Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Apostrof

01. 03. 2010
0
32
1845
Autor
Lakrov



<HTML>
<TITLE></TITLE>
<META HTTP-EQUIV=Content-Type CONTENT=text/html CHARSET=iso-8859-2>
<STYLE  TYPE=text/css>
BODY { text-align: justify }
P    { text-indent: 1em; margin: 0ex }
</STYLE>
<BODY>
<FONT SIZE=4>
</P><BR><P>
Domnívám se, že spolu s převedením prostředí webových stránek 'Písmák' na nový hardware, došlo i k některým dalším změnám. Jednou z nich je neakceptovatelnost znaku apostrof ' do textů zpráv a komentářů pod díly. Setkali jste se někdo s tímto omezením? Možná je to problém, způsobený napříkald mým typem prohlížeče...

</FONT>
</BODY>


32 názorů

Dero
02. 03. 2010
Dát tip
Děkuji i za veřejné upozornění. Alespoň si reportovanou chybu mohu vyzkoušet naživo. :)

Lakrov
02. 03. 2010
Dát tip
> Armin Tamzarrian Není, když o téhle (nově nabyté) vlastnosti apostrofu víš. Ale když nevíš, dokáže tě chování písmáka překvapit.

a je ten apostrof skutečně tak děsně nutný?

Lakrov
02. 03. 2010
Dát tip
P.S. Apostrof stale nefunguje, přesněji řečeno: Má-li být apostrof zobrazen, je třeba jej vložit do textu v páru (dva za sbou následující). Z toho usuzuji, že vstupním rozhraním Písmáka je apostrof považován za významový znak a jako takový není samostatně zobrazován. Toto se buhužel děje bez varování, takže například zpráva neodejde adresátovi, aniž by se to odesilatel dozvěděl. V komentářích pod díly docházík k podobné situaci, nekorektní chování však nelze přehlédnout.

Lakrov
02. 03. 2010
Dát tip
Pro Armin Tamzarrian: > ...může se zeptat dera, nevěřím, že by neznal odpověď Dotaz byl vznesen. Věřím, že Dero zná odpověď, leč nepřišla, což znamená, že ji možná nezná hned. Navíc neshledávám důvod, proč by mi měl odpovídat, práce má dost. Důležité je, aby "všechno fungovalo". A po sobotní migraci, plánované na dva až tři dny, a ukončené za necelý jeden, to skutečně vypadalo, že všechno funguje. V pondělí ráno se pak začaly dohledávat "vedlejší efekty", provázející onu migraci. Vycházím-li z toho, že některé dosud nebyly odstraněny, přepokládám, že jich je (bylo) dost. Diskuse podobná této by mohla pomoci k jejich rychlému odhalení; dřív, než "zarostou" přiliš hluboko. Smekám před úsilím správců, ačkoli přepokládám, že ne všichni, pověření funkcí admin, směřují k témuž cíli. Děkuji za návštěvu.

Marcela.K.
01. 03. 2010
Dát tip
Ano, máš pravdu- nemluvme za druhé. Lakrov jistě ví, proč tu ten dotaz visí a dero si s tím poradí i bez nás :-)

Nemluvme za Dera, co by se mu líbilo a co ne. Jde o to, že nelze každý dotaz zveřejnit na hlavní stránce. Jistě, některým uživatelům by to patrně prošlo, ale drtivé většině z nás nikolivěk. Předpokládám, že u dasslera se dostane sluchu každému, kdo se na něj obrátí. Alespoň mně se nestalo, že bych neobdržel odpověď, tázal-li jsem se jej.

Marcela.K.
01. 03. 2010
Dát tip
a jak víš, že nebyl tázán? Jak znám lakrov - ví koho se zeptat a že to tu viselo jako diskuze mi připadá rozhodně na místě víc, než leckteré bláboly, které tam kdy visely. například jedna autorka(Diana) na několika místech uvádí, že se na svůj původní nick nemůže dostat vůbec. Samozřejmě, že chyby mohly nastat a a tak je jen dobře na ně ukázat. Myslím si, že i dero přivítá, když se mu takto někdo ozve a nebude to označovat za "vydírání"

pišta nám o víkendu sdělí výstupy z diskuze :-) Mimochodem, tahle diskuze se neshledala s velkou odezvou, to pištova by se stala terčem pozornosti, ale tak to prostě chodí :-) pišta je písmácká celebrita, nemusí se nám to líbit, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je asi tak jediné, co proti tomu můžeme dělat :-) Ale nakonec má pravdu papouch, pokud chce lakrov něco vědět, může se zeptat dera, nevěřím, že by neznal odpověď.

Marcela.K.
01. 03. 2010
Dát tip
Hmm tak teď jsi tam, díky přeřazení, vrátil tři měsíce starou diskuzi... kdyby tohle napsal Pišta, tak bys to tam nechal rok, viď? :-)

Marcela.K.
01. 03. 2010
Dát tip
š (spadlo dolů :-)

Marcela.K.
01. 03. 2010
Dát tip
a navíc tu píše, že to smaže až bude problém vyřešený a děkuje správcům za práci, kterou asi dokáže ocenit lépe než kdokoliv z nás. Takže k poděkování se připojuji a ty se přestaň žlutit :-) nesluí ti to.

Marcela.K.
01. 03. 2010
Dát tip
papouchu, já tomu až tolik nerozumím, ale myslím si, že se Lakrov ptá, jestli má problém i někdo jiný. A pokud někdo apostrofy používá...navíc si nemyslím, že by toto nebyla "technická diskuze". Rozhodně alespoň je o něčem jiném než ty tebou číslované.

papouch
01. 03. 2010
Dát tip
Asi někdo něco nepochopil. Tak znovu. Pokud máš problémy, kontaktuj Dera a dasslera a neventiluj se na hlavní stránce, není to k ničemu a jen se předvádíš. Takže to prosím sundej.

Lakrov
01. 03. 2010
Dát tip
Zatím ale vstupní rozhraní stále žere nepárové apostrofy. Takže zde toto varování má své místo. Správcům děkuji za nezištnou práci na znovuzporvoznění těchto webových stránek.

Lakrov
01. 03. 2010
Dát tip
Až bude všechno fungovat tak, jak má, hned to odstraním :-)

papouch
01. 03. 2010
Dát tip
Ohledně problémů kontaktuj Dera a dasslera a tohle vyhoď z hlavní stránky, nemá to tu co dělat jestli si chceš něco testovat, tak si můžeš založit "dílo" v konceptech. Ne na hlavní stránce!!

Souhlasím, syde, až na to, že by to spravili :-)

Nebylo lepší se s dotazem obrátit na Dera, bo na Dasslera?

Lakrov
01. 03. 2010
Dát tip
Tak apostrof ' už funguje, ale je potřeba ho zdvojovat a text, uzavřený mezi dvěma apostrofy vždycky něco sežere.

Lakrov
01. 03. 2010
Dát tip
''

Lakrov
01. 03. 2010
Dát tip
'

Lakrov
01. 03. 2010
Dát tip
Tak apostrof je zatím ještě ve stavu nemocných...

Lakrov
01. 03. 2010
Dát tip
Tak ještě ten apostrof (viz následující komentář):

Lakrov
01. 03. 2010
Dát tip


Jak se zdá, html text už vkládat lze.


Antik
01. 03. 2010
Dát tip
You are right, this afternoon.

Antik
01. 03. 2010
Dát tip
Nice discussion!

Lakrov
01. 03. 2010
Dát tip
Na zjištěné nedostaky (či vedlejší efekty) migrace je potřeba upozornit včas, dokud si zúčastnění pamatují souvislosti (to není ironie, ale zkušenost z praxe). Tohle je jedna z možností, jak se ony nedostatky společně zjistit. Kdo a kdy by odhalil například to, že najednou nejde vkládat html-tag "META" (pět let vkládat šel). Děkuji za návštěvu a za pomoc.

Lakrov
01. 03. 2010
Dát tip
Takže se potvrdila má nejhorší obava: Text, který si upravím a zformátuji do výsledné podoby a pak ho jako HTML text chci vložit přes vstupní rozhraní (button Zdroj) už není akceptován jako HTML kód. Je toto chování vstupního rozhraní Písmáka jen (odstranitelným) vedlejším efektem nebo jde o záměr? Možnost vkládat HTML text byla zásadní výhodou Písmáka, stavící jej o třidu výš, než jsou ostatní literární weby.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru