Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povídka měsíce - Květen 2010 - Vyhlášení

22. 06. 2010
3
54
4233
Autor
Beed

Za měsíc květen byla hlasujícími zvolena Povídkou měsíce povídka

Kdyby bylo nebe o trochu níž autora Vaud

  

udělením 10 bodů.

Výsledné pořadí:

Kdyby bylo nebe o trochu níž autora Vaud (10)

Hledá se RH+ negativní autora MezzoMix (7)

Strom mezi větvemi autora Sybian (5)

BÁZNĚ EDEN autora Měrka_out (4)

Valentýn autorky Lady de Winter (3)

Nemám rád pondělí autora ikaika (2)

Tři návštěvy autora Tangens_Omega36 (2)

My z baru Hrubá nekázeň autora Polibek vepře (0)


Hlasovali: Kamil Sikora, Carver, Lakrov, LaMouette, Obmedzené právomoci, Lars Novák, Saetri-Ihn, StvN, Tragicus, Beed


Gratulace vítězi, díky hlasujícím.

Nominace za měsíc červen mohou být zasílány nejpozději do 7.července, a to StvNovi, Tragicovi, VT Marvinovi nebo Beed, nejlépe avízem přímo od povídky, již chcete nominovat.


54 názorů

FAE BOMB
29. 06. 2010
Dát tip
Gratuluji vítězi k výhře. Ty cestovatelský má ale stejně lepší. Sry, ale to mi nikdo nevymluví.

Kandelabr
29. 06. 2010
Dát tip
OK, jak je libo.

StvN
29. 06. 2010
Dát tip
Jako řekni mi, co tu teď řešíš a jak se to týká PM. Přijde ti to nevhodné a nelíbí se ti to, fajn, řekl jsi nám to, ale proč to musíš ventilovat a rozebírat tady, to nechápu. Díky.

Kandelabr
29. 06. 2010
Dát tip
StvN: Tobě příjde v pořádku, že admin neumí (nechce) psát normálně jako člověk? Kdo je nebo není vaše alma mater řešit nebudu, prostě mi to příjde nevhodné a nelíbí se mi to. Ale už to opakuju. LaMouette: chápeš, že to takhle můžu vidět, ale je ti to šumák, žeano. Zajímavé, že tvá tvorba používá obyčejnou prachsprostou a nudnou gramatiku. Pročpak jsi nepsala: Dyš pricházelas na swjet kriczela sem bolezti adz tabulki skla na sale drnczeli yak przenapnuty eczko na tatowje kitare ? že by to pak nikdo nebral vážně?

StvN
29. 06. 2010
Dát tip
Je legrace, že se kandelabr nechal takhle vytočit:)) Hele, láma je něco jako naše alma mater, takže se to myslím snese. Ostatně mně osobně přijde jako lepší ta možnost, když někdo ne zrovna spisovně a gramaticky správně umí napsat rozumný názor, než když někdo spisovně a gramaticky správně píše nesmysly.

LaMouette
28. 06. 2010
Dát tip
mno.. vsak ja chapu, ze to takhlenc muzes videt.. ano.

Kandelabr
28. 06. 2010
Dát tip
LaMouette: já na tom nic zábavného ani hravého nevidím. Tohle je jenom fonetický paskvil bez nápadu. A smutné je, že netová fóra jsou plná podobných paskvilů.Dle mého děláš češtině medvědí službu. Je to jako když před hudebníky zpíváš naschvál falešně (když navíc vědí, že umíš zpívat čístě).

LaMouette
28. 06. 2010
Dát tip
mno jo.. le dyz Ti napisu.. ze me to bavi.. tak to zasejc bude nedostacujici.. Kazdopadne fantastickejch del mam samoze kupu.. dyzus sme u toho.. ;-) Mam svy pravidla, toho jak pisu.. a ty dodrzuju.. a bavi me proste.. hrat si s cestinou.. ano ano.

Kandelabr
28. 06. 2010
Dát tip
LaMouette: za povyšování čestiny na umění to považuje kdo? Ty? Smutné je, že za umění už lze pomalu považovat spíš to, když někdo píše spisovně. Z toho jak píšeš ty mi krystalizuje jedno jediné slovo: ignorantství. Není na tom nic vtipného, objevného ani nového. Chceš se nějak definovat od ostatních? Napiš nějakou fantastickou báseň nebo povídku. To co předvádíš, je ta nejlacinější cesta. To, že jsme na literárním serveru, kde bychom měli o jazyk dbát to ještě umocňuje. A to, že jsi admin, je fakt už výsměch. Zeptám se ještě jednou: jaký je ten důvod, že takhle píšeš? to, že to děláš "wodevzdicky" nepovažuju za důvod.

LaMouette
28. 06. 2010
Dát tip
Kandelabr.. mno a to se mi pravje tady na pismaku libi.. co clovjek to nazor.. pac nekdo jiny to povazuje za povysovani cestiny na umeni..:-) Pokud Ti to prinde ovsem jako urazka.. tak to je mi lito.. le takhlenc to rozhodne mysleno nejni.. ni jako nevazeni si wostatnich dyskutujicich. Tak to je.

Kandelabr
28. 06. 2010
Dát tip
LaMouette: tohle bezdůvodné prasení češtiny je mi jednoduše odporné. Vnímám to taky jako urážku diskutujících, jestli ti nestojí za to, abys nepsala jako kromaňonec. Jestli takto vypadá i tvá tvorba, tak potěš.

LaMouette
28. 06. 2010
Dát tip
Kandelabr.. urco nejakej uzasnej zejo zejo.. :-) ja sem si to hnetki myslela.. ze plpa yntelykentni ploncka se pozna na prfni pohled..:-)

Pokoušel. Dlouhá léta. Marně.

Kandelabr
27. 06. 2010
Dát tip
LaMouette: Duchaplné vysvětlení, děkuji. CVAK, udělal jsem si o tobě obrázek. Pišta: taky ses pokoušel?

LaMouette
24. 06. 2010
Dát tip
Kandelabr.. do ce.. tomu rozumi.. do nece.. dycky se mi takhlenc pta. Co Ti na to mam rict.. mno. Pisu takhlenc wodevzdicky a menit to v brzke dobje ni nehodlam.

Kandelábře, šetři hrachem.

Kandelabr
24. 06. 2010
Dát tip
LaMouette: je nějaký speciální důvod pro to, že píšeš ve svých příspěvcích jako hovado? Nedá se to číst.

LaMouette
23. 06. 2010
Dát tip
Marvine.. pokud by to bylo podle meho rozumu.. taxou obje povidky stejne oplipeny.. pac bod ma stejnou vahu.. Le to tady nefunguje takhlenc.. pravje... cili podle tohodle bodovani Ti na to wotpovjedet neumim. A jak to mam vedet?..:-) ja sem svoje kryteryja vyberu povidky na umisteni us vyse negde napsala..:-)

LaMouette
23. 06. 2010
Dát tip
Ajotakhlenc.. :-)

StvN
23. 06. 2010
Dát tip
Porad to chapes spatne. Tahle soutez je o vyberu slusnych povidek za urcite obdobi, tedy mesic. Ze tyto povidky radime do nejakeho poradi je jenom jakysi bonus, ktery dela tutou akci jenom trochu zabavnejsi, ale de facto dulezitejsi cast jsou nominace = selekce povidek za mesic. Prestizni ma byt se sem dostat, vyhra je tresinka na dorticku.

LaMouette
23. 06. 2010
Dát tip
Pro Merku hlasovali dva na prvni misto.. a jeden na treti.. porad mi to vychazi.. ze je to pro ctenare oblibenejsi povidka nez ta, ktera dostala jednou prvni misto.. a jednou treti a presto se umistila na druhem miste.. a v tomhle ja na tom systemu nic lepsiho nevidim. Protoze ta soutez je o oblibenosti resp o vkusu, ktery oslovi co nejvetsi pocet ctenaru... aspon tak mi to z Vasich vysvetleni porad vychazi.

StvN
23. 06. 2010
Dát tip
No vidíš Kamile, to by Měrku katapultovalo na druhé místo. Přitom pro Měrku hlasovali dva (ty a Carver) jen jako pro první místo. Já myslím, že tady je ukázka toho, že náš systém je lepší, protože spravedlivé druhé místo by to nebylo. Nemysli si, že do tebe nevidím.

StvN: Čistě pro zajímavost, kdyby neplatilo pravidlo o snižování počtu bodů, pořadí by bylo: 1 Vaud (12) 2 Měrka (8) 3 a 4 Mezzo a Sybian (7) 5 Lady de W. (5) 6 Tangens (3) 7 Ikaika (2) 8 Polibek vepře (0) PS: Skutečně jen pro zajímavost, nechci o tom vést polemiku, jelikož pravidla jsou již daná!

StvN
23. 06. 2010
Dát tip
Kamile, zase to komplikueš. Mimochodem pravdu tu mám jenom já:) Takže je tu svoboda v hlasování. Samozřejmě, že upřednostňuji, aby každý dokázal hlasovat pro tři díla. Až se tohle podaří, bude to v cajku. Když to nejde, tak jsme se rozhodli ustoupit a umožnit hlasování pro méně než tři povídky. Já to teď nemám sílu analyzovat, můžeš nám, katugiro, vysvětlit, proč zrovna tenhle systém je lepší?

LaMouette
23. 06. 2010
Dát tip
Ja si myslim.. ze Povidka mesice je vyborna vec.. mi to obcas usnadnuje stourani se v prehledech s dilama.. ze si muzu rovnou naklikat na povidky.. a je to vyborna vec taky proto.. ze mi to tu prijde zahlceny basnickama.. a todle je skvela prilezitost.. jak upozornit na to.. ze se tu pise i proza.. a leckdy i kvalitni.. ;-) A ze se o to vy styry starate... to pred Vama klobouk dolu.. pac tu zas tak mots lidi.. keri by byli ochotni netso udelat jen tak.. nebo resp s tim.. ze za to sklidi nikolif pochfalu le povjecinou krytyku (trosku popela na mou hlavu.. ano ano). Ja si toho vazim.. asi to nebude zrovna ta nejlepci a nejuspokojujicnejsi wodmena.. le je to tak. Rozhejbalo to tu prozu na hlavni strance.. a z toho mam radost. Cili.. tekuji pjekne.. :-)

LaMouette
23. 06. 2010
Dát tip
StyvNe.. takhlenc na to se mnou musis.. japka hrusky chapu.. :-) ja sem to delala tak.. ze opravdu sem ocenila ty povidky.. co se mi libily.. Ted vim, ze je to jinak.. a se podle teho samoze zaridim. A tekuji pjekne za vysvetleni.. :-) Tragicus.. jo jasny.. uz chapu.. ja to mam proste jinak.. ja tu ctu vsechny povidky.. co se za mesic tady vyroji.. takze pro me ten vyber byl opravdu podle toho, jaxe mi kera libila. Sem nijak nits virit nechtela.. jen to byla vjets.. kery sem nerozumela.. no.. tak ted ji uz rozumim.. proc to tak je.. ale porad mi to prijde nestastny. Nicmene.. sou to jasne dany pravidla.. a ty ja samoze respektovat budu. Nemam proste jen ve zvyku, kdyz necemu nerozumim a nelibi se mi to.. jen mlcet... se proste optam. Vaud.. si ketska aspon wosmastyrycitka.. si vyhral precik us i Uuuuvodnik..:-)) ses proste dobrej.. neda se svitit.. vim wo tom..:-)

Tragicus
23. 06. 2010
Dát tip
Protoze to neni o libi/nelibi. Viz ja, viz StvNova jablicka. A zrovna ty jsi myslim prave duvodem, proc to pravidlo ma smysl.

LaMouette má pravdu! Když se mi líbí jen jedna povídka, proč bych měl dávat dvěma povídkám, které se mi nelíbí, dva, resp. jeden bod, jen proto, aby ta, která se mi líbí, dostala poprávu body tři? Pak dojde k absurdní situaci, že kvalitní povídka dostane od nekompromisních hlasujících jeden bod, protože oni prostě nechtějí přistupovat na kompromisy, a nekvalitní věci dostávají po dvou bodech jen proto, že někdo jiný chtěl pro svou vybranou povídku body tři. V tom případě nařiďte povinnost hlasovat pro tři povídky, nebo dejte povídce na 1 místě 3 body, bez ohledu na další místa.

StvN
23. 06. 2010
Dát tip
Lamo, premyslis o tom trochu podivne. Nechci to ted analyzovat, ale je to prevraceny pristup. Jde o to, ze mas napriklad sest povidek a ty by sis je mela (v idealnim pripade) vsechny precist a vsech sest povidek seradit do poradi dle tveho vkusu. Na tom nic neni. To je jako radit jablicka dle velikosti. Tim nerikas, ze bys vsechna jablicka jedla. Ja jsem se to snazil zjednodusit tim, ze jsem rekl, ze se nemusi serazovat vsechny povidky, ale staci zadat poradi tri prvnich, ale nikdy nebylo smyslem davat na ta tri mista povidky, ktere se ti libi.

Vaud
22. 06. 2010
Dát tip
já jsem (a netuším, jestli to zajímá ostatní) založil své psaní na svém antihrdinství a tady tomu švajkovství moc pšenka nekvete, neb Švýcaři se berou děsně vážně. Psát, jak přednáším na Harvardu - to nikoho nejspíš moc nebere, čili musím vymyslet něco nového :-).

Tragicus
22. 06. 2010
Dát tip
Mne nejake spekulace jako duvod pro tento zpusob hodnoceni nikdy na mysl neprisly, PM neni zase tak prestizni (sorry StvNe) oceneni, abych si myslel, ze nekdo bude travit cas premyslenim jak hlasovat, aby pomohl zrovna svemu koni... Spise je to proste takova motivace, aby clovek precetl vsechno a okomentoval a take jakysi puft proti lidem, kteri precetli jen jednu povidku a hned pro ni hlasuji, to by pak vysledek byl jeste mene objektivni (navrhovana moznost, aby hlasujici musel okomentovat vse je uz zase asi za hranici unosnosti pro hodne lidi, takze by se pak z PM stala zalezitosti par lidi). Hezky vecer. Vaud: Tak to tedy congrats. :]

Vaud
22. 06. 2010
Dát tip
:-) tři se a vtírej :-)) mám pocit, že jsem tak někde před literárním důchodem

Vaud
22. 06. 2010
Dát tip
Jsem překvapen a díky všem hlasujícím. Moje první výhra v literární souteži vůbec :-))

LaMouette
22. 06. 2010
Dát tip
Tragicus.. jo jasny.. todle ja chapu.. le prijde mi blby za kazdou cenu.. cpat na predni mista (tim myslim prvni tri).. takovy dilka, kery se mi proste nelibi a nemam co k nim rict.. jen proto.. by prvni misto dostalo plnej pocet bodu. To uz pravje zavani tema spekulacema a mi se to nelibi. Ja sem dycky poctive davala tri dilka.. kera se mi libila.. (a je hodnotim podobne jaxi rekl.. hooooodne libi.. libi.. trosku libi) a pokud se mi tam nekera povidka to tohodle nevejde.. a pokud je jich holt i vits.. tak vybrat jen nekerou z nich.. bysem tam placla tri mista.. mi prijde takovy.. no.. nestastny. Le jako respektuju todle hodnoceni.. ja mam zkusenosti s tim obycejnym.. a funguje to taki. Tak to jen proto.. ze sem az tedkonc zjistila.. ze sou pravidla pro hodnoceni jina.. nes sem myslela.. a to ja zase reknu k tomu svy no.. dyz necemu ne uplne rozumim..:-) kazdopadne i Tobje tekuji pjekne za wotpovjed.. stejne jako i predeslym.

Tragicus
22. 06. 2010
Dát tip
LaMouette: Trochu po funuse, ale v idealnim pripade by clovek mel precist vse a hlasovat pro tri vybrane. Je irelevantni, kolik se ti libi - ale je dost nepravdepodobne, ze by se ti libily/nelibily vsechny stejne. Pak neni problem udelat poradi, i kdyby se ti libila jen jedna. 1. bla - libi se mi 2. blaa - sice se mi nelibi, ale z tech zbyvajicich je to nejmensi kravina 3. blaaa - druha ze spatnych

LaMouette
22. 06. 2010
Dát tip
jo.. jasny.. diks

StvN
22. 06. 2010
Dát tip
Tohle opatreni by nevzniklo, kdyby kazdy hlasujici napsal vsechna tri mista. Tak proto, takze tak.

LaMouette
22. 06. 2010
Dát tip
StyvNe.. jasny jasny.. uzpusobeni rozumim.. to je negdy treba.. le kerejm potrebam? A jako jak jinak?.. sem neska asik vazne desne nechapava.. taxe womluvuju dopredu. Mi prijde.. ze to tu slape uplne bajecne..:-)

Saetri-Ihn
22. 06. 2010
Dát tip
Gratuluji vítězi a klaním se účastníkům, jak těm, jejichž povídka se utkala, tak těm, kteří četli, hlasovali, komentovali a vůbec se staraj o tenhle kolotoč.

StvN
22. 06. 2010
Dát tip
System jsme uzpusobili potrebam. Neni to nejstastnejsi reseni, ale ja take nejsem na vetvi z toho, ze mi tu kazdy ctenar hlasuje jinak.

katugiro
22. 06. 2010
Dát tip
hodnocení textů je subjektivní snad už z definice a šťastnost systému, ať to znamená cokoliv, je bezpochyby nejvyšší možná :)

LaMouette
22. 06. 2010
Dát tip
Ja ci jen poukazat na to.. ze to neni zrovna nejstastnejsi a nejobjektivnejsi system.. to je secko. Le jak vidis.. respektuju ho.. neb svoje hlasovani netento.. nerusim..:-)

katugiro
22. 06. 2010
Dát tip
říkám, že mi máš věřit, a nešpekulovat :) prostě když se někde bere v úvahu pořadí, tak musíš respektovat systém hlasování, a že ces mit za prfni misto tohle a ze si ces rozhodovat tamleto je irelevantní

LaMouette
22. 06. 2010
Dát tip
Ehm.. si jako myslite.. ze ti.. keri hlasuji.. takhlenc spekulujou?.. jako nevyberu tudle.. by tadle byla este wo pricku vejs? Mam ponekud jine mineni o ynteligenci hlasujicich.. a by me v zivote nenapadlo.. ze by se zrovna sorta lidi.. keri se tu zabyvaj povidkama.. netso takovyho delala.. katurgyjo.. mno.. nemyslim si pravje.. ja ci mit za moje prfni misto taki tri body.. a za druhy dva a za treti jeden.. Chci si ja sama rozhodovat.. komu ty body udelim.. dyz uz je udeluju.. a ne ze jednou na todle zapomenu.. a udelim treba jen prvni dve.. a nebo jen druhy a treti.. a prask.. secko je jinak. Mam k dispozici sest bodu.. a rada bysem si je rozdelila podle svyho uvazeni.. Tak je to myslim spravny.. A neni to rozhodne kvuliva tomu.. ze bysem secki povidky neprecetla.. precetla.. a delam to tak dycky.. a predpokladam ze i ostatni. Dyz se tedy dopredu o me premysli jako o lumpovi.. kerej yntrykuje.. taxe mi to tedy ehm mots nelipi.. :-)

katugiro
22. 06. 2010
Dát tip
gratuluju (a trhám si chlupy na nohou, že jsem nestih číst a hlasovat :) ) LaMouette, takhle je to spravedlivější, věř mi

LaMouette
22. 06. 2010
Dát tip
tyjo.. tedkonc mi teprf bylo vysvetleno.. jaxe tu vlasne hodnoti.. a udivuje me jedna vec.. Proc vaha myho prvniho mista.. je jina.. jen proto.. ze se mi dalsi povidky nelibi.. nez vaha nekoho.. kdo hlasuje pro tri povidky? Proc se tedy snazim premyslet o tom.. jak kery dilo hodnotim.. dyz pak to svoje prvni misto devalvuju tim.. ze proste nedam druhy nebo treti.. a je dokonce jedno.. esliva nedam druhy nebo treti.. Neni spravedlivjejsi tri dva jedna a hotovo? Kazdopadne vitezi gratulka..:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru