Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O čekání

31. 01. 2010
9
10
2189
Autor
LadyLoba

Čekám, až konečně přijdeš domů

(ale to neznamená,

že každý den po večerech

sedím doma).

 

Čekáš, až Ti řeknu,

že vím jistě kdo jsi

(Promiň, jak dlouho

si mě za nos vodil?

Blázne, řekni mi.)

 

Jak dlouho budeme se

ještě míjet a pak čekat?

Prosím, rozhodni.

 

Tak přijdeš?

Můžu dát

ohřát večeři?


10 názorů

LadyLoba
03. 03. 2010
Dát tip
já v tom čekání trénuji trpělivost - viz níže popis tarotove karty http://www.ini.cz/ranka/zen/zen075.htm ZAPOMNĚLI JSME, JAK ČEKAT; čekání je téměř opuštěný prostor. Přitom je to náš nejvzácnější poklad - umět počkat na správný okamžik. Celá existence čeká na pravou chvíli. I stromy to vědí - kdy je čas vykvést a kdy je čas vzdát se všeho listí a stát nahý proti obloze. Ve své nahotě jsou stále krásné a s bezmeznou důvěrou, že staré odešlo a nové brzy přijde, čekají, až jim naroste nové listoví. Zapomněli jsme čekat, všechno chceme hned, ve spěchu. To je pro lidstvo velká ztráta. V tichosti a očekávání uvnitř tebe cosi vyrůstá - tvoje ryzí bytost. A jednoho dne vyskočí a vzplane, otřese celou tvou osobností; staneš se novým člověkem. Novým člověkem, který ví, co je to obřad, novým člověkem, který zná věčné životní šťávy. Osho Zen: The Diamond Thunderbolt Kapitola 10 Komentář: Někdy nám nezbývá nic jiného, než čekat. Semeno bylo zasazeno do země, dítě roste v lůně, ústřice obaluje zrno písku a přeměňuje ho v perlu. Tato karta nám připomíná, že máme být bdělí, trpěliví a vyčkávat. Přesně to také dělá žena na obrázku. Spokojeně, bez jediného náznaku úzkosti, jednoduše čeká. Zůstává trpělivá v průběhu všech fází měsíce, měnících se jí nad hlavou, je tak sladěna s rytmy měsíce, že se téměř staly jedním. Ví, že nyní je čas být pasívní a nechat přírodu vykonat svoje dílo. Není však ospalá ani netečná; ví, že je čas připravit se na něco důležitého. Je to období, plné tajemna, podobně jako hodiny těsně před úsvitem. Doba, kdy jediné, co můžeme dělat je čekat.

LadyLoba
03. 03. 2010
Dát tip
je to zvláštní - většina z vás z té básně vnímá smutek - ale já ji mám paradoxně za radostnou - mám radost, že jsem se pro tentokrát rozhodla čekat a nezačínat si hned zase nové avantýry, mám radost, že jsem dokázala vyslovit, něco co jsem v sobě "dusila" již pár let, mám radost - že alespoň na chvilinku jsem si mohla zakusit, jaké to je, se celkem uvolnit v ženské pasivní energii ... holt - každý si tam projektuje něco ze svého, možno si mýlite čekání s bezmocností ale já se necítím bezmocná, spíš uvolněná a smířená, ale díky za komenty ... alespoň jsem se mohla do toho pocitu zase víc ponořit

co bude?

nostalgik
01. 02. 2010
Dát tip
... už jsi doma? Večeři máš v ledničce, můžeš si ji ohřát... ***

Garay
01. 02. 2010
Dát tip
Ne... Já myslela ten styl.... ten chmur... a vím já co.... Takové zastřené.... prostě se mi to líbí.

džejn
31. 01. 2010
Dát tip
G: Že jo!? Mně je to taky nějak povědomý (aby to nakonec přeci jen nebylo to tvoje) :-) Líbí.

Oldjerry
31. 01. 2010
Dát tip
Jasně, ohřej to - přece to nebudeš dlabat studený, jen proto, že nějakej takovej a nebo jemu podobnej, nepřijde... *

Garay
31. 01. 2010
Dát tip
Jejkote... mně to připomíná moje poslední dílko! Takže tipuju, že je to dobré..... moc :D

Bíša
31. 01. 2010
Dát tip
Tip.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru