Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

......

Výběr: Cavalera
29. 10. 2001
8
0
2790
Autor
nebraska

V odraze mince
na krku bielom
zjaví sa kríž
a na ňom chlap
Hrdzavé klince
na tele celom
koruna z tŕnia
páchnuca chmeľom
a v mojej duši
jeho dráp

 

Dotkol sa steny
zakalil myseľ
zatienil nádej
zničil cieľ
slovami ctený
v ušiach mi visel
dotkol sa mňa
a mojich diel

 

Rozvíril vodu
zabil kvet vo mne
vytrhol zemi
korene
Zasadil škodu
polial ju skromne
bezcitný zloduch
znova si kopne
bolesť sa pení
vnorene

 

Nenávisť ku mne
ničí mu pľúca
nedá mu dýchať
ani spať
Motýle šumné,
niesom viac súca
som jeho obeť
on môj kat


Zolo
01. 04. 2003
Dát tip
Nevím o co jde, a o koho jde, ale dokážu si představit, že takhle to ženy prožívají, velkou bolest i kvůli nepochopení, ...*

blbjenka
30. 10. 2001
Dát tip
Nebrasko!!!! potlesk !!!! ta básnička je úžasná bez ohledu na to o čem nebo o kom je. Seš třída ! a tó... vono to nebude tak zlý, že ju, vono když se něco napíše hnedka, tak to eště neznamená, že to tak člověk myslí i potom... a jo, už vidím, už jsi to tu napsala, seš třída !... jo... to už sem psala... ten dotyčnej, to musí bejt zvláštní člověk, že tu má takovou podporu, se divim... ááále, co je mě po něm.... MTR a piš a nedej se :))

Cavalera
29. 10. 2001
Dát tip
TIP .... + .... prolog!!!!!!!

papouch
29. 10. 2001
Dát tip
papoušek by chtěl jen tichůčko pípnout Míwa není zlý spíš z té básničky cítím Tvoji slepou nenávist skutečně SLEPOU ..věř papouškovi Míwa NENÍ zlej navopak nedokáže ublížit tak citlivýho čouíčka, jak je Míwwa v dnešním swjětě lupou pohledat

Print
29. 10. 2001
Dát tip
Jsem rád, že tady zůstáváš!!! Moc!!! *! Ale rozhodně si nemyslím, že Miroslawek je plytký, sobecký a krutý člověk. Zrovna tak si nemyslím, že to byla slepá nenávist s kterou jsi tuhle básničku napasala.

Wopi
29. 10. 2001
Dát tip
Dobře, že jsi tu, nebrasko.

kafka
29. 10. 2001
Dát tip

Rivka
29. 10. 2001
Dát tip
Císař pán nám zasolil - i my jemu zasolíme... (Zrovna takhle jsem to nemyslela, ale... vlastně máš pravdu, je to Tvá věc, že ano... tak já už držím zobák..)

Bhati
29. 10. 2001
Dát tip
Noooooo...nevím, co se tu děje, ale báseň je silná...nebraskoooo...berunko...no tak...:-*

nebraska
29. 10. 2001
Dát tip
chcela by som len povedat, ze ta basen nie je pisana s nenavistou uz som to aj niekomu tusim pisala do posty, ze naozaj k miroslawkovi necitim nenavist...a vobec, necitim uz k nemu vobec nic, aj ked si ho vazim ako cloveka, ktory vie o com hovori... jeho posledne vylevy mi len prisli hodne krute a sebecke......to je vsetko, co som tou basnou chcela povedat...zasadne som nou nechcela povedat ze ho nenavidim, a ani to ze nieje zly... nepoznam ho tak ako vy, ale mne zatial nedokazal ze je v nom nieco dobre...to mate ako ked ma otec dve dcery...k jednej sa sprava milo, kupuje jej darceky a miluje ju...a druhu bije, nechava ju spavat v mastali a sprava sa k nej hnusne...v pohlade tej prvej dcery je samozrejme dobry, preco aj nie ze ano, ale v pohlade tej druhej sotwa...a ta prva sa nesnazi vidiet, ako hnusne sa sprava k tej druhej...nevidi to a preto aj nadalej zostava pre nu dokonaly......chapete co som tym chcela povedat?

Climaster
29. 10. 2001
Dát tip
?????..až tak...:_o(

Vojtek
29. 10. 2001
Dát tip
No basnicka je sqela :-))))) Ale pozor at sama neublizujes... ***!

Verita
29. 10. 2001
Dát tip
přišla jsem o něco? :)

Kecy nejsou cihla hlavu s nima nerozbiješ...:) Neberte to tak vážně, lidičky... řeč se mluví, voda teče... chápu že pro křehčí duše mohou být i kecy do jisté míry cihla, ale i tak... nenávist, zášť, to jsou těžký břemena a tak se s nima netahejte světem, dyk to za to nestojí... Každá proklamovaná slabost dává karty do rukou těm, kteří se po ní vozí, každá zjevná emoce se dřív nebo později obrátí proti vám. A především, přestaňme si myslet, že nám někdo ubližuje proto, že nám nerozumí - nikdo nám totiž nerozumí a ani rozumět nechce; většina lidí má dost problémů sama se sebou, tak proč by se ještě zaobírali trápením někoho cizího. Z toho pramení konflikty a spory... ale nestojí to za to... mávnout nad něčím rukou není kapitulace, je to projev vnitřní síly... slabší je vždycky ten, kdo štěká a vrčí, ten, kdo se vytrvale šťourá v ráně, místo aby ji nechal zatáhnout strupem...

Wopi
29. 10. 2001
Dát tip
A konečně jsme u strupů! :))

Wopi: Selbstverständlich, strupama všechno začíná a končí... Kde bysme byli, nebejt jich!

Lyryk
29. 10. 2001
Dát tip
nebraska: M. se ti omluvil, již několikerým způsobem, nemyslíš, že bys mohla také být velkorysá?? Já bych tohle dílko smazal, ať je jakékoliv, jeho komentář mi nepřipadá přiměřený situaci.

Renda
29. 10. 2001
Dát tip
Nedělej si nic z Miroslawka, je to jen ješitnej, arogantní, namyšlenej a sprostej chlap. Na druhou stranu je to taky básník od Boha, jeho verše jsou úžasné - nevím jak je to možné. Ode mne ovšem už tip nedostane - nemám chuť nechat si za něj vynadat.

nebraska
29. 10. 2001
Dát tip
Lyryk: Miroslawek sa mi omluvil dneska, tato basen tu je uz tri dni, miroslawek po napisani tych strasnych veci jasne povedal, ze ani trosicku nelutuje toho co napisal....ze nelutuje ani jeden riadok.....neviem sice preco zrazu lutuje, ale nechce sa mi to riesit, tu basnicku som pisala dost dlho....je to vyjadrenie mojho vtedajsieho pocitu, ktory uz sice pominul, ale to by som polovicu mojich basni musela zmazat, takze nic mazat nebudem...mozno by som to mohla premenovat, kedze uz som sa trosku tiez psychicky ustala a ukludnila, ale nikdy som este nezmazala svoju basen...

Vojtek
29. 10. 2001
Dát tip
nebraska: a víš, že se mu moc nedivím....:-( zřejmě budu taky ješitnej, arogantní a sprostej :-))))))

nebraska
29. 10. 2001
Dát tip
vojtek, bud si aky chces..je to tvoja vec :)

papouch
29. 10. 2001
Dát tip
Renda>....jen ješitnej, arogantní, namyšlenej a sprostej chlap.. v tom případě takovej já jsem taky. Přesto Ti posílám sluníčko. ¤ :-)

alina
29. 10. 2001
Dát tip
Papoušku, bráško můj milej, co my bychom si počali, nemít Tě na světě!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru