Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Černý čerti

06. 12. 2009
8
9
1293
Autor
Kiwagamo´ag

Autor nestojí o hlubší kritiku. Nechce dále rozvíjet svůj literární talent. Chce do arény? Tak tvrdě do něj !! Jednou měsíčně, to unesu.

Nebylo nic a už se zase trápím.
Nebylo nic a já nemůžu spát.
Zazáří hvězda, já rozum ztrácím
kolikrát měl jsem, kolikrát měl jsem už rád?

A slepý a hluchý zase jsem.
Ten plamen v srdci hoří proč asi?
Jak krásné je být láskou zaslepen
do sebe víno liju, já ten plamen uhasím.

Hoří, hoří, hasím ten žár.
Hoří, ledviny....játra žalují.
Ač hasím, tak hoří, blíží se zmar.
Zase ztracen jsem, na zeď černý čerty maluji.

9 názorů

...klidně chlastej,to neuhasíš*

Jak na "Arénu" to není! Aréna podle mne je k tomu, aby se zde zvýraznila díla, k nimž autoři chtějí slyšet více! To není nějaká první, druhá třetí liga nebo extraliga! Prostě se autor rozhodne, že to "svoje" teď dá do Arény a je spíše na odpovídajících, aby pozorněji díla četli, pokud chtějí kontruktivně kriticky přispět do diskuse! Tak alespoň já chápu význam "Arény". Aréna by podle mne neměla také být zatížena nějakou přehnanou autorskou samocenzurou. Právě proto mi tvrzení A.H, že " ....na arenu to ale není", připadá přinejmenším zbytečné! A do konstruktívní kritiky má, podle mne hodně daleko! J.Š.

A.H.
06. 12. 2009
Dát tip
"kolikrát měl jsem, kolikrát měl jsem už rád?" -> tato pasáž je už dost omletá. Závěr působí humorně, je to jako výbuch sarkastického smíchu. Snad jen proto tip. Na arénu to ale není.

Toscana
06. 12. 2009
Dát tip
Na zeď černý čerty a z jater kamenolom... :o))) *t

Marcela.K.
06. 12. 2009
Dát tip
To asi opravdu jde zpívat a nejlíp, když hasíš ;-)

Bíša
06. 12. 2009
Dát tip
:+)

avox
06. 12. 2009
Dát tip
hodně osobní... a nechlastej :-)) */

Když je to písnička, potřeboval bych ji asi slyšet. Mám pocit, že tam jsou pasáže, které při zpěvu nebudou zrovna uchu lahodící, ale třeba to byl záměr. Námět mi přijde typicky rádiový, takže nic pro mě, avšak je tu mnoho dalších, již toto ocení.

Rajmund
06. 12. 2009
Dát tip
Třetina slov je v těch verších nefunkčních. Nežebych vyznával malometrážní rébusy,-- spíš z hlediska míry a košatosti naturalizmu.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru