Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dilema

29. 03. 2010
4
6
1665
Autor
FAE BOMB

 

Procházel se takhle příznivec Haare Krišna po tržnici a prozpěvoval si onu typickou modlitební odrhovačku. Popisovat následující děj nebudu, páč to není důležité. Omezim se pouze na konstatování, že se mu podařilo zachránit ze spárů tlupy hladových Vietnamců psa. Pes si ho okamžitě zamiloval a on jeho taky. Pouze se mu po několika týdnech zdál být nějaký smutný a dokonce jako kdyby trochu pohubl. " Asi bych mu měl dát nějaké jídlo" pomyslel si krišňák. "Co mu ale dám? Biozrní žrát nebude a maso nebo výrobky z masa mu dát nemůžu, protože podle zákona o nabídce a poptávce bych tak podporoval zabíjení zvířat, které je jedním z nejtěžších hříchů a poškozuje karmu. Psa však Krišna stvořil jako masožravce a proto je jeho trávicí ústrojí uzpůsobené pouze k trávení masa. Jinou potravou bych ho akorát pomalu zabíjel a když mu nedám nic, zabiju ho hlady." Krišňákovi se v hlavě rozblikal červený nápis "error". Tohle mu mozek prostě nebral. Hlava se mu nafoukla, asi jako kosmonautovi, když by si ve vesmírném prostoru sundal helmu a následně explodovala. Jeho duše se za zpěvu mantry

Hare Krišna Hare Krišna
Krišna Krišna Hare Hare
Hare Ráma Hare Ráma
Ráma Ráma Hare Hare

začala pomalu propadat do římskokatolického pekla k nepředstavitelným mukám v ohni pekelném, místu naprostého zoufalství a beznaděje, k věčnéhu zatracení spolu s pohany, protestanty, ateisty, komunisty, křesťanskými sektáři, svobodnými zednáři a překvapivě také katolickými faráři, kteří o tomto děsuplném místě nikdy nekončícího utrpení věděli, ale jen málokdy se o něm ve svých kázáních zmínili...

 

 


6 názorů

Aviem
30. 03. 2010
Dát tip
Ano, to znám, náš leonberger skákal hbitě přes plot, aby si mohl natrhat jahody. Můj momentální vořech miluje chleba a sám si sbírá spadané švestky.. :-)) :-( je fakt, že když mám na talíři pečené kuře, nespustí ze mě oka..

avox
30. 03. 2010
Dát tip
můj pes miluje vyváženou stravu, maso jo, ale zeleninu k tomu. když ji nenajde v misce, likviduje zahradu. mé dilema je, jak uchránit zahradu před psem :-))

naše německá ovčačka (nechť je jí země lehká) chodila po břehu rybníka a sama chytala ryby...

papouch
30. 03. 2010
Dát tip
Jozevčík mého souseda miluje mrkev! .-)

prpto mají tihle východní krčmovci za posvátné zvíře krávu. Ta je podobným dilematům nevystavuje.

jo, ano, znám, je to tak tak jak? vlastně? no prostě, pes je pes žere maso a já ne co na tom? com, com

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru