Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dobírkou

04. 04. 2010
8
12
1749
Autor
skoro

Poslali mi na dobírku V2  (Fau Cvaj)

prej jich ještě po tý válce plný sklady maj.

Psal jsem jim hned rekomando,jaká mejlka tohle je

chtěl jsem jenom soudek rumu a dva litry oleje.

Tváří se jak mrtví brouci,nechtějí se ke mně znát

jsem maličko iritován,stálo mě to celej plat.

Jistě taky pochopíte,že mi hrozně překáží

místo svojí limuzíny,parkuju to v garáži.

Pošlu jim to fofrem zpátky,nebudu si s nima hrát,

jen co se naučím drobnost-souřadnice cíle naprogramovat.


12 názorů

Marcela.K.
29. 07. 2010
Dát tip
Máš to špatně zařazený :-) a nejvíc se mi líbí, jak to někdo bere "smrtelně vážně" :-) no jo, mohlo by to vystřelit, že :-)))

Nebezpečí internetových obchodů...dodali alespoň český návod???? Tip

FAE BOMB
05. 04. 2010
Dát tip
Balistický a PVO rakety se ale poněkud lišej, pokud tě teda dobře chápu, vo čem mluvíš. V2 startovaly kolmo vzhůru. Musely nabrat určitou rychlost, aby je bylo možný řídit pomocí křidýlek. V tý době už ale byly pěkně vysoko, takže i v případě (předprogramovanýho) pokusu je vobrátit proti zemi by dopadly docela daleko. Nechci ale házet žádný čísla...

skoro
05. 04. 2010
Dát tip
Jo,byl jsem u rakeťáků,ale ty naše měly účinej dostřel 50 kiláků.No na jedno letadlo by to asi stačilo.

FAE BOMB
05. 04. 2010
Dát tip
Nevim, kde bydlíš, ale balistický rakety maj i svůj minimální dostřel, takže máš stejně problém... U relativně moderních raket to jsou řádově i stovky kilometrů. Hodně by vyřešilo vektorování tahu motoru, ale to zas ubírá na výkonu. Aspoň teda standarní řešení používaný u PVO raket, ale nechci se moc vykecávat. NvAdE: To byly V1. To je něco úplně jinýho...

skoro
05. 04. 2010
Dát tip
Tož já sem to nechtěl posílat do Němec,mě to poslali z Prahy,tam to dojde v pohodě. Ten rum nedošel,tak nevím,ale jako gurmán jsem si objednal olej panenskej,proto V2. Napiš něco proti tý schůzce v Praze,FB,jinak ti všechny pořádný zbraně sešrotujou.(já vím, to se týká jen těch zastaralejch,nový frčí dál.) Díky všem.

FAE BOMB
05. 04. 2010
Dát tip
V-2 se při dostřelu, tuším, 280km nedá poslat zpátky jinak, než opět poštou. Peenemünde je docela daleko... Těžce odsuzuji naprostej fušerskej amatérizmus a neznalost základních faktů při psaní tohoto díla!!! Garáž máš asi na kamion, ne?! Oceňuji však snahu psát vo zbraních...* :-) (Mimochodem, jak chutná rum fritovanej na voleji?)

avi FAE :o)

:)

koloušek
04. 04. 2010
Dát tip
To by mohlo zajímat FAE BOMBA. T*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru