Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

***Kdo hledá najde....?***

08. 04. 2010
5
19
2276

Mým Zasněným Andělům! Zasnění Andělé celého světa, spojte se!! Milujte se a množte se! Mým Ostatním! Milujte se a nežerte se!

***Kdo hledá najde…?***

 

Létáním, plavení strávili draze, draze let,

desetkrát ve zdraví přepluli, dvacetkrát oblétli svět.

 

Hledali  G-éčka  na březích,

obvykle našli „G“  v oblacích,

bohužel některá s odleskem -

od neonů na víčkách zářících.

 

Hledáním v oblacích , nalezli na zemi

občas i žahavé  blýskání v hostinské posteli.

 

Kdo hledá soustavně, najde prý

pro  duši svou to zřetelně pravé.

Zhasnou sny dětské? Nezhyne ?

Náhle odvážné srdíčko hravé?!

 

Prouhatá trička, modravé overaly,

že na vás G-éčka zas tak dlouho nečekali!

 

Pořádným chlapům jen parádně,

pořádná práce až děsivě sluší,

rozkrádaj´ lacino, bez námah

G-éčkovské tělo i G-éčkovskou duši.

 

J.Š. 8.3. – 7.4. 2010 HK, Pardubice


19 názorů

Děkuju. Ale však vy také máte zajímavou slovenskou poezii, co mne jako dítě školou povinné zaujala. "Mor ho! detvo mojho ludu..!" Tak tohle nebo podobně mi to bude znít v uších do konce věkův. Zdar a sílu! J.Š.

v tvojom ponímaní a skrze tvoju hru so slovom sa mi čeština páči čím ďalej tým viac ! a to si myslím vypovedá za všetko.

Lampičko, děkuji ti za podporu. Jsem rád, že alespoň někdo má trochu podobný názor na písmácké zde kritiky. Nebo jen na způsob "kritiky" kritika katugiro. A že se nebojíš ten svůj názor vyjádřit. Teda abych to shrnul. Neděkuji za sebe ( zdejší rádoby- kritici písmáčtí jsou mi volní , ale děkuji za tebe. Že existuješ a že máš svůj názor a že se nebojíš říct. Neboť, jak říkával královéhradecký starý Míra Bartoň - konstuktér za ZVU-Škodovky, "Kdo se bojí, s.re v síni!" Budiž mu Mírovi B. staršímu) lehká, hradecká rodná hrouda! Takových (statečnějších) lidí jako ty více, jejda, to by byla ve volbách (i po nich) pomoc (naší) republice! Zdar a sílu! J.Š.

Lampička
15. 04. 2010
Dát tip
tak nevím pane kritiku, pokud už máte takovou funkci na tomto serveru, neměly by kritiky být poněkud konstruktivnější? Kritika by mi měla pomoci se zlepšit, a pokus mi někdo napíše, že moje interpunkce je rozčilující, moc si z toho nepoberu. Nevím, jestli je to tím, že zrovna já jsem hloupé děvče, ale myslím, že něco konkrétnějšího bodne každému. ;-)

Lampička
15. 04. 2010
Dát tip
tak nevím pane kritiku, pokud už máte takovou funkci na tomto serveru, neměly by kritiky být poněkud konstruktivnější? Kritika by mi měla pomoci se zlepšit, a pokus mi někdo napíše, že moje interpunkce je rozčilující, moc si z toho nepoberu. Nevím, jestli je to tím, že zrovna já jsem hloupé děvče, ale myslím, že něco konkrétnějšího bodne každému. ;-)

Dík spřízněným duším za podporu a zastavení. Zdar a sílu! J.Š.

Bíša
14. 04. 2010
Dát tip
Hmm...

katugiro
13. 04. 2010
Dát tip
Ne, nic konstruktivnějšího by tentokrát nebylo.

Kritik katugiro: 1. komolit nick ti už nebudu. Teda jestli zase nebudu moc rychlý. 2.Něco konstrujktivnějšího by k této mojí básničce od tebe nebylo? Nebo si netroufáš? Anebo se necítíš zas tak silný v kramflecích ke konstruktivnější kritice? Vysvětlení: Řečnická otázka - je novinářský útvar- tázací věta, na kterou autor neočekávaná odpověď! Že jsi blbec, ti zatím sdělovat nechci. ( To jsem si popravdě řečeno, myslel zatím jen o Pištovi_Hufnáglovi a stále si to myslím o vševědovi-papouchovi.) Kam se ale opravdu zařadíš, je je jen v tvojich rukách. Každý je přece svého štěstí strůjcem! Zdar a sílu! J.Š.

katugiro
12. 04. 2010
Dát tip
Tvůj způsob používání interpunkčních znamének je rozčilující. Tečka. A jinak nechápu, na co se ptáš, pokud se ovšem ptáš a nechceš mi jen sdělit, že jsem blbec. V takovém případě se postav do fronty a než na tebe dojde řada, nauč se nekomolit mi nick. Dík.

Pro kantagira- kritika (také samozvaného?) Pravopisně jsou moje znaménka interpunkční správně!? To to není řečnická otázka, kritiku! Pokud nechceš dumat nad obsahem básniček, jak pak můžeš dělat kritika i u ostatních tvorby zde na písmákovi? Jsi opravdu ve správný čas na správném místě? Zdar a sílu! J.Š.

katugiro
10. 04. 2010
Dát tip
Tvůj způsob používání interpunkčních znamének je rozčilující, a vůbec formální stránka této básně stojí za bačkoru. Nad obsahem se mi pak ani nechce zvlášť dumat.

Kdyžtak ti to napíšu do zpráv. Kdybys měl zájem, napiš si. Jinak strašně děkuji, jsem nesmírně poctěna. Čím jsem si to zasloužila?

Anděli, je to pro tebe. (Stejně by mne ale zajímalo, jaké géčko má pro tebe jaký význam. To je teda tajemství!) Zdar a sílu! J.Š.

Mě se to moc líbí. Už jen prolog mě nadchl (proč asi) :). A písmeno G má pro mě jistý význam (ne, není to ten bod, který myslíš), ale tady se nedá napsat jaký. Každopádně děkuji, je to krásné... jakoby psané pro mě...

Lampička
08. 04. 2010
Dát tip
to mi připomíná hru, kterou jsme s kamarády pojmenovali "Dobíjení k´ty Gé (klínový útok v praxi)"

Samá voda, Aleši! Viz upřesnění kategorie! Zdar a sílu! J.Š.

reklama na gambrinus?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru