Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ZBOROVI vyjde SBÍRAK!!!

17. 06. 2010
9
71
6035

Věděli jsme, že to přijde. Ale málokdo z nás to čekal tak brzy...

Jan Zbořil (což jest pseudonym, pod kterým Zbora vystupuje před úřady), představí světu svou první hmatatelnou prvotinu "Skříň". Máte rádi adrenalin? Vsaďte si - je Zbora básník, nebo truhlář?

 

Svědky křestu (jak by řekl Katugiro) jakožto i křtu této veledůležité zásadnosti středoevropské poezie se můžete stát i vy!


Stačí tak málo!


Pokud se do třiceti minut od přečtení této upoutávky rozhodnete přijít, obdržíte od nás ne jednu, ale dvě tužky!!! A to není všechno - prvních tisíc z vás dostane zdarma i PAPÍR!!! Neváhejte, rozhodněte se právě teď! Tato příležitost se nebude opakovat!

*******************************************************************************************************************************************************

Kdy? Čtvrtek 24.06.2010, od 19:00

Kde? bar Krásný ztráty (Náprstkova 10, Praha 1)

Při této příležitosti se v záři Zborova skvělého počinu uskuteční i křest 52. čísla časopisu pro současnou poezii Psí víno. Redakce tímto děkuje Zborovi za možnost svůj plátek zviditelnit. Ve faktu, že Zborův sbírak vyjde jako příloha zmiňovaného časopisu, netřeba hledati nějaké konspirační souvislosti. Je to vyloženě náhoda.

Náhoda ale není, že v inkriminované tiskovině se vyskytuje ooobrovské množství textů, které Zbora ještě nenapsal!

[EDIT: ne "nenapsal", mělo být "neuveřejnil"!!!]

 

Vystoupí kromě Zbory pochopitelně i stafáž:  Marie Radko, Milan Dedera, Ondřej Buddeus přečte ukázky z připravované knihy
rakouského básníka Christiana Futschera. K tanci a poslechu zahraje pražská písničkářka Bára Zmeková.

 

Vcelku vzato, mohla by to být prdel.

 


71 názorů

U manuálně poněkud méně zdatného Krytyka se ovšem vystavujete riziku, že rozebranou skříň už se mu nepodaří dát dohromady, a budeš z toho mít placku jak z Ikey.

aleš-novák
12. 07. 2010
Dát tip e.eucrow
posílám mu avi :o)

Zbora
12. 07. 2010
Dát tip
A víš, Aleši, že bych o to vážně stál, ale tahle zpáva měla směřovat tedy spíš asi za ním :o)

Pája
11. 07. 2010
Dát tip
chi chi ;)

bylo by dobré, kdyby Krytyk napsal recenzi na tuhle sbírku. Jmenovat by se to mohlo "rozebraná skříň".

Zbora
07. 07. 2010
Dát tip
Ano, Pájka jest nejvhodnějším, takřka á jour názvem. Zní jednak úplně maestoso a zároveň vypovídá o obsahu sbírky, jakož i o egilůovém stylu naprosto pintlich. Čím jiným je autorovo tolik specifické vážení slov a jejich citlivé spojování do tolik celistvých celků než pájením. Autor pojí ještě sama o sobě nejistá slova jiskrnou substancí, která pod jeho imaginárními rukami tvrdne v hodnotu rázem již nerozdrobitelnou. To, co svou pájkou mistr spojí, člověku nikdy již nerozdělíš! Název také velice trefně ale zároveň nevtíravě napovídá, že se ve sbírce básník vyznává z lásky k jedné ženě. Nebudu dlouho napínat. Ano je jí básníkova maminka Květa. Je takřka až neuvěřitelné, že tím všechna podobnost zdaleka nekončí. Pokud se podíváme na pájecí vrchol pájky ve stavu pájícím, co uvidíme? Ano. Uvidíme kov, rožhavený dorůžova, a růžová je, světe div se, i mistrova oblíbená barva, i když to nerad přiznává a snaží se tuto skutečnost maskovat nošením oděvů převážně jiných barev. Kdo ale potkal básníka s batohem při cestě do přírody za paleontologickými dobrodružstvími, myslíce si, že jej nikdo nemůže vidět, jistě ví o egilově oblíbené barvě své. Na závěr k ucelení obrazu maximální vhodnosti názvu Pájka pro Egilovu druhotinu je myslím ještě důležité říci toto: jamb, trochej!

To je jasné. Druhá Egilovo sbírka by měla nést název jednak technicistní (máme skříň, máme sesle, teď budeme různě šroubovat, montovat, sestavovat...) a jednak v podtextu výrazně milostný. Proto není jiné volby, než nazvat tiskovinu "PÁJKA". (Dle naší dohody nechám obhajobu na tobě. Zaplaťpámbu.)

Zbora
07. 07. 2010
Dát tip
To je zřejmě výzva pro Tebe. A nemusí to být ani sbírka, ale klidně třeba psychologická studie. Už bylo dost těch lakonických názvů jako Gordické uzly pro příručku pro partnerský vztah. Jako kdyby název Nová kuchyňská linka byl méně výstižný, navíc s otazníkem by to vyznělo až fyzicky přiléhavě. Nová kuchyňská linka? To je přeci název pro manželskou poradnu jak vystřižený. Pak by se to ale také klidně mohlo jmenovat Olej na zahradní nábytek nebo Pěstujeme pistácie. Myslím, že bychom spolu mohli založit s.r.o. pro výrobu názvů knih. Ty ho vždycky vymyslíš a já ho obšírně obhájim za pokud možno použití velmi mnoha slov, co nikdo neví, co znamenají, jo? Navrhuji aby se naším prvním vděčným zákazníkem stal Egil! Schválně! Jaký bys vytvořil název jeho druhé sbírky namísto oněch nicneříkajících Obousměrných zrcadel?

Pravda, kam bych to dal... Nicméně mě to inspirovalo k otázce - nechce někdo napsat sbírku "Nová kuchyňská linka"?

Zbora
07. 07. 2010
Dát tip
:) Sbírku s oblibou dávám lidem, kteří se hodlají stěhovat, aby měli navíc ještě jednu skříň. Ani Ty nejsi vyjímka, žeano. Kdo se nestěhuje, skříň navíc nedostane. Ale zase buď rád, že k tomu nemusíš stěhovat ještě egilovy dvě křesla!

Pikantní je, že sbírka "Skříň" vyšla v edici "Stůl"... :)

Vaud
27. 06. 2010
Dát tip
Zbora Zbora!

Pája
21. 06. 2010
Dát tip
egil: to by ale skříň musela ležet na zahradě ;)

Mno, Márvin se vyjádřil, čiže vesmír je opět v rovnováze.

Tragicus
20. 06. 2010
Dát tip

Tragicus
20. 06. 2010
Dát tip
Stalo se ti neco takoveho pri poslechu tech basni, ze?

a2a2a
19. 06. 2010
Dát tip
Honzíku, mrzí mne, že nebudu přítomný, a tak alespoň na dálku, blahopřeji a nepochybuji o tom, že tvá vnitřní poctivost prostřednictvím tvých veršů osloví. A v této souvislosti prosím o soukromou informaci, jak si ji mohu pořídit v Ostravě. Jirka

moorgaan
19. 06. 2010
Dát tip
gratulace Zborovi - v posledni dobe se na Pismaku rozthl pytel s uspesnymi autory...no to je uzasna vec ...akcie stoupaji a je otazka casu, kdy se prihlasit na Pismaka bude velmi prestizni vec! ...tak Zboro, at ti ta "Almara" nevrze a uzij si vsech raminek ,ktera se do tebe zavesi

egil
19. 06. 2010
Dát tip
super, a Zbořil bude na regálu hned vedle rudýho Zedníka - budu mít novýho souseda! Pokud bude knížka bílá, utvoří ty dvě spolu vzor polské vlajky, což určitě něco znamená (jen bohužel nevím co)..

Tragicus
18. 06. 2010
Dát tip
No to bych to i videl na neco horsiho, mozna dokonce horecka 37°C!

Že by rýmička?

Tragicus
18. 06. 2010
Dát tip
No, on tu uz tri dny nebyl, nehlasoval do PM a neodpovedel mi na urazky, musi to s nim tedy byt vazne.

Fouraix
18. 06. 2010
Dát tip
nemohla.

Janina6
18. 06. 2010
Dát tip
Zboro, gratuluju! Tohle Psí víno si koupím. Že by konečně uveřejnili něco pořádnýho? :-)

A.H.
18. 06. 2010
Dát tip
Gratulace.

Zhublas? Nezhublas. Tak mlč!

nepochlubec, nepochlubitelný... pche! za trest nepřijdu! sem čekala osobitou pozvánku a prd! styďte se!!!!

Poslechněte, není vám divné, že se ještě nevyjádřil Márvin? Není ten chlapec nemocen?

jH
18. 06. 2010
Dát tip
Ty skříně by nebyly? zařizuju byt

bude pívo?

Pája
18. 06. 2010
Dát tip
;)!*!

berg
18. 06. 2010
Dát tip
Gratulace z města piva. Jsi jeden z mála tady, kterej si pejpr zaslouží. A ještě doplním slova klasika: Piš barde, střádej texty - až jich budeš mít spoustu, bude z toho možná jednou i The best of Zbora! ÷))

gratuluji! :-)

Krytyk
18. 06. 2010
Dát tip
ze srdce přeju a jsem zvě dav .)

dadadik
18. 06. 2010
Dát tip
a já budu mít sbírku už dnes v ruce..doufám, že autorem věnovanou, podepsanou...:) jinak Honzíkovi gratuluju

btw: budou tužky i tvrdosti HB ?

mno, že bych zašel do Zborovny? Nechám se sám sebou překvapit. Gratulace v každém případě :o)

Blahopřeji. Vydat knihu je velký úspěch!!! Dále upřímně přeji čtenářský ohlas a příznivé recenze...

Zbora
18. 06. 2010
Dát tip
Propištu bóže, kde mám vzít tolik papírů? Nestačilo by pivo? Hezky jsi to napsal, jen co je pravda, tak nevtíravě! Za to se sluší poděkovat! Cirkus jistě přivítá v Praze mnoho návštěvníků! Dovolím si ještě doplnit, že máme i tygry, hadí želvu a slona!!! Za projevenou upřímnou děkuji :o) Na křest srdečně zvu. Jerry: internet už i v Teplicích? Nevídaný technický rozmach! Internet jistě brzy dobyje i Severní pól, a záhy potom nejspíš i Bílinu! To bude teprve maso, až chroust nebude muset ve svém tolik vzácném volném čase dojíždět rozjíždět diskuse na Písmáku až do dalekého příhraničního Alterbergu!

Oldjerry
18. 06. 2010
Dát tip
No jo, teď už jsem doma... taky nesedím furt na zadku. Ale pozor - změna : Voni už maji internet i v těch Teplicích...

eulálie
17. 06. 2010
Dát tip
jéééééé

stenos
17. 06. 2010
Dát tip
Gratuluji.

Tragicus
17. 06. 2010
Dát tip
To zalezi na velikosti zdi.

Jo, a jaký Teplice, vejre? Posledně jsi tvrdil, že Lovosice!

Jestli chceš, můžu se pro tebe stavit, Oldo...:)

Oldjerry
17. 06. 2010
Dát tip
Zborovi gratuluji, jinak mne - ač nejsu Brňák pěkně rempluje ten práglcentr - předveď mi, jak se dostat za půl hodiny z Teplic do Krásných ztrát. Kurňa - ty dvě tužky, co nedostanu, mně pěkně berou :-)

Trag: Ale jedenkrát "Římané, jděte domů" bys dal, ne?

LadyLoba
17. 06. 2010
Dát tip
hm, tak tedy ju ..

Tragicus
17. 06. 2010
Dát tip
Pista: Aha. Tak to ovsem vidim blede se svoji ucasti, se dvema propiskama neopisi ani 100x Zalostne zpevy Parize! papouch: No jo, vzdyt to je vlastne jasne. :] Delat krovi nejakemu Zborovi, ktery neni ani klikaci.

Hele, lejdy, to bude až za tejden... :)

LadyLoba
17. 06. 2010
Dát tip
ale gratulace

LadyLoba
17. 06. 2010
Dát tip
čtu to pozdě :-/

papouch
17. 06. 2010
Dát tip
Tráge, od té doby, co jt má Orstehna, tak vystupuje pouze v Národním, v La Scale, v Grand Ole Opry a na Hlavním nádraží! .-)

a přidávám bred tip!:)

ano, sbírak, to je oč tu běží!:))

Já tě plácnu, dítě jedno!!! Trag: Ono je to provázané, jt nevystoupí, páč jsme mu slíbili celý pytlík propisek, pokud se neukáže. Čili tři si nemůžeme dovolit.

papouch
17. 06. 2010
Dát tip
čtvrtek a praha .. to je vám podobný, vy šovinisti!!! Přeju vám všechno nejlepší - povodně, tornádo, všeobecný požár, mor a choleru, houfy krys, nerouška, zmutované mravence a aby došlo pivo!! ...si to užijte :-)

jo, pišto, kurva, aha! - ano, přesně to bych ráda!

Tragicus
17. 06. 2010
Dát tip
On tam nevystoupi jt? To chce alespon tri propisky tedy. Jinak dva chresty v jeden vecer, ve stejnou hodinu, co vas to popadlo?

Garay
17. 06. 2010
Dát tip
Jejda jejda, nevím proč, ale já mám vždycky radost, když se někomu na Písmáku daří. Takže já upřímně gratulíruju :D

Dítě, kurva, mluv v celejch větách!!! Rádo bys idioty? Propagaci? Pagáče? Mlže? Sliz? Zborův sbírak?

Mlži jsou slizcí. Fuj.

no to bych ráda!

a mlžení

Pro pagáče já jsem. Ty se nikdy nepřejedí.

Reklamní slogany pro idioty! Obyčejná propagace!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru