Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Krišňáci

16. 03. 2010
9
23
2653
Autor
FAE BOMB

(Pokud mi to někdo opraví a případně rozčlení na odstavce, tak děkuji. Vaši verzi uvítám v poště.)

 

 

To jsem takhle jednou šel pro maso. Když mám někdy blbou náladu, tak si koupim pořádnej kus hovězího, nadělám dobře propečený steaky a strašlivě to sežeru. Můj rekord je asi kilo a třičtvrtě na jednu ránu. K tomu dobře vychlazená dvanáctka z Plzně. No, a potkal jsem na ulici harekrišňačku. Prodávala tam pytlíky s biozrním. Tak jsem prohodil pár slov na téma reinkarnace, atd. Mimochodem, taky pěkná blbost. Pak jsem se podíval na hodinky a řek' jsem, že jdu do řeznictví. Krišňačka se zhrozila a řekla cosi ve smyslu že jsem vrah pojídající kusy mrtvejch těl a jak by bylo mě, kdyby MĚ chtěl někdo zabít a sníst. S pokrčením ramen jsem konstatoval, že v mládí jsem trénoval bojové umění a krom toho mám v kapse nůž. Případný pojídač FAE BOMBa by musel mít minimálně pistoli, spíše však panzerfaust. Mně to hovězí prostě chutná. Dozvěděl jsem se, že se v příštim životě za trest převtělim do něčeho strašlivě hnusnýho, protože kráva je posvátná. Duše člověka se prej může převtělit i do zvířete, takže máte k obědu třeba svojí babičku. Pokud to nějaké zvíře zabiju, tak se ta duše musí vrátit znova do toho samýho zvířete a nemůže postoupit do vyšší formy života, t.j. lepšího zvířete nebo člověka. Proto je hřích zabíjet zvířata. Nebylo mi však sděleno, do kterého těla se převtělí poslední zabité zvíře svého druhu. Na můj dotaz, co maj' žrát Eskymáci jsem odpověď nedostal. Taky vim, že kdo hodně "zlobí", tak se může převtělit třeba i do rostlin a ty krišňáci už žerou. Taky žádná odpověď. Dokonce je prej možný se převtělit i do věci neživý, třeba do kamene. Když se někdo převtělí třeba do diamantu, tak je celkem v prdeli. Ten diamant totiž asi jen tak neumře, aby se ta duše mohla převtělit aspoň do ňáký kytky. Tak jsem se s tou krišňačkou zakecal, že mi v řeznictví zavřeli. Když se to dozvěděla, začala se ďábelsky chechtat. Krišna je vůl a ať se jde vycpat. Jedinej Bůh, kterýho uznávám, je Hospodin, neboť při stvoření světa jasně řek' lidem, že můžou sežrat a vychlastat, na co přijdou. Bohu dík za řízek a pivo. Amen.

 

 


23 názorů

FAE BOMB
30. 03. 2010
Dát tip
Děkuji všem za tipy a kritiky. Volné pokračování pod dílem "Dilema". Fakt by mě zajímalo, jak by měl, dle vašeho názoru hlavní hrdina postupovat...

Fajne.(((-:

Vaud
18. 03. 2010
Dát tip
Nenech se zvyklat s fejetonem :-)) jestli Ti to tady opravuji, tak by korektori nemeli zapomenout na Me--) mně to hovezi chutna :-)

Aviem
17. 03. 2010
Dát tip
..a ty chceš do nebe?? ale to nemusíš uznávat judaismus.. (stačí pouze Stvořitele..) a naopak nemusíš být židem, abys mohl judaismus uznávat (říkám uznávat - ne vyznávat) (znám několik pánů, kteří si nechali udělat obřízku až v dospělosti a velmi si to pochvalují.. (co jim cudnost dovolí :-)) prý je to výrazně lepší) ono asi nebe nemá pozemské rozměry a ty duše, co se tam chcou všechny nacpat taky ne, takže pokud se tam nedostanem, nedostatkem místa to nebude.. :-))))

FAE BOMB
17. 03. 2010
Dát tip
Aviem: "Nikoliv co do úst vchází, ale co z úst vychází, to člověka poskvrňuje!" (Nebo tak nějak...) Judaismus neuznávám. Nejsem totiž žid. Navíc bych se nedostal do nebe. Nemám vobřízku (a jsem velmi rád, pže asi neni vo co stát) a taky do nebe přijde jen po dvanácti tisících z dvanácti kmenů izraelských. Fakt nechápu, jak se tam nacpou např. Svědkové Jehovisty, když nemaj židovský předky. Takže já to chápu tak nějak římskokatolicky... :-)

FAE BOMB
17. 03. 2010
Dát tip
Pro: Vypadala celkem dobře, ale za řízek a pivo bych neměnil... :-)

Prosecký
17. 03. 2010
Dát tip
Jak vypadala a kam už jsi se s ní dostal? T*

martinez
16. 03. 2010
Dát tip
tak to mě pobavilo :oD a Vaude, nezdráhej se a piš! :o)

Aviem
16. 03. 2010
Dát tip
ha ha ha ha.. kachna se naopak v pátek jíst má - při šabatové hostině je to naprosto běžné.. ňam.. :-))

papouch
16. 03. 2010
Dát tip
Aleprosimtě, Aví, kněží také prohlásili, že kachna, když plave po vodě, tak je ryba a ta se v pátek jíst může, takže si v pátek ládovali těřichy pečenou kachnou se zelím a fůrou knedlí... :-)

Aviem
16. 03. 2010
Dát tip
Korektura: (zcela vyjímečně ji posílám ne jako soukromou zprávu - v té ti pošlu ten text rozdělený do odstavců) Jedinou chybu, kterou tam máš je v prologu „vaši“ bude krátké „i“. Ale zcela zásadní chyba je tvrdit, že Bůh řek, že lidi můžou jíst cokoli. Naopak on to velmi omezil různými předpisy, které jsou přímo v textu Tóry = Pěti knih Mojžíšových. Jednak naprosto jednoznačně a přísně zakázal jíst krev a to ne jen židům. Ze zvířat vyloučil ty, co nemaj rozdělená kopyta a nejsou přežvýkavci a z ryb ty co nemaj šupiny a ploutve. A ptáci, ti jsou tam někde dokonce vyjmenovaní.. :-)))) ..takže ta poslední věta může vyznít trochu jako rouhání.. ovšem, kdybys tam místo řízku dal ten biftek, tak problém nemáš.. :-)))))))))))))

FAE BOMB
16. 03. 2010
Dát tip
Klidně napiš. Postavim se na tvojí stranu a budu házet kameny proti případným odpůrcům... :-)

Vaud
16. 03. 2010
Dát tip
Napadlo me tema uvahy/diskuse, diky ktere by me lidi ukamenovali - Duskovy vyroky o spiknuti homosexualu. Kdyz ono je to skoro tabu tema... Treba, ze na Duskovy vyroky reagoval nas "predni homosexual"... Jednak mi neni jasno, jestli jde o predniho homosexuala vyznamem nebo polohou (tzv "mamka") a pak taky netusim, co presne mam delat abych se stal prednim heterosexualem. Jak se to meri nebo v cem se soutezi? :-) Jestli to vubec jde :-).

FAE BOMB
16. 03. 2010
Dát tip
Tak to dám do fejetonů. Dám na radu odborníka. Taky ale už něco napiš. Cekem mi to chybí... :-)

Vaud
16. 03. 2010
Dát tip
Prave mi nejde do hlavy, cim si me ten Pytlik zaslouzil :-). Fejetonu je malo - tak jen houst!

FAE BOMB
16. 03. 2010
Dát tip
Pytlík byl asi celej život hodnej, že se převtělil do Vauda. Hlavně nejez maso, jinak se klidně můžeš vrátit do Pytlíka!!! (Fakt je to spíš fejeton? Mám to tam přehodit?)

Vaud
16. 03. 2010
Dát tip
kdybych treba nejedl cely zivot steaky kvuli reinkarnaci a pak bych zjistil, ze zadna neni - dost by me to nastvalo! :-)

Vaud
16. 03. 2010
Dát tip
:-)) nevahal bych to dat k fejetonum! :-) krome masa me zaujala pasaz o reinkarnaci - jednak si myslim, ze jsem reinkarnovany brouk Pytlik a cokoliv budu v pristim zivote, tak asi budu happy :-)

dobrá pointa :o)

Petrusha1
16. 03. 2010
Dát tip
:)))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru