Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Takový dynamický klid.

09. 04. 2010
3
12
2588
Autor
LadyLoba

pokus popsat pocit ...

Dnes se mi moc líbí tahle meditační melodie.

Takový dynamický klid.

Trochu mi připomíná den, kdy jsem si prvně řekla, teď již můžu umřít.
Bylo to v neděli - ten víkend jsem byla na svém prvním srazu Literu,
krom jiných jsem tam potkala J. s kterým jsem v tu neděli strávila příjemné dopoledne.
I když nevím jak se celkem cítil on, protože pořád jsem mu vykládala o někom
od koho jsem zrovna v ten víkend měla po měsíci první zprávu, že jsou živí a "zdraví", protože v tom čase putoval s bratránkem po Asii.

A ještě jsem v to ráno dočetla jednu zajímavou knihu od Carlose Castanedy a pak měla zajímavou příhodu s jedním psem. Měla jsem silný pocit deja-vu a ten pes udělal přesně to co mi těsně před tím přeblesklo hlavou, že udělá.

Vím, že to odpoledne kdybych umřela, umřela bych s klidem. Vím, že jsem si říkala, že bych chtěla umřít v takový krásný den, jako byl tehdy.

Dnes mám stejný pocit.

A je to zvláštní, protože na jiné úrovni se něco dožaduje:
vždyť si chtěla dodělat školu,
vždyť si chtěla to a tamto a do Španělska ...

Ale nějak ke mně tyto hlásky nedoléhají .. jsou jen na povrchu ...

Tam kde jsem já, je klid, smíření, úsměv, možná i jemný náznak smutku, ale takový něžný a krásný.

Je mi prostě krásně
jako ta melodie ...


12 názorů

LadyLoba
14. 04. 2010
Dát tip
Aleši - Freud by měl ze mně asi radost ... za dva základní pudy vyčlenil Eros a Thanatos ...princip slasti a princip nirvány

čučenka
10. 04. 2010
Dát tip
No páni, vlčice, doufám, že o té cestě pak podrobně napíšeš, budu se moc těšit.. a taky ti trochu závidět :-)

LadyLoba
10. 04. 2010
Dát tip
aleš-novák - ne, aby bylo pěkně - ale aby mi bylo pěkně - abych si uvědomovala, že áno teď se osvobozuji od tohto těla i vzpomínek a teším se protože si odnáším pochopění většiny lekcí, ne-li všech ... že si odnáším úžasný emoční přírustek ... I s jedným kámošem v práci jsme se úžasně bavili na jednom citátu od R. Bacha - a popravdě, chtěla bych se na tom umět stejně s nadhledem bavit, i když to doopravdy přijde - ta transformace ... Ten citát zní: "Své umírání byste však měli brát trochu vážně. Méně vyspělé formy života většinou smích na cestě k popravišti příliš nechápou a budou říkat, že jste blázni." A je z knížky "příručka mesiáše" s podtitulem "rady pro vyspělé duše"

jasně. Jde nejspíš jen o rozdíl mezi "jen aby bylo pěkně, až umřu" a "díky za každé nové ráno"... tamto si jdu přečíst :o)

LadyLoba
10. 04. 2010
Dát tip
aleši-nováku - k té témě připomínám ještě jiné své dílko http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=318163 podle mne umřít při nějaké zajímavé činnosti a zároveň klidný se nevylučuje ... protože dle mého názoru, každou činnost lze provádět jako meditaci

mno, já tu repliku od avox pochopil tak že čím jsem starší, tím méně chápu, jak jinak umřít než v klidu. Připomíná mi to jeden citát, nevím už od koho..."jak sníte? Barevně, či černobíle?" ptali se indiána. "Barevně, jak jinak..." podivil se on.

LadyLoba
09. 04. 2010
Dát tip
čučenka - ano, ano, ano :-) - když nenastanou nepředvádané okolnosti odlítám koncem srpna

LadyLoba
09. 04. 2010
Dát tip
avox 1)imho máš první problém - když tě poburuje popis mého zážitku - jen mi tvá reakce potvrzuje, že i sebelepší pokus o popis nemůže nahradit osobní zážitek ... 2)imho další problém máš - když si myslíš, že víš co si myslím, že vím 3)imho třetí problém bude u tebe, že asi máš o těch x-let víc než já a najednou si zjistila, že si něco zmeškala ...

avox
09. 04. 2010
Dát tip
to je tvým mládím... víš, že bys byla umřela s klidem, protože se tak nestalo... Vlastně mne téměř pobuřuje, když čtu taková slova od lidí, kteří si myslí, že ví... dost ráda bych věděla, co budeš říkat tak za 30-40 let :-))

čučenka
09. 04. 2010
Dát tip
do Španělska? Pokud jsi četla Mágův deník od Coelha, tak nejspíš do Santiago de Compostella, že?

tedy...nastoluješ zvláštní témata...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru