě adresáta také sobě, k sobě samému... Se vší úctou Míwolátor P.S. Tobě žádná vysvětlení nedlužím. Tobě ne. A ani nikomu jinému je nedlužím, protože ti z mých osobních PŘÁTEL, jichž se to týkalo je dostali (osobně z očí do očí, nejsem žádný skrývající se posera ... i kdyby něco šlo) a zřejmě s tím problém nemají. A i kdyby náhodou ano, Tobě po tom nic není, protože to je mezi námi, soukromá věc. Asi těžko by si mne např. Sonatina s Lyrykem, osobně a jmenovitě zvali na svatbu, kdybych byl tak podlý zlovolný skřet, jak se domýšlíš. Zvlášť, když o identitě Zdendy Hornera, ví kupodivu již od února... víš, já se s některými lidmi stýkám nejen zde, virtuálně ... ale i ve skutečnosti ... a přes hubu jsem ještě nedostal ;o))) Jistě máš právo mít na věci svůj názor, ale obdivuji Tvou odvahu a poněkud mne rozesmává Tvá omezenost, že si dovolíš bez znalosti všech okolností, faktů a souvislostí, činit tak definitvní a striktní odsudky. Ono je dobré mne znát ... a pak soudit, pokud tedy vůbec soudit. Je o tom takové biblické přísloví... Třeba k Tobě bych si takové soukromé žertíky nikdy nedovolil ... protože Tebe neznám... a Ty neznáš mne ... Je mi jedno, jestli chápeš nebo jestli něco akceptuješ, to je Tvá věc a volba. Co mi trochu vadí je Tvá hloupá a povýšená pýcha ... nechápu, kde bereš odvahu hrát si na morální autoritu ... zvlášť ve věcech, kterým nerozumíš ani za mák ... a ani nemůžeš. Ale já se s tím srovnám neboj. To je zase má věc...

Climaster
08. 10. 2001
Dát tip
Miro:..já myslel, že se ženil Inventor...:o)))))))))))))))..:o)) sidi:..i když mám jen jeden nick...tak si myslím, že lidí s více nicky je tu přes padesát procent..:o)))...a už ze statistických údajů nemůže být tolik lidí podlých..:o))))

sidi
08. 10. 2001
Dát tip
OK. Miroslawku, já si všiml že jsi byl Inventorovi na svatbě. Tedy jste asi skuteční přátelé. Ale já si i pamatuji jeho rozhořčení pod „Polemikou s hajzlem“, a viděl jsem je jako opravdové. Bylo obojí skutečné, nebo komedie pro publikum? Ne, tuhle otázku nekladu tobě ani nikomu jinému, kladu ji sám sobě. Když mluvíš o „žertících“, vzpomínám si že jsem byl na Písmáku on-line když se přihlásil nový nick „Kastrálka“. I Astrálka tam ten den byla, a já neměl dojem že se tomu pobaveně směje. Opět, možná že se mýlím, a jste báječní kamarádi. Ale mě se to nelíbí. Což tobě ovšem může být srdečně jedno, to je fakt. Nejsem žádná povýšená autorita, v tom zas neznáš ty mě. Nechal jsem uplynout několik hodin mezi tím kdy jsem si přečetl tvoje přiznání k těm dvěma nickům, a než jsem napsal svoji reakci. A mám v povaze že když si něco rozmýšlím většinou to neudělám. Tentokrát mě to nepřešlo. Možná jsem skutečně mimo realitu mezilidských vztahů. – Nikomu ji nepředepisuju a předepisovat nechci, ale mě se to nelíbí, a dovolil jsem si to říct. A mluvil jsem jenom za sebe, bez vědomí obou „postižených?“. To je všechno, a věc tím považuji za uzavřenou. sidi.

sidi
08. 10. 2001
Dát tip
Climastere já mám taky více nicků, o to nešlo.

Vaca
06. 10. 2001
Dát tip
Klaním se.....a přispěju.... ***

Suppe
05. 10. 2001
Dát tip
prosim poslete mi avizko, az budete mit formular. Svetu mir suppe

Miroslawek
05. 10. 2001
Dát tip
sidi: nic jsi nepochopil, Ivane ... ale to je Tvoje věc, Tvá škoda a problém ... i když mne to mrzí ... zvlášť když o svých mravních kvalitách nevíme naprosto a zhola nic, ať jsou jakékoli ... hájit se nebudu, neboť nemám proč ..

Merle
05. 10. 2001
Dát tip
bohajeho... ještě že už tu moc nejsem... kdybych byl býval byl, nebyl bych na to měl trpělivost ani chuť

Tynic
05. 10. 2001
Dát tip
Tleskám pánové ! *****!

sidi
05. 10. 2001
Dát tip
Ne Miroslawku, to skutečně bez důkladného vysvětlení nejsem schopen pochopit, nebo lépe, akceptovat. Ovšem tvé: „hájit se nebudu, neboť nemám proč .. „ mi až příliš připomíná aroganci našich politických „špiček“. Nevyslovuji nedůvěru celé radě Písmáka, ale potěš Bůh ty „obyčejné občany“ Písmáka které se ti zalíbí urážet nebo ponižovat. sidi.

Modona
04. 10. 2001
Dát tip
No, já vím, že jsem asi ten poslední člověk, který by Vám do tak zásadních věcí, jako jsou věci redakční, měl hovořit, a to s ohledem na čas, který tu s Vámi sdílím. Nicméně si to nemohu odpustit. Jak to tak čtu, usoudila jsem, že je docela dobře možné, že předseda je rovněž místopředsedové a členové správní rady, případně i kontrolní komise. To je docela zvláštní. Dále se domnívám, že je jistě demokratické diskutovat s členskou základnou, nicméně některé možná citlivější otázky by mělo představenstvo řešit výlučně mezi sebou ( např. kdo ,kdy kam nepřišel, proč, kdo koho nemá rád a proč, třeba je to legranda, ale i kdyby byla, vypadá to blbě). Je to samozřejmě můj subjektivní názor:-)) Mo.

zoo
04. 10. 2001
Dát tip
Hele, dvě kila jsem undala i ondamo, vo to pračka nebude. Dnes mne zde utěšil Wopi a ani to neví: že kterej je von zač, musel osvětlovat... že? ... Whipipideo?

Saša
04. 10. 2001
Dát tip
:c)) díky Oldo za informaci ostatní :c))) mnohdy také pochybuji o smyslu vícera nicků (ač sám jich mám několik) a kdo že jsem, tak to jsem tu už kdesi říkal :c)), ani nemám pocit, že bych byl schizofrenik ... nebo že by? :c))))

Miroslawek
04. 10. 2001
Dát tip
Doubi: první rok jsem zarytě setrvával jen u jednoho ... a teď už jich mám taky asi pět ... i když v zásadě tvořím pouze pod jedním. Důvody jsou různorodé ... a jestli tady vydržíš nějaký čas, zjistíš, že vydržet jen u jedné přezdívky nevydržíš. Modona: to těžko, ledaže by měl několik falešných občanek a identit v rámci domácího i mezinárodního práva ;o))) Ona valná hromada byla skutečně fyzická, nikoliv virtuální ....

Modona
04. 10. 2001
Dát tip
Miroslawek: No to jsem fakt docela uklidněná:-))

Bacil
04. 10. 2001
Dát tip
Já mám za těch devět měsíců, co tu jsem, pořád jen jeden nick, a necítím se ošizen. Ale fakt je, že své dceři jsem kdysi pořídil druhý nick, když jsem chtěl zjistit, jaké budou reakce na její básničku, když nikdo nebude vědět, že je to sedmiletá holčička. Ale to byl konkrétní experiment s konkrétním cílem. Jinak mi vícenickovost připadá zbytečná, ale nechci ji odsuzovat. Chápu zejména, že někdo třeba může cítit potřebu oddělit v sobě autora od kritika, vážného autora od humoristy apod. Ale některé případy mi opravdu přijdou až patologické :-))) (a přitom jsou to někdy hrozně hodní lidičkové...)

Doubi
04. 10. 2001
Dát tip
Sorry, ale já s Vámi nesouhlasím. A hlavně vám nerozumím!!! Oddělit v sobě vážného kritika od humoristy atd... Vypadá to, že se zde autoři stydí za smysl pro humor! PROČ? Mě by naopak potěšilo, kdybych zjistila, že někdo, kdo píše jen samé depresivní BLN, dokáže taky stvořit něco humorného či osvěžujícího. Takhle si ho zařadím mezi nudné autory BLN a už se jím nezabývám:-(( a vlastně si o něm udělám špatný obrázek. To samozřejmě platí i naopak. To vám nevadí?

Miroslawek
04. 10. 2001
Dát tip
Doubi: Bacil tomu také nerozumí, tak se jím nenechej mást. Ono časem na to fakt přijdeš, až sama ucítíš potřebu. Důvody jsou rozličné. Třeba Vio - nová žena = nový nick. Ono vůbec, často je to etapová záležitost, jedno období tvorby nebo života vůbec skončí a nastane další. A autor je nechce spojovat. Nebo to vyplyne z nějakých osobních pocitů, sporů a antipatií a dotyčný chce mít pokoj. Nebo mnohdy nějaký zavedený a známý písmácký autor chce vědět, za co dostává TIPy, jestli za trademark své přezdívky nebo za kvalitu konkrétního dílka ...tak si vytvoří nový nick, který nikdo nezná a tudíž zaujme jen ta kvalita. Spousta přezdívek je také společných, když někteří autoři tvoří nebo něco podnikají kolektivně. Některé (hlavně moje) vznikají ze žertu, když matu ostatní Písmáky. Tímto se přiznávám k přezdívkám Zdenda_Horner, Kastrálka a Opusina. Lenin a FEKÁL jsou asi už profláklé doststatečně. Zbytek nechám v utajení.

Bacil
04. 10. 2001
Dát tip
Míwo, ale tomu já přece rozumím, já jsem jen uvedl pár příkladů netvrdě, že nemohou být i jiné důvody. Já jsem zatím tu potřebu nepocítil, možná je to moje chyba. Ale připadá mi, že NĚKDY ty druhé (třetí... páté... dvacáté) nicky vznikají bez vážnějšího důvodu poměrně zbytečně. Samozřejmě - každý má na to právo, nikomu to neberu, ale já (a Doubi) zase máme právo vyslovit názor, že je to pak matoucí a komplikované (a podle mě si tím ti lidé někdy i sami škodí).

Wopi
04. 10. 2001
Dát tip
Bacil: komplikované? Proč? Jde přeci o dílo, ne? To je podstatné, ne to, jestli je pod ním podepsán Kolben či Daněk.

Wopi
04. 10. 2001
Dát tip
P.S. Já sám považuji nick Wopi už jen za uzavřenou kapitolu a používám jej pouze ke kritikám. Dokonce uvažuju o vymazání všech jeho děl, protože jsem zjistil, že spousta lidí si myslí, že funguje něco jako "tip za tip" a pak tam mam tipů 3 ty.. no... anální končiny. Nikdo nebude mít pocit, že si mě kupuje a bude svatej klid. Howgh.

Climaster
04. 10. 2001
Dát tip
hmm...radši jsem Vás nečet..:o)))...mno já se sdružim..a pošlu i money...i víc..a jsem student..:o)))..

Bacil
04. 10. 2001
Dát tip
Wopi... Uvedu příklad: Písmák X si založí nový nick a řekne si: dám dílo na něj a zjistím, jestli mi dávají tipy kvůli jménu. Udělá to a opravdu zjistí, že má méně tipů než obvykle. Vyvodí z toho, že mu opravdu někdo leze do zadku. Ale to je omyl! Zapomíná se na to, že málo kdo má čas přečíst všechno, co na Písmáku je. Já bych dobré básničce dal tip, i kdyby byla od autora pro mě neznámého, a naopak ani kamarádovi nedám tip zadarmo. Problém je ten, že si vybírám - a když má někdo nový nick, tak si básničku pod ním prostě nepřečtu, a tak nezjistím, jaká je. Uvedený postup by zkrátka fungoval pouze tehdy, kdyby tu byla básní asi tak desetina a byl by čas to všechno číst. Ale kdo ten čas proboha má??? Kolik z Písmáků???

Wopi
04. 10. 2001
Dát tip
Bacile, já Ti přece rozumim, mně taky štve, když mi někdo uteče... ale to, o čem jsem psal, není jen pocit, mám uloženo několik zpráv typu "to se nedivim, že máš tolik tipů, když jsi v redakci"... prostě potřebuju nick jen na kritiky, je mi líto.

Doubi: Já používám jiný ID z úplně jinýho důvodu, než že bych v sobě chtěla něco oddělovat. :) Nechci prostě mít pod svým jménem sto čtyřicet děl.:) Zvlášť když jde o díla čistě monotematická, týkající se např. strupů...

sidi
04. 10. 2001
Dát tip
Miroslawku, ztuhl jsem když jsem si přečetl že se přiznáváš k nickům Zdenda_Horner a Kastrálka, (na ostatní které uvádíš jsem se ani nedíval, tyto dva mi stačí). Vždycky jsi jako „Miroslawek“ působil, a přiznával se, k poněkud drsnějším způsobům, ale já je považoval, a nadále považuji, za únosné. Ovšem těmito dvěma nicky jsi podlezl i tu nejnižší laťku pro elementární slušnost. Děsím se toho jakou roli bude hrát člověk takových „kvalit“ ve správní radě Písmáka. bez sebemenší úcty sidi.

Miroslawek
03. 10. 2001
Dát tip
ještě by to chtělo zveřejnit ten inventářův zápis ... pro úplnost

Miroslawek
03. 10. 2001
Dát tip
jo a Wopi není místopředseda, pokud vím, místopředseda je Vio ;o))) V+W se pletou uznávám ...

Wopi
03. 10. 2001
Dát tip
Ano, místopředseda je Vio, je mi ctí být spleten s ním :)).

Vio
03. 10. 2001
Dát tip
Hmm ;-)))

Vojtek
03. 10. 2001
Dát tip
*!

Print
03. 10. 2001
Dát tip
Z mnoha různých privátních důvodů nechci být členem Sdružení. Rád bych ale finančně přispíval nejméně jako její řádný člen. Jde to? A jak?:-)

Rising_Star
03. 10. 2001
Dát tip
tak teda tohle slozeni ve mne vyvolava rozporuplne pocity a rozhodne nevim, jak si to preberu :(

Merle
03. 10. 2001
Dát tip
Print: no asi to prostě pošleš na ten účet... jako dar...

Print
03. 10. 2001
Dát tip
Merle: díky - jak prosté!:-) *!

Olda
03. 10. 2001
Dát tip
Miroslawek,Wopi,Vio: dík, omluva, už je to spravený, skutečně popletený :) Rising_star: tak se vzjádři konkrétněji Print: tak jak psal Merle

Rising_Star
03. 10. 2001
Dát tip
nemám důvěru ve správní radu, ve které sedí Miroslawek ke zbytku se radši nebudu vyjadřovat, abych si nerozhodil personální vztahy, ale - bude něco jako deklarace těšch lidí, co v oněch pozicích chtějí dělat? čeho chtějí dosáhnout?

Wopi
03. 10. 2001
Dát tip
R.S. - toho, aby Písmák fungoval a aby MĚL Z ČEHO FUNGOVAT

Doubi
03. 10. 2001
Dát tip
200 Kč ročně snad unese každý, ne? Taky nechci být členem jakéhokoliv Sdružení, ať je jakkoliv dobře myšleno, ale ráda přispěji fin. částkou, aby to tady fungovalo. Obdivuji Oldu, že to tak dlouho udržuje. Jistě mu to zabírá spoustu času, který by mohl věnovat vydělávání peněz jinde. Já bych dokonce s klidem navrhla, že kdo chce tady psát, MUSÍ tuto částku zaplatit, pak teprve obdrží vstupní heslo pro vkládání děl. Do složení rady vám kecat nebudu, mně osobně je to šumafuk.

Vio
03. 10. 2001
Dát tip
R_S: Víš, ono to taky závisí na tom, kdo vůbec chtěl něco dělat a kdo přišel na první valnou hromadu. Proč jsi tam nebyl Ty, když máš takový zájem? Pak se tady jenom tluče prázdná sláma, ale aby někdo něco konkrétního udělal, to ne! A co chceme dělat? Řekl to Wopi. Mimochodem sdružení není o správní radě, ale o členech. Všichni by měli vyvíjet aktivitu. Správní rada je hlavně o zodpovědnosti a byrokracii. Sdružení bude takové, jaké si ho udělají členové a ne správní rada. S úctou Violator

Print
03. 10. 2001
Dát tip
R.S.: Bezpochyby máš legitimní právo na nedůvěru. Jen si opravdu myslím, že, pokud jsi to chtěl ovlivnit, měl ses vyjádřit předem a nebo při hlasování. Teďka to přinejmenším vypadá blbě a hlavně bezzubě.

Wopi
03. 10. 2001
Dát tip
R.S. - vyjmenovaní lidé nemají žádné výsadní postavení na Písmáku. Jejich "výsadou" je jen to, že musejí něčemu nezábavnému věnovat čas, protože to prostě je potřeba... Tak v čem je ten problém?

Miroslawek
03. 10. 2001
Dát tip
R.S.: Pozice .. šmankote ... on se tam každý hrnul ;o))) Ještě, že jsem se ubránil být místopředsedou a nastrčil jsem za sebe své bezmocné alter ego Via. Jinak viz. Vio, Print a Wopi. Navíc činnost rady je transparentní a kontrolovatelná ... resp. spíš bude ;o))) Doubi: to jsou úvahy tak rok zpět ... technicky to je složité ... když má někdo víc nicků ... za každou přezdívku by se platilo zvlášť? Nebo by se to nějak čestně přiznávalo? Snad by se to dalo realizovat, kdybychom začínali na zelené louce, ale v současném chaotickém a rozbujelém stavu? Taková zolli, Vio nebo Lyryk by přišli na mizinu. I já bych to pocítil.

Wopi
03. 10. 2001
Dát tip
Vio taky?? Hm... tady je opravdu těžké se orientovat :))).

Pája
03. 10. 2001
Dát tip
chci se zeptat na detaily účtu....jak se na něj posílají peníze? ;-))))))) účet u jaké banky to je? a jsou k tomu zaslání potřeba nějaké konstantní variabilní jiný bilní symboly? (složenkou?)

Miroslawek
03. 10. 2001
Dát tip
Pája: pokud vím tak Ebanka ... bilní symbol ... nejlíp rodné číslo ... pro registraci do sdružení je stejně třeba ... + nějaké dalěí nacionále

Bříza
03. 10. 2001
Dát tip
HUÁÁÁ BLAHOPŘEJU !!!!!!!!!!!!!! :c)))))))))))))))) Jste úžasný !!!!!!!!! Ať se Vám to vede !!!!!!!!

JiKo
03. 10. 2001
Dát tip
Ještě sem dej odkaz na plný text stanov které byly schváleny úředním řízením!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bacil
03. 10. 2001
Dát tip
Děkuju za to, že jste to založili a omlouvám se, že jsem při tom nemohl být nápomocen. Jakmile to bude možné, přihlásím se.

Miroslawek
03. 10. 2001
Dát tip
viz. _JiKo_ ... a i ten Zdeňkův zápis ... ať je to celé ... nehoním ... jen připomínám.

papouch
03. 10. 2001
Dát tip
a nebylo by vhodné zavést slevu i pro nezaměstnané?

Wopi
03. 10. 2001
Dát tip
Papouchu - bylo, určitě bylo!!

Doubi
03. 10. 2001
Dát tip
No já jen zírám.. jak - VÍC nicků????????????? Kdo má víc nicků, buď je schizofrenik a měl by být v Bohnicích nebo má špatné svědomí a měl by se stydět nebo.. já nevim... tak by tady holt byl každej sám za sebe, no a co??? Se toho bojíte?:-( hm..

Wopi
03. 10. 2001
Dát tip
Doubi - to si zvykneš. Já taky po prvním měsíci nechápal, která bije, když se mě někdo ptal, kterej že jsem... dneska už to vidim zcela jinak :)))

Doubi
03. 10. 2001
Dát tip
Wopi: a kerej ty seš??????????????:-)))))))))))))))))))))))))))

Wopi
03. 10. 2001
Dát tip
to už jsem mezitim zapomenul... v tom zmatku tady... :)

Tak já vám taky pošlu nějakej dar na ten účet. :) Nesdružuju se, jak jsem už ondynoj psala, vůbec nikde (s výjimkou Defenestračního hnutí, který ovšem nemá žádný schůze ani nic podobnýho...), takže je to asi tak všechno, co pro vás můžu udělat.:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru