Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povídka měsíce - Prosinec 09 - Hlasování

08. 01. 2010
3
12
4451
Autor
Tragicus

     Za měsíc prosinec roku 2009 byla nominována následující díla:

    Adam a Lucie autorky Anthemis
    Kreténem zůstaneš autora 57188418432178751875
    O dvoch láskach Irmy Fulekyovej autorky filemon
    Rezne autorství Sculptor
    Terapie realitou autorky Yvaine
    Ubrousek autora Šmodrcha

    Hlasování (které je provedeno v příspěvku označeném jako vážná kritika uvedením jednoho až tří textů spolu s komentářem a jehož se takto může zúčastnit každý) bude ukončeno 23:59:59 GTM +01:00 15.01.2009.

    Další podrobnosti v klubu Povídka měsíce.


12 názorů

Tragicus
15. 01. 2010
Dát tip
Za ~ 3 a 2/3 hodiny bys to mohl stihnout, tak dulezite rozhodnuti to neni.

Terapie realitou autorky Yvaine Text mě dokázal zaujmout a taky stihl skončit dřív, než jsem se začala nudit, což se taky počítá. (Omlouvám se za zdvojení, zapomněla jsem zvážnět.)

Terapie realitou autorky Yvaine Text mě dokázal zaujmout a taky stihl skončit dřív, než jsem se začala nudit, což se taky počítá.

Beed
15. 01. 2010
Dát tip
1. Anthemis Za nápad. Ta představa, že by nemělo existovat těšení se na dítě, radost z milování, možnost volby... mi nahání trochu husí kůži. Ale povídka je hodně dobrá. Zaujala myšlenkou, že mateřské instinkty jsou nadčasové a nehledí na to, co je nebo není v té které době 'normální'. Povídka má svoje mouchy, jak bylo řečeno v diskuzi pod ní - nedostatek vedlejších postav, omílání jedné věci stále dokola... ale mně se líbí - jak příběh, tak styl, kterým je napsaný. 2. Sculptor Ačkoliv podobné povídky obvykle moc nemusím, tahle mě kupodivu svojí syrovostí zaujala. I ten zápiskový styl mi vyhovoval, hodí se k příběhu. Autor jako by vyjadřoval paradoxy dnešní doby - tomu 'zlému' je dopřána výsada pokojné smrti injekcí, ten 'dobrý' umírá vcelku zbytečně. Má to prostě určitý přesah... Třetí místo nemám.

Tragicus
14. 01. 2010
Dát tip
Ano, je to vcelku tezke tento mesic, ani jedna povidka mne nejak zvlaste obsahove nezaujala a prvni ctyri jsou vicemene stejne zdarile napsany. 1. filemon 2. Sculptor 3. Anthemis

1. Sculptor: Rezne - líbí se mi jak je text napsaný, nutí k zamyšlení nad vážnými věcmi, aniž by polopaticky říkal: toto jsou vážné věci. stručné až strohé útržky s příběhů hlavních postav jsou působivé. a líbí se mi i to, jak s enkaonec všechny na začátku nesouvisející osudy uzavírají jakoby do kruhu 2. Yvaine: Terapie realitou - tady se mi líbí pohled na vztah matky a dcery ze dvou různých pohledů dvou neznámých žen -podle mého to o to víc ukazuje na obecnost některých jevů v takovém vztahu. 3. filemon: O dvoch láskach Irmy Fulekyovej - tak trochu záhadný, tak trochu snový smutný příběh o samotě jedné ženy a velmi dobře napsaný.

Lakrov
11. 01. 2010
Dát tip
1. O dvoch láskach Irmy Fulekyovej autorky filemon 2. Ubrousek autora Šmodrcha Druhý z navrhovaných textů by zasloužil více péče, ještě párkrát přečíst, zrevidovat, poupravit. On je to vtipný text a ta nedměrná 'rozkošatělost' mu na vtipu trochu ubírá. Ty úpravy by stály za to bez ohledu na fakt, že už třeba bude dávno po soutěži; předpokládám, že nebyl psán jen pro ni.

Janina6
10. 01. 2010
Dát tip
Těžký výběr. Tentokrát bych nejradši hlasovala pro šest povídek - každá měla něco "do sebe". Nakonec tedy takhle: 1) Sculptor: Rezne 2) Anthemis: Adam a Lucie 3) filemon: O dvoch láskach Irmy Fulekyovej (Více slov u povídek.)

Winter
08. 01. 2010
Dát tip
1) Sculptor, anžto je to správně mrazivá bžunda - jakkoliv výběr vnitřních příběhů zdá se mi až přespříliš náhodný. --- jinak je zajímavé provonat právě Sculptora s 57188418432178751875

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru