Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NETYPICKÁ DOVOLENÁ V ZAHRANIČÍ-4

26. 11. 2010
0
0
1314
Autor
fungus2

Část čtvrtá

Letadlo zdárně stoupalo do výše, přičemž jeho pilot pan Vrtulka klidným hlasem do rozhlasu upozorňoval cestující, že zadní část letounu je nebezpečně ztěžklá. Toho jsem byl příčinou já a pan Metraček. Oba jsme se nacházeli zaražení ve WC místnosti, do níž jsme se nechtěně přemístili při vzletu. Společným úsilím se nám podařilo z oné místnosti dostat, načež jsem já vrávoral uličkou mezi sedadly s nádržkou zaraženou na hlavě. Pan Metráček byl na tom o poznání hůře, jelikož měl na sobě narvaný celý záchod.

„Co jste to vy dva provedli!“ rozkřičel se na nás jeden z pasažérů.

„To jsme neudělali schválně. Ale vše špatné je k něčemu dobré. Aspoň nemusíte splachovat,“ řekl jsem a všichni začali křičet a sápat se na nás.

„Prosím pasažéry, aby vyvažovali letadlo!“ ozval se náhle hlas pana Vrtulky, načež vyděšení cestující usedli zpátky na sedadla.

„Jestli kvůli vám spadneme, tak vás poženeme k soudu!“ vyhrkla jedna žena.

„A to možná přímo k tomu nebeskému,“ pronesl pan Metráček, který se opět v klidu cpal jídlem.

„Nedělejte si legraci z vážné situace, ve které jsme se ocitli!“ vykřikl jeden z pasažérů.

„Já bych zatím nepanikařil. Letadlo letí, a že nám sem trochu táhne, to není tragedie,“ pronesl jsem.

„Měli bychom se vrátit zpátky!“ vykřikl kdosi.

„Tak já to navrhnu pilotovi,“ řekl jsem a za okamžik se mi podařilo vejít do pilotní kabiny, přičemž mou snahou bylo si vyrvat z levého ucha kus splachovadla.

„Haló, pane pilote a kapitáne v jedné osobě. Jdu vám vyřídit návrh, abychom se vrátili,“ pronesl jsem v kabině. Pan Vrtulka však jen ukázal pravou rukou na cedulku, na níž byl nápis, ve kterém byla přeškrtnuta slova ŘIDIČEM a JÍZDY. A nad nimi byla napsaná jiná slova, takže poopravený nápis zněl: S PILOTEM JE ZAKÁZANO MLUVIT ZA LETU.

„Pasažérům řekněte, že se nemůžeme vrátit kvůli bouřce,“ řekl mi pan Vrtulka a já jsem se vrátil do chodbičky mezi sedadla.

„Tak pan kapitán mi sdělil, že vám mám vyřídit, že nikoliv nad Tatrou, ale nad tou silnicí, ze které jsme vzlétli, sa blýská a hromy divo bijú,“ sdělil jsem cestujícím. Ti se okamžitě rozkřičeli, načež se ozval z rozhlasu hlas pana Vrtulky.

„Kdyby to s letadlem začalo trochu házet, tak se nedivte. Asi jsme vletěli do menší turbulence,“

 S letounem to házelo trochu víc a já jsem se přemisťoval nahoru, dolu, do stran a tu a tam jsem někomu přistál na klíně.

 Zbytek letu probíhal celkem v klidu, přičemž pan Metráček sloužil jako vyrovnávač letu. Pan Vrtulka si chtěl vyzkoušet i přistání na silnici, a tak k úžasu pasažérů s letadlem na jednu záhy dosedl. Ta vedla přímo k hotelu, kde jsme měli být ubytováni, tudíž k němu s letadlem dojel. A my jsme poté stáli před hotelem, který se však jen vzdáleně podobal tomu, co byl v prospektu.

KONEC ČTVRTÉ ČÁSTI


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru