Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jizvy

15. 04. 2010
3
4
1622
Autor
Anriena

.....

Od mých očí k těm tvým,

V rozpětí sekund,

Neustale zamrzlá tvář,

Napořád ten stejný výraz...

 

Naše minulost jakoby nebyla,

Nevidíš naše vzpomínky?

Každá z nich je jizvou na mé ruce,

Každá krvací,

Každá z nich má mé srdce,

Mé černé srdce, které tě miluje...


4 názory

Zajin
27. 06. 2010
Dát tip
každý básník si myslí, že jeho srdce je černé.Je třeba si otevřít hrudní koš a zjistit jeho skutečnou barvu

Onisid
17. 06. 2010
Dát tip
Reakce: v podstatě souhlasím s názory whispermoonlite (nedeklinuji, nevadí?). První strofa je vážně silná. Ale "excelentní, strašně silná"...pro mě ne, ale to je dáno mým osobním pohledem. Talent tady je, jen ho trochu posouvat a vybrušovat a nebude problém. Pěkná poezie. Ale bez tipu.

tessie
24. 04. 2010
Dát tip
Ta první strofa je naprosto excelentní, strašně silná. Za ní jeden obrovský TIP

první strofa je skvělá, bez nadsázky - je ostrá, snad až krutá a nesmlouvavá. (obešel bych se bez zájmena "ten" - tyhle drobný slova lze mnohdy škrtat a pomáhá to textu). druhá strofa mě taky dobře vedla, pouze k závěru je to pro mě trochu rozpité. - jizvy jsou dostatečně výmluvné, krev by se snesla, i když je počátkem rozmělnění. - no a srdce je ošemetný motiv v básních, zvlášť když je černé a doslazeno slovesem "milovat". - chápu, že do tvé citové výpovědi se to hodilo, proti tomu nic, ale z pohledu básničky je to cesta do ztráty tvaru a síly. ovšem ještě jednou, první strofa je fakt silná. - ale co, i do toho srdce se dokážu vžít. v tom problém není.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru