Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

A tak mne minuly

03. 07. 2010
1
5
987
Autor
beda

Chlum, fotka přidána dne 19.září 2011.

A tak mne minuly parfémy vonící turistky. Ta vůně nesla se lesem tak nějak zvláštně a nepřirozeně až z toho o mozek zakopla pochybnost. I to jejich povídání z dálky trochu připomínalo nesourodý shluk zvuků městského tržiště a nezapadalo do poklidné atmosféry lesa. A já přemýšlel, zda ještě dokáží tam někde v povzdálí slyšet i ten harmonický bzukot včel, cvrkání vábících lučních koníků, šumění lesa. Vnímat vůni rozkvetlé louky, cítit zemi pod chodidly a pozorovat zvířený prach suchých cest. Připadalo mi, že ta skupinka hezkých žen je buď celá šílená a nebo jsem šílený já. Vždyť já miluji tu jemnou přirozenou vůni lesa, polí i luk a také ten nenásilný harmonický akord přírody. A také miluji přirozenou vůni květiny i ženy ... .

 


5 názorů

beda
15. 08. 2010
Dát tip
Zvedavec děkuji ti. Je milé číst takto pozitivní kritiku od ženy. Naše civilizace je opravdu nemocná a to až tak velmi, že si to ani neuvědomuje a bere to jako normální. A vychutnat si naplno jednoduché věci není opravdu pro většinu lidí snadné, znamená to totiž zastavit se a začít vnímat. Jenže všichni mají v sobě tak hodně vnitřního pohybu a navíc se i toho ticha v kterém to pravé vnímání začíná i bojí. Já jsem už 19 let vegetarián a všiml jsem si, že mám úplně posunuté chutě vzhledem k většině. Mě opravdu chutná to co jím a opravdu mě neláká, to co jí většina. Nemám v sobě žádný vnitřní boj, ale jsem takto spokojený a je pravděpodobné, že stejně vnímám jinak všechny ty umělé a nepřirozené vůně. Měj se hezky a děkuji ti. :-)

zvedavec
06. 08. 2010
Dát tip
Osobne to vidím takto: svet je, aký je...je krásne, dokázať pochopiť a milovať svet aj v jeho nedokonalosti. a súcitiť...a stav sveta je výzvou k činu (Ty si napísal báseň). myslím, že to, čo vnímajú tie ženy ako nedokonalosť sveta je úplne odlišné od toho, ako nedokonalosť sveta vnímaš Ty.

zvedavec
06. 08. 2010
Dát tip
"Vždyť já miluji tu jemnou přirozenou vůni lesa, polí i luk a také ten nenásilný harmonický akord přírody. A také miluji přirozenou vůni květiny i ženy ... ." :) Myslím, že si šťastný človek, ak vieš vychutnať, čo, zdá sa, všetci nedokážu...si šťastný človek, ak píšeš, že miluješ...lebo dokážeš to všetko, čo si vymenoval, milovať a v tom je (podľa mňa) šťastie.

beda
04. 08. 2010
Dát tip
Oldjerry no jo, já se do těch políček (kategorií) ne a ne trefit. Čekal jsem i horší kritiky za toto rýpnutí a tak mohu být s tvojí malou výtku spokojen. Rád jsem tě tu viděl. :-)

Oldjerry
03. 08. 2010
Dát tip
Žen je vnímavá, dokud je sama... druhá a každá další eskaluje soutěž v interpretaci příběhů ze života, zlomyslníci říkají drby... ale fuj! to bych nikdy nenapsal. No v tom životním štěbetání a někdy až radostném kvičení zaniká nejen šepot travin... a tak ho minou... Sorry - je to zajímavé, je to pravdivé, ale spíš bych to dal do kategorie MIMO

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru