Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povídka měsíce - Říjen 09 - Nominace

31. 10. 2009
0
128
6579
Autor
Beed

Do konce dne 7.11.2009 je možno nominovat povídky za uplynulý měsíc (říjen), tj. takové, které byly v říjnu publikovány zde, na písmáku.

Svou nominaci pošlete Tragicovi, VT Marvinovi nebo Beed nejlépe avízem př
ímo od povídky, kterou chcete nominovat.

Nominovat je mo
žno libovolný počet povídek, jste-li autorem jedné, můžete nominovat i sami sebe.

Přehled dosud nominovaných povídek:

Drobáky autora Tangens_Omega36

Kazatel autorky Yvaine

Obraz autora Pozorovatel

Pacient doktora Verka autora Makoves

Plastové hlavy čekají na překrásný den autora Finch

SRDCE ROBOTA autorky Madelaine

Sveřepá rafika-robostory 1 autora Kandelabr

Vlaštovky v propasti autora FoxxiBlonde

 

8.11.2009 bude započato hlasování publikováním Události "Povídka měsíce - Říjen 09 - Hlasování", kam budete moci vkládat své hlasy.

Zde je možno diskutovat nad povídkami uplynulého měsíce. Další a doplňující informace na hlavní straně klubu Povídka měsíce.


128 názorů

StvN
15. 11. 2009
Dát tip
Beed pro mě představuje něco jako spolehlivého člena týmu. Nemám čas a někdy vlastně ani chuť vyhlašovat každý měsíc tři upoutávky na PM. Jsem rád, že jsme nyní čtyři členové, kteří se o vyhlašování podělí. Lidé jsou to komunikativní, nejsou hloupí, i když s jejich názory nemusím vždy souhlasit. Jsou lidští, nejsou to ignorantni, přemýšlí nad tím, co dělají, proto jsem rád, že mi pomáhají. Klub PM obecně nemá za cíl "kdákat o próze".

Beed
13. 11. 2009
Dát tip
:) myslím, že mi prozatím bude stačit prořízlá pusa...

Beed
13. 11. 2009
Dát tip
Díky Marvine. To už někdo říkal, že si z toho nemám nic dělat... ale přece jen mi to v první chvíli, než jsem se naštvala, vzalo trochu vítr z plachet.

Tragicus
10. 11. 2009
Dát tip
Jasne, tak to vyhlasis pozdeji, zadny problem.

Beed
10. 11. 2009
Dát tip
Díky, Tragicu (i za zastání). Chtěla jsem to hlasování zveřejnit co nejdřív, jak říkáš - aby na něj bylo víc času. Ale vyhlášení asi nejspíš 16. nestihnu - to je právě příklad toho, že někdy není možné nastavit tu automatiku :)

Tragicus
09. 11. 2009
Dát tip
Jeste jsem si vzpomnel, Beed, to hlasovani nemusi byt mermomoci zverejneno zrovna osmeho, ale po sedmem. Psal jsem do nominaci '8.', protoze jsem vedel, ze budu mit cas. Ale samozrejme je to lepsi 8., je na hlasovani pak vice casu. To treba kdybys nekdy nemela cas 8. a nebylo by mozne/vhodne to dat k automatickemu zverejneni.

Tragicus
09. 11. 2009
Dát tip
max a evzen: Uved nejake zduvodneni, ze je Beed "neumetelsky telatko" a mame se o cem bavit. Do te doby se hod vranam.

Beed
09. 11. 2009
Dát tip
Vážený Maxi a Evžene, možná jsem 'neumětelský telátko', jak říkáš, faktem ale je, že o prózu mám zájem a kdyby StvN nechtěl, abych na PM spolupracovala, nenechal by mě přihlásit se do klubu ani pracovat na upoutávkách. Jestli se ti to nelíbí, nečti mě. Nikdo tě nenutí. A jako dodatek - druhým faktem je, že jsem pouze něco jako 'zprostředkovatel'. Netvrdím, že jsem expert na prózu (ani o ní nekdákám). Jen vyhlašuju nominace, hlasování atd. Jestli se mnou nejsi spokojen, stěžuj si u vyšších instancí. Nebo mlč. Měj se.

jamoyce
09. 11. 2009
Dát tip
Trochu zbytečný výpad, ne?

Beed
06. 11. 2009
Dát tip
Hotovo, sepsáno, nalinkováno :) Teda, musím se pochválit. V neděli by se to mělo objevit. Díky za radu, mě by to asi fakt nenapadlo.

Beed
06. 11. 2009
Dát tip
To mi někoho připomíná... :))

Beed
06. 11. 2009
Dát tip
Protože když píšu kritiku, víc se nad tím textem zamyslím. Když jsem je jen četla, koukala jsem hlavně na to, jaký z textu mám okamžitý dojem. Proto si teď hlasování víc rozmýšlím... Taky koukám trochu na to, jak autor na kritiku reaguje - jestli si třeba opraví chyby, které mu najdu atd. atd.

Beed
06. 11. 2009
Dát tip
Jako já, od té doby, co jsem se začala pořádně věnovat kritikám :)

Beed
06. 11. 2009
Dát tip
Jo jo, udělám :) Marvin tě s radou předběhl :) Že mě to nenapadlo...

Beed
06. 11. 2009
Dát tip
A ty ještě nemáš rozhodnuto? :) Jéé, no vidíš - díky! Napíšu to teď a dám tam zveřejnit 8.11. ... :) že mě to taky nenapadlo samotnou %) Doufám, že teda už nic nepřibyde do nominací mezitím.

Tragicus
06. 11. 2009
Dát tip
Tak si to napis dnes a nastav si zverejneni na nedeli.

Beed
06. 11. 2009
Dát tip
A jéé... a kdo tam bude hlasovat?? Ty ne, StvN asi taky ne... si to budu muset odhlasovat sama asi. Pokud to teda vůbec stihnu publikovat... Zítra a v neděli jsem od 9 do 22 v práci %)

Beed
06. 11. 2009
Dát tip
No jo, pomalu ale jistě. Většinu věcí mám ale asi přečtenou (jen to z toho seznamu nemažu). Jen se v tom už sama nevyznám. Jéé, už jsme zmizeli z hlavní stránky...

Beed
06. 11. 2009
Dát tip
Nemáš nechávat všechno na poslední chvíli :P Ale já nemám co mluvit... No... já mám seznam K přečtení tak dlouhej, že se tam radši ani nekoukám... :))

Beed
06. 11. 2009
Dát tip
Psala jsem tam kritiku, Marvine. A sem jsem psala Jamoycovi, co si o tom myslím. Vlastně to bylo dobrý, ale nevychytaný. Tak nějak. Autora sleduju. No jo, taky mě to pěkně naštvalo - zůstanu věrna svému wordu :))

Beed
06. 11. 2009
Dát tip
Díky za radu. Já si ten text, když ho plánuju delší, obvykle píšu do wordu (a aspoň pořád nepřepínám panely...) - a vidíš, jednou to tak neudělám, a je po kritice. Přešla mě chuť psát ji znovu, možná až někdy.

Tragicus
06. 11. 2009
Dát tip
"Zapomněl jsi, že diskuze je o názoru dvou lidí a ne o neurvalých argumentech a dokazování vlastní pravdy za každou cenu." Ano, Marvine, ale to bych musel prvni prijmout fakt, ze jsi clovek. Ale jsi preci takovy ten radoby inteligentni diskusni program, ne? "Ahoj." "Ahoj." "Jak se mas?" "Zitra." Beed: Pokud odesles kritiku (zpravu apod.) a zjistis, ze te pismak mezitim odhlasil, staci si v novem okne (file -> new window) otevrit pismak, prihlasit se a v tom puvodnim, kdes odeslala kritiku, dat "refresh" a potvrdit "resend" ve vyskocivsim okne a je prace "zachranena". Samozrejme jistejsi je si nove okno otevrit pred odeslanim a v pripade odhlaseni se zase lognout a v puvodnim okne kritiku/zpravu normalne odeslat.

Beed
06. 11. 2009
Dát tip
Ajéé, tak se někde stala chyba... Ale má potenciál - ten Doubleview, ne?

jamoyce
06. 11. 2009
Dát tip
Avízo nedošlo, ale už jsem si tvoji kritiku přečetl, asi se docela shodneme. Je to nováček, tak uvidíme, jestli to tu rozjede :).

Beed
06. 11. 2009
Dát tip
Tak, a je to. Poslala jsem ti avízo. Není to špatné, ale má to i spoustu much k vychytání. Na nominaci to podle mě není, ale toho Doubleviw budu sledovat, nepíše špatně. A mám ráda sci-fi :)

jamoyce
06. 11. 2009
Dát tip
Tak při druhém čtení už tam vidím nějaký chybky, moc opakovaných slov, zabředlost ve smyslových obrazech atd.. Od úvah na nominanci upouštím.

Beed
06. 11. 2009
Dát tip
Na ten Domov mrknu. Jenže, Tangens tu povídku psal s tím, že ji nominuje. Nebo pro ten účel? Nevím. Makoves se nominoval teprve až mu ji pár lidí pochválilo... :)

jamoyce
06. 11. 2009
Dát tip
Jo, to znám, to je jako za trest, raději si už teď delší kritiky nejdřív kopíruju do schránky. Hm, podle mě to je ještě divnější nominace než u tangense, ale budiž, třeba nějaký body získá. Jinak projel jsem pár povídek z konce měsíce a dost vyzrálý mi přišel styl autora Doubleview - povídka Domov. Nečetl jsem to příliš pozorně, úplně mě to nevtáhlo, ale něco na tom jeho textu je.

Beed
06. 11. 2009
Dát tip
Makoves se taky nominoval sám. Já jsem mu k té povídce psala kritiku, pekelně dlouhou (má tam chyb jak máku), a než jsem ji dopsala, tak mě systém odhlásil. Takže hodina práce byla nenávratně v háji :(

jamoyce
06. 11. 2009
Dát tip
Teď jsem si všiml, že přibyl Makovec. Že by další odvážlivec, co jde s kůží na trh? Mně se ta jeho povídka docela líbila, ale četl jsem to spíš jako oddechový text bez vážných (či soutěžních) ambicí.

Beed
06. 11. 2009
Dát tip
A objevil jsi něco, nebo se jen snažíš zahnat bouři, jamoyce? Já už nic nenašla... pár zajímavých textů sice ano, ale ne až tak, že by mi stálo za to je sem nominovat. Co ty?

jamoyce
06. 11. 2009
Dát tip
Tak vidím, že můj námět k zamyšlení (otázka samonominací) vedl k dost vyhrocený diskusi. Zbytečně. Nebudeme se zase chvilku raději zabývat tím, co by ještě stálo za nominaci?

Beed
06. 11. 2009
Dát tip
Já vlastně ani moc nechápu, proč ta hádka? Jen proto, Tragicu, že Marvin pogratuloval ve vyhlášení všem nominovaným? Protože dal na ně odkazy? Nějak jste se rozjeli pánové, jak dva kohouti na jednom smetišti. Má tahle debata vůbec smysl? Můj táta moudře tvrdí, že hádka má smysl jen tehdy, je-li možné dobrat se díky ní k nějakému výsledku, nebo kompromisu. Pokud tam tahle možnost není, je lepší vyklidit pole a vztekat se jen v duchu, jaký je ten druhý idiot. (Pardon, porušila jsem své oblíbené pravidlo – sprostě začíná mluvit ten, kdo už nemá argumenty...)

Tragicus
06. 11. 2009
Dát tip
Ano, Beed, kez by to slo bez nadavani.

Tragicus
06. 11. 2009
Dát tip
"Zapomínáš častěji na avízo." :]] Jsi nouma, zase neumis cist. Mluvil jsem snad o dekovani? Jo, Marvine, potrebuji si delat aliby "altruista byl vtip", ale idiotem te nazvu bez skrupuli. Jsi vazne chytry kluk. Ano, ze mi vadis, a kdyz cloveku nekdo vadi, tak se logicky snazi o co, hm? To neumis dovest myslenku do konce? Znas kulove, Marvine, mozna muj zpusob "boje" a argumentace si nejak predstavujes, ale nechapes jej, protoze v nem je logika, vec tobe zcela cizi... ;] "Tvrdil jsem snad, že jsi tvdil, že jsem to řekl? Já jsem pouze řekl: "Já jsem nikdy neřekl, že první povídka není první."" a proc bys mi to mel rikat, pokud by to nemelo smysl k nasi diskusi, pokud by to nebyla odpoved na nejake me tvrzeni? Reknes mi snad i to, ze jsi nikdy netvrdil, ze mas sest prstu? Ze kravy jsou fialove? ... A porad jsi nenapsal, co jsem prekroutil z tvych slov. No, myslim, ze bys mel slozit "me zbrane", vzit prak a jit lozit po stromech zase. :] Ale pujcim si tve "zbrane": Ne, Marvine, netvrd mi, ze 3 krat 3 je 29, neni. Coze?! Gravitacni sila ze ma odpudivy charakter, kdes k tomu prisel?! Ja ze jsem mily kluk? Tak ted jsi u mne skoncil, kamarade! Blurp. Urghm!

Beed
05. 11. 2009
Dát tip
No, koukám na to Marvine. Mohl sis zanadávat jen v duchu, ne? :P

Beed
05. 11. 2009
Dát tip
Nic proti zaníceným diskuzím, ale aspoň kdyby to šlo bez nadávání... Tragicu...!

Beed
05. 11. 2009
Dát tip
Ale no tak, pánové... složte zbraně, prosím pěkně...

Tragicus
05. 11. 2009
Dát tip
Ty jsi fakt idiot, Marvine. :] "Zaprve Tragicu, pošli mi příště avízo.", vzdy ti jej posilam, jestli ti tentokrat nedoslo, bud jsem se preklikl nebo zapomnel, tak nebo tak to bylo neumyslne (coz by doslo i menavce po lobotomii), takze si takove upozorneni strc do, za, kam uznas za vhodne a nebud tak zoufaly. Opet, koho zajimaji "subjektivni zebricky" v ramci souteze? Mam ti to opakovat, zvetsit, napsat barevne? Ja mluvim o vysledku souteze, co do toho porad pletes svuj, kohokoliv, pohled na viteznou povidku? Dobre, tak jsem myslel uplne nejvic smrtelne vazne, ze jsi altruista! Ha ha, a mas to! Vyzves mne ted na souboj? Noumo. Jak to vnima tva labilni, paranoidni mysl je mi uprimne jedno, ja predpokladal, ze mluvim k vyrovananemu cloveku. Ze by ti ten altruismus vadil od zacatku se tedy z tvych prvnich odpovedi moc nezda, kdyzs na to reagoval jen letmo v prvnim a pak ses k tomu vratil, az jsi zacal byt ufnukany. Predpokladam, ze Beed pochopila, ze ta citace z hlavni strany klubu je argument dosti marny (alespon podle toho, ze se k tomu dale nevracela), ze to nechapes ty mne neprekvapuje. Asi kdyz vidis na dverich obchodu napis: "je zde mozno dobijet kredit na mobil", myslis si, ze je to to jedine, co tam delaji, pokud tam zaroven neni napsano: "Je zde mozno nakupovat." "Hehe, ty jsi nakonec fakt vtipnej, já že napsal, že chceš, abych opustil PM?" vs. "Překážím ti v PM? Řekni." co by sis z toho vyvodil ty, karikaturo logickeho mysleni? A nerekl jsem, zes to napsal, ale ze to vyvozujes. Jestli tomuhle rikas vozeni, zrejme doma chodis na voditku. A neustale zapominas na: "Tak napis co jsem prekroutil, Marvine, uz jsem te k tomu vyzyval: ""Já jsem nikdy neřekl, že první povídka není první." - ukaz mi, kde jsem tvrdil, zes to rekl." Ale nejak jsi na to zapomnel..." nebo alespon priznej, ze sis to vycucal z prstu, protoze zoufale hledas nejakou hul.

Beed
05. 11. 2009
Dát tip
Zvážím to, uvidím.

Tragicus
04. 11. 2009
Dát tip
To je heslo porazenych. ;] Jasne, pokud te nominuje nekdo, kdo se v povidkach vyzna (StvN, Winter, Kandelabr, ...), je to jiste duvod k jakemusi poteseni. Ale jelikoz te muze nominovat kdokoliv, uz to nic samo o sobe nemusi znamenat. Nerikam zapomenout (i kdyz se v PM nasla dila, na ktera jsem s klidnym svedomim zapomnel), ale gratulovat asi take ne, je to trochu morbidni gratulovat k porazce. To uz radeji tedy tu formulku, jejiz parafrazi ("gratulace vitezi, diky hlasujicim") pouzivam ja: "slava vitezi, cest porazenym".

Beed
04. 11. 2009
Dát tip
A co budovatelské heslo "není důležité vyhrát, ale zúčastnit se"? :) Kdybych napsala povídku natolik dobrou, abych se s ní dostala do PM, budu spokojená. A nemusím ani dostat virtuální zlatou medaili. Ale to je jen za mě. Ano. Vítězná povídka má nejvíc bodů, tudíž je nejlepší. Ale ani to neznamená, že by se na ty další mělo zapomenout nebo jim nepogratulovat ve vyhlášení.

Tragicus
04. 11. 2009
Dát tip
"Nikde se nepíše, že hlavní je vyhrát." Zakladni evolucni principy se psat snad nemusi, resp. je nutno u souteze psat, ze v ni jde o vyhru? :] Prijde mi naprosto logicke, ze vitezne povidky jsou nejlepsi a jsou tedy hlavni polozkou v klubu.

Beed
04. 11. 2009
Dát tip
Tak bud mas ponekud podivny nazor, ze Povidka mesice neni hlavne o povidce mesice, nebo jsi myslela, ze neni jen o povidce mesice, co jsem take nikde ale nerekl. Pro tve dobro jsem predpokladal spise druhy pripad. = promiň, tomu nerozumím. Jinak - tohle stojí na hlavní straně klubu: - Smysl PM: 1. Hledat a podporovat nové, schopné, aktivní, komunikativní autory, kteří mají zájem se rozvíjet a působit na Písmáku 2. Vytvořit jakýsi seznam toho lepšího z uplynulého měsíce, který má sloužit především čtenářům, kteří se nechtějí prodírat těmi horšími povídkami, ale také autorům, kteří tímto dostanou šanci, že si jejich povídku přečte více čtenářů. O tomhle jsem mluvila. Jestli se ti můj názor zdá podivný - vyvracet ti to nebudu. Nikde se nepíše, že hlavní je vyhrát.

Tragicus
04. 11. 2009
Dát tip
Marvine: Povidka vyhraje, protoze je v ramci daneho kola souteze Povidka mesice, v danem statistickem souboru, nejlepsi. Jak moc blbuvzdorne to mam jeste napsat? Koho zajima, v ramci souteze PM, v ramci jejiho principu (podotykam: nikoliv tedy clenu, abys z toho zase nemel zachvat psychozy) ze tobe se zda nejlepsi jina? Nikoho. Princip verejne souteze na jednotlivce kasle. Nemuzes rici: "netahej sem statistiku", to je totez jako bys rekl: "hele, netahej sem logiku." O tom je preci soutez, kazda, kde voli vetsi pocet lidi, o statistice, to je snad celkem jasne, ne? ""Nominace jeste nic neznamena, ostatne proto jsem ve vyhlaseni vzdy gratuloval jen vitezi, StvN se toho drzel, az Marvin mel nejakou altruistickou potrebu to zmenit, stejne tak proto jsem linkoval jen vitezne dilo: aby bylo nejak zvyhodneno oproti ostatnim - porazenym."" To jsem opravdu rekl a co? Prijde ti altruismus - lidumilnost, urazlivy? Vyzniva z toho snad prikaz, abys to prestal delat? Prestan fnukat jak holka. Jinak pravda, nevsiml jsem si, ze StvN take zacal linkovat vse. Skoda. No hura, samozrejme, ze altruismus je absurdni extrapolace a co by te diky tomu mohlo napadnout? Co se vyznacuje zamernym prehanenim? Ze by vtip? (nebo alespon pokus o nej) Hmmmm? Vis, je docela zrejme, co se stalo, citis se ted z nejakeho duvodu straaaslive ublizene, a ted s touto optikou zacnes hledet na me drivejsi vyroky, ktere se ti pred tim tak hroooozne moc zavadne nezdaly, vzhledem k tomu, ze jsi na ne takhle podrazdene nereagoval, ostatne nebyl duvod, protoze nijak agresivni rozhodne nejsou. A ted z toho vyvozujes dokonce to, ze bych chtel, abys opustil PM... Desne legracni. Tak napis co jsem prekroutil, Marvine, uz jsem te k tomu vyzyval: ""Já jsem nikdy neřekl, že první povídka není první." - ukaz mi, kde jsem tvrdil, zes to rekl." Ale nejak jsi na to zapomnel... Beed: Ty jsi mi napsala neco, co moc nedava smysl, resp. nic to nepotvrzuje, nic to nevyvraci, tedy je to celkem zbytecne: "Mnohdy je výsledek těsný - třeba jen o bod, o dva... většinou se v nominacích objeví víc zajímavých povídek." Ale hlavne ta prvni veta: "S čím ale nesouhlasím je, že hlavní jsou samotné vítězné povídky." Tak bud mas ponekud podivny nazor, ze Povidka mesice neni hlavne o povidce mesice, nebo jsi myslela, ze neni jen o povidce mesice, co jsem take nikde ale nerekl. Pro tve dobro jsem predpokladal spise druhy pripad. "Ale nemusí to přece ještě znamenat, že je nejlepší pro každého." - viz odpoved Marvinovi.

Beed
04. 11. 2009
Dát tip
Lvi k nikomu nevzhlíží. Ale to je fuk. Já přece jen vtipkovala :)

Beed
04. 11. 2009
Dát tip
Já vzhlížím pouze a jen ke Slunci, Marvine, to bys už mohl vědět - jsem přece divoká kočka :)

Beed
04. 11. 2009
Dát tip
Vtipálku... :) to bych si nikdy nedovolila... :P

Beed
04. 11. 2009
Dát tip
Já nevím, jestli tě chápu :) spíš se jakoby náhodně trefuju do tvého názoru... ale jen čirou náhodou, protože většinou se v názorech rozcházíme :P

Beed
04. 11. 2009
Dát tip
Ale no tak, pánové... Klídek... ;) Tragicu, k tvé poznámce - prosím o příklad toho, kdy jsem odpovídala či reagovala na něco, co jsi nenapsal. Myslím, že umím číst dost dobře, a nejsem úplně hloupá. Pochopitelně že vyhrává povídka s nejvíce body, to je nezvratný fakt. A měla by být ve vyhlášení náležitě zvýrazněna, oslavena a jánevímcoještě. Ale nemusí to přece ještě znamenat, že je nejlepší pro každého. Logicky - když se mi minulé kolo nejvíc líbilo StvNovo Pronikání a dala jsem mu v hlasování tři body, nezměním najednou názor jen proto, že vyhrál Odkaz Dněpru. Ok, ok, už mlčím. Radši. Nerada se hádám, a neumím to.

Tragicus
04. 11. 2009
Dát tip
Vyhraje vzdy nejlepsi povidka, proto se ji rika nejlepsi, protoze v necem zvitezila. Nechapu, Marvine, jak ses od meho vyroku, ze prvni znamena nejlepsi dostal k piti _jen_ nejlepsich vin apod. To mi vysvetli. Prece jsem (ach jo) nerekl, ze ostatni jsou spatne, proste jen nejsou nejlepsi. A ty nejlepsi budu samozrejme preferovat a az pak sahnu po tech druhych etc. Coz jsem uz i napsal ve svem druhem komentari zde. "Kdyby", Marvine, jsi prizval k hlasovani deset fanynek Lenky Lancove, dopadlo by to asi take jinak, kdyby deset mimozemstanu, take by to asi dopadlo jinak, ale k cemu je takove uvazovani? Proste v dane chvili, v danem statistickem vzorku to dopadlo tak, ergo je ta povidka statisticky nejlepsi. Musim to psat takhle foolproof, tim pravnickym jazykem, abys tam nenasel zadnou nesmyslnou skulinu, na ktere bys zalozil dalsi zbytecny argument? Povidka mesice nema vnucovat nazor, ale predklada statisticky nazor. To ze ty nebo ja nemusime s vysledkem souhlasit je vec zcela jina a pro soutez zcela irelevantni. "Já jsem nikdy neřekl, že první povídka není první." - ukaz mi, kde jsem tvrdil, zes to rekl. A az pak mi neco vzkazuj, diky. Napsal jsem snad neco, z ceho bys mohl vyvodit, ze Ti prikazuji, abys prestal gratulovat komukoliv? Zminil jsem tve gratulace jen mezi reci vcera v prvni prispevku a od te doby o tom nepadlo jedine slovo. Je mi totiz uprimne jedno, komu gratulujes. Zase ze sebe delas ublizenou chudinku a podsouvas mi me vyroky extrapolovane do absurdna.

Tragicus
04. 11. 2009
Dát tip
Beed: Hlavni jsou, to bychom jinak mohli delat jen seznam povidek, ktere nekdo navrhne. Nenapsal jsem, ze by ostatni povidky byly k nicemu. VT Marvine: Ale ano, muzu a dokonce musim rici, ze vitezna povidka je nejlepsi, bezohledu na to, jestli zvitezila o bod nebo o dvacet. Protoze porad je o ten bod lepsi nez povidka druha. Nebo jak bys to chtel rici, ze prvni i druha povidka jsou nejlepsi a ten bod navic zanedbas? Co by to bylo za soutez? Ne, myslim, ze ne. Jak se rika: "Almost doesn't count." Ze by bylo dilo na druhem miste spatne jsem take nikde nerekl. Nakonec si dovolim dalsi citat: "O calm, dishonourable, vile submission!" jamoyce: Nenapsal jsem, ze by se melo upozornovat jen na povidku mesice, ale ze by se mel jen na ni dat link ve vyhlaseni, jako jakesi zvyhodneni, "oceneni". Ostatni jen v klasickem seznamu s poctem konecnych bodu, daji se preci dohledat odkazy na ne v klubu ci v seznamech nominaci apod... Elitarstvi jsem napsal v tom smyslu, ze by povidky vybirali jen clenove klubu, nechci se opakovat, kdyz tak si ten muj predchozi prispevek precti znovu. Nerekl bych "zneuzit", ale "vyuzit", je to totiz moznost dana vsem, ale chce to i odvahu. Kdyz te nekdo nominuje a nedostanes ani hlas, muzes si rici, ze byla asi dost silna konkurence, kdyz ti nedal ani hlas ten, kdo te nominoval. Kdyz se ale nominujes sam a nedostanes ani hlas, situace je jina, jako by si na tebe vsichni ukazovali prstem a smali se: "Podivejte na toho hnupa, myslel si, jak dobrou nenapsal povidku a nedostal ani bod... Idiot." (ne, nemluvim z vlastni zkusenosti) Ostatne vetsina soutezi je zalozena na tom, ze se clovek prihlasuje (nominuje) sam. A na zaver, v podstate pro vsechny tri, predevsim vsak pro Marvina: Ctete poradne komentare, nez na ne odpovite, treba vicekrat, mne se take obcas stane, ze uz mam vymyslenou nejakou odpoved, ale nakonec zjistim, ze nedava smysl vzhledem k tomu, co bylo napsano... Dejte si s tim cas, nemackam tady napjate F5 tresa se nedockavosti, hazte si mickem, piste si to na tabuli. Premyslejte. Nebavi mne se opakovat, uvadet na pravou miru, co jsem rekl ci nerekl apod., coz jsem v predchazejicich vetach delal takrka neustale. Nejlepe, kdyz budete citovat, na co odpovidate, jednak se ujistite, ze odpovidate na to, co jsem skutecne napsal. A mne to pak muze ukazat, ze jsem opravdu napsal neco, co s primhourenim oci mohlo byt pochopeno jinak, spatne.

jamoyce
04. 11. 2009
Dát tip
Já taky nesouhlasím s tím, že by stálo za to upozorňovat jen na vítěznou povídku. Někdy se sejde víc kvalitních textů, někdy třeba žádný. Myslím, že kdyby bylo zapotřebí, aby povídku nominoval někdo jiný, nebylo by to ještě elitářství. Vždyť může nominovat kdokoli. Ale tak pokud tedy těch samonominací nebude příliš, nebudu do toho už nijak rýpat. Jen se mi to prostě nezdálo zrovna šťastný, přeci jen ta nominace zaručí několikanásobně vyšší počet přečtení díla a někdo to může zneužít. Ale je to věc organizotárů, budu respektovat pravidla a o jedincích, co se sami nominují, si budu myslet svoje.

Beed
04. 11. 2009
Dát tip
To je pravda, souhlasím. Je to takový kolotoč, no. S čím ale nesouhlasím je, že hlavní jsou samotné vítězné povídky. Mnohdy je výsledek těsný - třeba jen o bod, o dva... většinou se v nominacích objeví víc zajímavých povídek.

Tragicus
04. 11. 2009
Dát tip
S touto logikou bychom museli nominovat povidky jen my, protoze se stejne tak muze objevit nejaky blb, ktery nominuje povidku jineho autora, ktera je rekneme nemozna. Pak bychom museli hlasovat jen my, protoze by se mohlo objevit deset blbu a ... Jde o statistiku. StvN nechce, aby tohle byla elitarska soutez. I blb ma asi pravo na nazor. Dulezite jsou hlavne az samotne povidky mesice. Tam se zdruzuji ciste ty, ktere stoji za to si precist. Pokud bude chtit nekdo dalsi povidky, ale statisticky slabsi, logicky by mel sahnout po jednotlivych vyhlasenich, nikoliv celkovych nominacich, a mel by jit postupne od nejsilnejsich k nejslabsim, podle hlasu. Nominace jako takova znamena jen to, ze si jeden clovek mysli, ze by si ji meli ostatni precist. A nemuzeme odmitnout nominaci jen na zaklade toho, ze se nam povidka nelibi.

Beed
04. 11. 2009
Dát tip
Tragicu, na druhou stranu si to ale trochu odporuje, ne? Povídka měsíce má přece za úkol vyhledávat povídky, které stojí za to si přečíst, a pokud se objeví nějaký - s prominutím - blb, který se sem za každou cenu bude chtít dostat s povídkou, která je... řekněme nemožná...? Má možnost. Nebo máme právo povídku nezařadit, pokud s nominací nesouhlasíme? No, tak mám pocit, že si taky odporuju. Prostě to má pro i proti. Jako téměř všechno.

Tragicus
03. 11. 2009
Dát tip
Nominace jeste nic neznamena, ostatne proto jsem ve vyhlaseni vzdy gratuloval jen vitezi, StvN se toho drzel, az Marvin mel nejakou altruistickou potrebu to zmenit, stejne tak proto jsem linkoval jen vitezne dilo: aby bylo nejak zvyhodneno oproti ostatnim - porazenym. Neni to problem i proto, ze hlasujici nemusi precist vse. A navic to neni zrovna "win-win", byt pak ve vyhlaseni s nulou bodu a jeste po samonominaci - musi to byt docela ponizujici. Takze ne, nestalo by za to zmenit v tomhle pravidla.

Beed
03. 11. 2009
Dát tip
No tak ti to jednoduše nesedí. Mně zase nesedí jiné věci. Co člověk, to jiná chuť.

Beed
03. 11. 2009
Dát tip
No... tak si to zkus přečíst znovu, až tě to rozlazení přejde ;) třeba to budeš vidět zase jinak.

Beed
03. 11. 2009
Dát tip
Tvrdohlavče. Jak můžeš vědět, co byl nebo nebyl záměr autorky? Mně to tam prostě sedí. Nevadí mi to. Ale je to tvůj názor, tak prosím... :)

Beed
03. 11. 2009
Dát tip
Marve, ty pořád s tím 'byl a duněl'... Když to takhle vytrhneš z kontextu, tak to fakt zní blbě. Ale při čtení jsem si toho prostě nevšimla, protože mi tam to 'byl' (existoval) sedělo, pasovalo. Troufám si říct, že hrubku bych snad poznala.

Beed
03. 11. 2009
Dát tip
Nestíhám vás číst, pánové... :) Ale hezky se nám tu rozjela diskuze - tak to má být...

jamoyce
03. 11. 2009
Dát tip
No když to budeš chtít přeformulovat, budeš muset to jednoduché "byl" nahradit nějakou složitější konstrukcí. Já mám pocit, že Yvaine tam, kde používá "být", opravdu nechce říct nic víc, než něco bylo nebo je. Vnímám to u ní jako autorský záměr, možná by mi to v jiných textech vadilo, tady ne.

jamoyce
03. 11. 2009
Dát tip
No právě že přeformulování, opisy by upoutaly zbytečnou pozornost a už by nevyniklo tolik to, co je v daným odstavci důležitější.

jamoyce
03. 11. 2009
Dát tip
Tak jsem to pročetl ještě jednou, ta pasáž s "být" mi nevadí, vlastně bych si jí stejně jako Beed nevšiml, kdybych ji nehledal. Nevím, co bych tam místo toho slovesa dosadil, podle mě vystihuje význam, navíc tak vyniká význam sousedních slov a vět. Synonyma a složitý opisy by to mohly i potopit, takhle se mi to líbí.

Beed
03. 11. 2009
Dát tip
Zvláštní, toho BÝT jsem si nevšimla - a že na to mám obvykle nos... Asi mi to prostě nevadilo. Ještě na to mrknu. Hehé... sama sebe bych taky nenominovala - mám nějakou hrdost, né? :)

jamoyce
03. 11. 2009
Dát tip
Tak pokud to bude tak, že se tu a tam někdo opomenutý přihlásí, tak snad dobrý, ale jen aby to pak nevyužil kdekdo. Ohledně Yvaine - mně sloveso "být" tolik nevadí, někdy ho i uvítám, je to kratší a výstižnější než některý uměle vymyšlený synonyma. A hlavně je to bezpříznakový. Když nechci říct nic víc, než že něco je, volím sloveso "být". Ale ani jsem si nevšiml, že by tam bylo desetkrát v řadě, podívám se, na co narážíš. Když jsem tu povídku četl, úplně mě okouzlila.

jamoyce
03. 11. 2009
Dát tip
Já taky ne. To mi přijde lepší třeba už někoho upozornit avízem než se přímo takhle nominovat. Kvalitní povídka přehlédnutá nezůstane, tu vyčmuchá VT Marvin :). Nebo se autor musí snažit a číst.

Beed
03. 11. 2009
Dát tip
Vidím poprvé, že někdo nominoval sám sebe. To neříkej mně, pravidla určoval StvN... Mně se to naopak zdá fajn - někdy je některá povídka třeba neúmyslně přehlédnuta a autor si myslí, že je dost dobrá - tak ji nominuje sám. Teda pokud na to má žaludek :) Já bych to neudělala.

jamoyce
03. 11. 2009
Dát tip
Přijde mi zvláštní, že někdo může nominovat svoji vlastní povídku. Nestálo by za to změnit v tomhle pravidla? Co kdyby se našlo dvě stě tangensů, co si nominují svůj text?

Beed
03. 11. 2009
Dát tip
Áá, tak už vím. Psala jsem tam kritiku. Není to špatný, ale není to ani výjimečně dobrý. Dobře napsaný, ale nevychytaný.

jamoyce
03. 11. 2009
Dát tip
Nominovat to nebudu, jen jsem na to chtěl upozornit, třeba někdo jiný nominaci utrousí. U mě je těsně pod hranicí, ale zajímavý. :-) Ale na to, že už tu nějaký texty má a byl i nominovaný minule, neprojevuje moc aktivity.

Beed
03. 11. 2009
Dát tip
Kterou povídku myslíš? Z hlavy nevím... Nominaci si promysli - máš čas až do soboty... ;) Jo jo, mně Yvaine taky zaujala. No uvidíme, uvidíme.

jamoyce
03. 11. 2009
Dát tip
Myslel jsem tu povídku "Utýct", má tam dvě.

jamoyce
03. 11. 2009
Dát tip
Mně se teda Yvaine líbila moc, měl jsem pocit, že to je naprosto vyvážený text, ani mi nevadilo, že je kratší. Pro mě to je zatím nejlepší text, ještě musím propátrat, jestli se v druhý půlce října neurodilo něco zajímavýho, co by stálo za nominaci. Z tý první půlky mě ještě docela zaujal David S., mnohem víc než Černým felčarem, ale na nominaci jsem si tím moc jistý nebyl.

Beed
02. 11. 2009
Dát tip
Nejde o prostředí - já nejsem věřící. Spíš ten příběh celkově mě zaujal, hlavně závěr.

Beed
02. 11. 2009
Dát tip
Jak pro koho. Pro mě to má hlavu i patu. Ale možná jsem jen osobně zaujatá.

Beed
02. 11. 2009
Dát tip
Nemůže být vždycky všechno tak, jak by sis to přál, milý Marvine... V podstatě s tebou souhlasím, ale z toho 'první tři nic moc' bych vyjmula Yvaine - ta se mi líbí. Hodně.

Beed
02. 11. 2009
Dát tip
Však píšu, že září bylo silnější... co se kvality týká (jsem myslela). Ale zas tak zlé to snad není, ne?

Beed
02. 11. 2009
Dát tip
OK, dám ho raději pryč, díky. Slabota ani ne... jen mě fakt mrzí ta Raketa... A 7 povídek není zas tak málo, ne? Bylo jich vlastně 8. No ale troufám si drze říct, že září bylo silnější.

Beed
02. 11. 2009
Dát tip
A proč to rovnou nečteš přes Kategorie/Povídky? Já to tak dělám, a funguje to, jak má... :) Tenhle měsíc jsem to pročítala tak nějak průběžně, tak nemusím zase číst kvanta povídek zpětně... No, tak ten Narvah mě taky štve - horký favorit... :( co se dá dělat.

Beed
02. 11. 2009
Dát tip
No právě že neprovedl... jen uznal, že se choval jako blb, a chtěl se zpětně nechat potrestat. Viz zde.

reka
02. 11. 2009
Dát tip
Chtěl, aby ho Dero na měsíc zablokoval? To jako něco provedl a sám sobě si uložil trest?

Beed
02. 11. 2009
Dát tip
Nevím, jak to s ním je, chtěl, aby ho Dero na měsíc zablokoval. Ale jak to dopadlo...? Nevím. Každopádně je to škoda, protože Raketa byla dost povedená.

reka
02. 11. 2009
Dát tip
nojo, Narvah už tu s námi fakt není. Ani se nerozloučil. Škoda.

StvN
02. 11. 2009
Dát tip
Super. Díky. Já tu teď až do 13.11. nebudu, tak to nějak zvládněte beze mě. Ale já vím, že je na vás spoleh, takže už se těším na výsledky.

Beed
02. 11. 2009
Dát tip
Avi Narvah se nechal bloknout, takže Raketu jsem bohužel ze seznamu musela vyřadit...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru