Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

vyjmutý

27. 03. 2010
2
11
1902
Autor
fárum

paprsky měsíce budou mě hřát

pichlavé vločky ošatí

obloha velký vesmírný mlat

v něm cherubové prsatí

 

na jazýčcích očí soudí se den

každý si nese v rukávu hádka

aby vždy uštknul zrozený sen

z hromady slov zbyla jen hádka

 

jsou ovšem slova jak jiskry ohně

co nám pak planou v očích

pařátkem sevřou mrzácké chlopně

dědeček se zas pomočí


11 názorů

Rajmund
24. 06. 2011
Dát tip
Počúvaj, Svérázi; Proč píšeš v ichu, dyž přes osobnost autorovu nejede vlak? Teda zatím. Proč ji nepodepřeš(tvorbu) něčím bytelným odspodu? Tlustokožcovy otázky lepčí nežli obrázky

Kamil.Kubik
14. 08. 2010
Dát tip
neviem ci som hluchý ale tá prva strofa a posledna mi nejak tam nieco rytmicky nesedi. ale dielko nevsedne podane, dobre vykreslena situacia pri opatrovani stareho cloveka, aspon to vo mne tak evokovalo. Dik.

fárum
29. 03. 2010
Dát tip
no použil jsem asi trochu blbé vyjádření. Spíš sem měl na mysli, že si každý vytvoří svůj hodnotící žebříček a pak podle něj hodnotí, sám se snaží dostat ve svých věcech na tomhle žebříčku nahoru. Samozřejmě obecně vzato a hezky zrelativizováno je tenhle žebříček blbost. Nicméně to nemění nic na faktu, že jsem absolutně a brutálně nejdál až někde u sám sebe.

berg
29. 03. 2010
Dát tip
Já určitě dál nejsem, jsem tady a teď a jinak (způsobem poetické montovny÷). Jináč, četl jsi něco od Miroslawka? Některé jeho (hlavně starší) věci ukazujou nejlíp, jak s rýmem naložit s vkusem a invencí. Ale to jen tak naokraj.

fárum
29. 03. 2010
Dát tip
Díky za kritiky a komentáře. Jenom mi přijde zajímavý, že každý mi dává radu podle toho, jak sám píše:). Každý, kdo se někam dostaně totiž asi předpokládá, že je dál.

Jachula
29. 03. 2010
Dát tip
No ten pomočený deček sice té básničce asi mnoho poetiky nedodá, nicméně vím co je starat se o nemohoucího a proto mi to zas až tak hrozné nepřijde.*

berg
28. 03. 2010
Dát tip
Mohlo by se tu pofrfňávat něco o vybavení básně omšelým inventářem, ale nějakou naděj (spíš do budoucna) z Tvých několika málo letem světem přečtených textů popatřuju. ÷)) Tak za to doufání. *

Amáta 18
28. 03. 2010
Dát tip
Dobrá volba slov, zvukomalebné obrazy. Líbí! :-)

Max Hutar
27. 03. 2010
Dát tip
Odendej toho močného dědka a jsem ochoten o tom diskutovat. Každopádně je super, že je tu nějaký vázaný verš, který nemá rýmy z roku 1812. To mi imponuje.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru