Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dnešek byl pro mě významný dnem

22. 08. 2010
3
6
1604

Jen tak... nebrat moc vážně prosím :D

Dnešek byl pro mě významným dnem. Ráno jsem se probudil, osprchoval jsem se, ke snídani jsem si dal rohlík s máslem a ovocný čaj. Řádně jsem si vyčistil chrup, důkladně jsem se oholil, na tvář si naplácal vodu po holení, kterou jsem dostal od své starší sestry k narozeninám, oblékl jsem se a vyšel jsem na ulici. Přišel jsem do práce. Jako slušný číšník jsem obsluhoval všechny své hosty. Nosil jsem jim pivo, vyměňoval popelníky a přijímal objednávky, které jsem zodpovědně předával do kuchyně. Když jsem skončil v restauraci, převlékl jsem se a vypravil se domů. Šel jsem po chodníku, pozpěvoval jsem si a byl jsem rád, že mám za sebou další směnu. Dorazil jsem domů, naplnil jsem sklenici pramenitou vodou bez bublinek, usadil jsem se na pohovku a vytáhl jsem dnešní noviny. Náhle jsem si všiml, že v místnosti stojí nějaká osoba. Zvedl jsem hlavu a upřel sem svůj pohled přesně do místa, kde se postava nacházela. Byl to šašek. Měl na sobě čepičku s rolničkami, potrhanou a pomačkanou, tříbarevnou. Svítivě rudé oči, přímo pekelné. Škodolibý úsměv, v koutku dožvýkával doutník a v ruce chopil lahev americké whiskey.

Podíval se mi do očí, ušklíbl se a potom řekl

Co to pořád řešíš za sračky.

 

 

 


6 názorů

sharik
23. 01. 2011
Dát tip
hehe :)

Aroganc
23. 08. 2010
Dát tip
nějak nevím, předpokládám, že to "jsem" je tam záměrně, ale mě osobně to vcelku ubíjelo. Závěr je fajn, jen by to asi chtělo trochu více ho zůdernit. Myslím, že pokud si s tím ještě krapet pohraješ, mohl by z toho být dobrý text.

Mohl by se třeba posrat a pak vymsrkat vlastní mozek :-)

to já nevim co myslíš ty? :-)

co na to číšník?

Taubla
22. 08. 2010
Dát tip
hm, hm - rozpačité pocity, ale ok styl

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru