Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Az se prekuli

23. 08. 2010
6
5
1627
Autor
Metta

omlouvam se za chybejici diakritiku

Propocena zeme

padi do vsech stran

honem

opici stromy

uz zarustaji do travy

do masa

 

za hradbou mraku

krci se tajemstvi-bezdomovec

hraje si s tebou na schovku

 

prostri pro dva

co kdyby prislo zitra

na snidani.


5 názorů

Bíša
23. 08. 2010
Dát tip
:+)

Můra73
23. 08. 2010
Dát tip
mám výhodu tvé vysvětlivky nahoře, takže mi jednotlivé obrazy dávají smysl a zapadají... ty opičí stromy mě v díle č. 362265 také dostaly...

Metta
23. 08. 2010
Dát tip
vinki: jinak, to cele je spontanni doje z dila c.362265

Metta
23. 08. 2010
Dát tip
dik vinki:) su na pc, kde nemam co delat, tak radsi letim este se na to kouknu, konecne zajimavy komentar:)

Vinki
23. 08. 2010
Dát tip
Prvni pulka prvni strofy se snazi vyvolat pocit nalehavosti, ale na me moc nefunguje; pusobi na me spis jeji druha cast. Zarustani do masa ma takovou tu spravnou hodnotu, kdy se neco neceho drzi pevne, obcas az moc pevne, neprijemnym zpusobem. Tu neprijemnost jeste podrtrhuje pouziti slova "maso". Coz se da chapat jako potrava, pripadne neco mrtveho. Ale i oboji. Druha strofa je nejslabsi a diky ni cela basen sklouzava kamsi mimo. Prestava mit naboj, rozmer. A taky mi nejde dohromady se strofou prvni. Treti je dobra, ale pouze pokud si odmyslim tu druhou. "Zitra" muze byt chapano jako personifikace; bud prijde zitrek na snidani, nebo prijde neco ve treti osobe na snidani. Neco dobreho, nebo naopak, to uz ale neni dulezite. Umim si tuhle strofu predstavit i samostatne jako miniaturu. Ty obcasne klisatka obcas trosku drhnou, ale muzou mit sve opodstatneni. A dokud nejsi e.e. cummings, tak aspon v psani diakritiku pouzivej. Cestina (i ctenari) ji ma rada. ;)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru