Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

LATté

08. 02. 2010
5
13
1637
Autor
Candy

 

 

V kávě se vzdělat  (měř)

očím dokořán

mléko vlít

 

Hrou nespoután

do myšlenek horizontů

a . . .

Postupně dávkovat

cukr drobit  . . . a víc

 

Nic

 

Navíc se nedotknout

uvěznit čajem

do temnot   .  .  .     kde

bude tát

 

Lát   

co nemá nikdo

rád…


13 názorů

rádo se stálo :o)

Candy
16. 07. 2010
Dát tip
Děkuji za milá zastavení a krásnou báseň...

koukám sem mu ale ztratila počáteční J - Jacques to je samozřejmě :o)

tu nemám - ale že ho paní v knihovně neznala je celkem její ostuda - chápu že nejde znát všechny, ale stejně..

Sebastiana
01. 05. 2010
Dát tip
Chtěla jsem si totiž přečíst jednu básničku od něho a v knihovně mi paní tvrdila, že nikoho takového jména nezná, už jsem si myslela, že blbnu. Píše se v ní o šálku kávy a o rozchodu, nemáš jí také?

prosím, rádo se.. :o)

Sebastiana
01. 05. 2010
Dát tip
Ano, to je ono, děkuji koníku, moc....

pro tebe a Sebastianu :o) acques Prévert - Pour faire le portrait d'un oiseau - Jak namalovat portrét ptáka (Else Henriquezové) Musíte nejdřív namalovat klec s otevřenými dvířky pak namalovat pro ptáka něco krásného a prostého a milého co ptáka přiláká postavit plátno poblíž stromu na zahradě v hájku nebo v lese ukrýt se za strom a mlčet nehnout ani brvou... Někdy pták přiletí hned se vší kuráží a jindy váhá celé roky než se odváží Nesmíte ztratit trpělivost čekat čekat třeba celou věčnost Čas čekání však není nijak úměrný kvalitě obrazu Když konečně pták přiletí pokud přiletí že musíte mlčet z hloubi duše počkat až vletí do klece a když je uvnitř musíte zlehka zavřít štetcem dvířka a potom smazat všecky mříže a dávat pozor abyste mu nezkřivili ani pírko Musíte namalovat strom a najít ptáka tu nejkrásnější větev a namalovat listí na větvích a svěží vánek sluneční paprsky a bzukot hmyzu v žáru léta a potom čekat až pták začne zpívat Jestliže nezpívá je to zlé znamení znamení že obraz není k ničemu než k vyhození Když zpívá je to dobré znamení znamení že obraz je bez kazu Zlehýnka vytrhněte jedno z ptačích per a napište své jméno v rohu obrazu.

Sebastiana
14. 02. 2010
Dát tip
Připomíná mi to jednoho francouzského básníka- myslím, že se jmenoval Jaques Prévert, nebo tak nějak, je to už mnoho let, co jsem ho četla.

oleandr
11. 02. 2010
Dát tip
pěkná

Garay
09. 02. 2010
Dát tip
V podstatě taky nemám nic proti. Něco je tam na můj vkus trochu navíc, ale líbí se mi to......Káva je věčně inspirující... a víno, a pivo.... Lítí a T.

Norsko 1
08. 02. 2010
Dát tip
pa-skvil

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru