Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Generace XXXL

16. 07. 2010
13
15
1906
Autor
IVO

Některé změny v chování a jednání lidí povedou ke konci naší civilizace mnohem spolehlivěji než jaderné války.

          O tloušťce amerických školáků toho bylo u nás v posledních letech řečeno a napsáno hodně, ovšem zkušenosti na vlastní oči se nic nevyrovná.

            Nejvíc dospělých a dětských tlouštíků je pravděpodobně na Floridě.  Někteří jsou tak tlustí, že se spíš podobají koulím. To se třeba proti vám na pláži koulí neforemný válec tuku, ze kterého se posléze vyklube  asi jedenáctiletá slečna. Pochopitelně v bikinách, které nejsou pod sádlem a množstvím faldíků téměř vidět. Namíří si to přímo ke kiosku s občerstvením, před nímž je pod slunečníky ukryto pár laviček. Skoro všechny jsou obsazené a tak si holčina nakonec řízením osudu sedne přímo naproti mně. Odhaduji, že do metráku jí moc nechybí: Vypasené buclaté tvářičky, dvě brady, skoro žádný krk, prsa málem jako dospělá žena, objemné břicho visící přes spodní díl plavek, stehna šíře pneumatik. Otesánek si od kiosku přinesl obří porci hranolků politých kečupem, dva pořádné kusy smaženého  masíčka a pochopitelně litrovku plnotučné coly. „S dietou se teda, holka, určitě netrápíš,“ pomyslím si.

                Americké děti jsou většinou na rozdíl od těch našich hodně sebevědomé a některé se rády a hbitě pouštějí do hovoru  s dospělými.  Obrátím se k ní, řeknu „haj“ a ptám se, jak se vlastně tohle jídlo jmenuje. „Chicken nuggets,“ zní okamžitá odpověď   Jo, kuřecí medailonky.

               Moje sousedka spořádala „svačinku“ do deseti minut  a během této doby jsem se ještě stačil dovědět, že se jmenuje Lilly, je jí deset a půl, pochází z Gettysburgu a bydlí v jednom z hotelů na pláži s mamkou, která ji poslala na lunch samotnou, protože ji bolí hlava. „She is very heavy, the sun is bad for her,“ říká baculka a iniciativně upřesní: „My mum is over 370…“ Vím, že se nejedná o kilogramy, nýbrž „jen“ o libry, ale i tak si tu porci stěží dovedu představit.  Desetiletá obyvatelka Pennsylvánie se vzápětí bez rozpaků přizná, že ona, Lilly, váží přesně polovinu toho  co máma. A že s ní do třídy chodí jeden kluk, který má ještě o 20 liber víc. Otevřenost, s níž hovoří o nadbytečných kilech, je ohromující.  Když si ale uvědomíte, že jste v jednom z nejobéznějších států USA a  že kromě toho v této zemi mají dvě třetiny dospělých a prý celá jedna třetina mládeže nadváhu, přestáváte se divit.

               Při takové výživě a rodinných dispozicích si Lilly patrně zadělává na pěkné problémy už v nedaleké budoucnosti. Zatím je ale  naprosto spokojená jak se svou postavou, tak i se svými hranolky a kečupem.    


15 názorů

to je strašný, nechutný

Ferry
20. 09. 2010
Dát tip
já tam byla taky jak v ráji, těch bufáčů s vajíčkovými saláty, majonézou, ve které stojí lžíce... Nejlákavější marinádou lesklá pečená žebírka z delikátních prasisk, kečup sladký jak cumel, stejně jako kýble smetanových zmrzlin...to ještě holčina svačila asketicky ... *

těša
22. 08. 2010
Dát tip
...a tehdá jsem viděl jednoho s bradavicí na tváři! no může něco takovýho vůbec chodit po zemi? a co když nás to nakazí?!

jejdavilda
20. 07. 2010
Dát tip
Jak napsak Mládek, alespoň si nahrneš prsa kde chceš

avox
19. 07. 2010
Dát tip
asi nechce být modelkou :-))

koloušek
18. 07. 2010
Dát tip
Taky obdivuji to sebevědomí a spokojenost obézních mladých i u nás. T*

Hesiona
18. 07. 2010
Dát tip
To sebevědomí jí ale závidím... :o)))

Veselina
17. 07. 2010
Dát tip
obyčejná novinařina, ale dá se číst****

Diana
17. 07. 2010
Dát tip
Strašné, odstrašující!****

V.Wanessa
17. 07. 2010
Dát tip
Dobře se to četlo a já mám mindráky jak vypadám, no nejsu blbá. Podle popisu té holčičky bych mohla jít na miss a s přehledem to vyhraji.:-) Samo sebou vtip.

Tak, tak. Hlad a bída lidi jenom zbytečně zoceluje. Obezitu na ně, na pošuky!

Glomma
16. 07. 2010
Dát tip
čas ukáže, co se z tohohle vyklube... *

Norsko 1
16. 07. 2010
Dát tip
super *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru