Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

exodus

25. 08. 2010
5
16
2365
Autor
supizmus
Vzal jsem Tě za ruku
a přivedl do Babylóna
abych Tě vysvobodil z pouště
ve které seš
 
Rány uvnitř Tebe
které se měly hojit
hnisají
 
Město kde ses narodil
se Ti stalo městem slz
cesty  kudy jsi chodil
zapadaly sněhem
proto seš tady
 
Přivedl jsem Tě do Babylóna
aby oheň
který v Tobě hoří
nevyhasnul
a abys ho chránil

16 názorů

A.H.
30. 08. 2010
Dát tip
Bude pokračování? třeba se přepíše Bible.

Max Hutar
27. 08. 2010
Dát tip
Rajmund: Šechny ty brjenský držky bych poza'íral, to êich nataho'aný zpí'ání ně pěkně nydí. Kór napsaný, to'ê pak úp'ná vosina v pr'eli, tyvo'ê. Dyž už je'nou napíšu báseň ve spisovný češtině, 'k se to'o sakra držim, a nedě'ám si vý'ety do ňákejch untrjazyků. (Pokus o svébytný zápis co nejodpornější pražštiny - znak ê označuje pražské otevřené e. Omluvte prosím zhoršenou čitelnost a agresivní pbsah, jedná se o nadsázku s humornými ambicemi)

Rajmund
27. 08. 2010
Dát tip
Mimoň-/Babylóna/-brněnské hantec, kemo! Leč se mi něco na tý básni líbí.

Prosecký
26. 08. 2010
Dát tip
Nemůžeš psát jednou jsi i nidy nespisovně seš. poslední verš první sloky je zcela zbytečný: ve které seš. Když ho vysvobozuješ z pouště, je jasné, že tam musí být. A bude oheň hořet v babylóně lépe?

vesuvanka
25. 08. 2010
Dát tip
Přivedl jsem Tě do Babylóna aby oheň který v Tobě hoří nevyhasnul a abys ho chránil zaujalo mě, TIP

jH
25. 08. 2010
Dát tip
tebe tě ti tobě...ta ehm báseň je tak přezájmeněná

Norsko 1
25. 08. 2010
Dát tip
Otec Jindřich ještě žije ?

Elemmire
25. 08. 2010
Dát tip
Líbí se mi až poslední odstavec. Zbytek působí trošku nedomyšleně, nebo příliš hluboce a až úzkostně zaměřený na osobu autora. Jako cizí člověk nechápu obsah. Ale ten závěr naopak samostatně vyznívá jako zklamání: "Vložil jsem do Tebe čas, víru, že něco dokážeš. A tys zklamal(-a)!" Já bych to prostě zkrátil. :-)

Třeba jde o "lůno" nějaké "baby". Jinak se to snad ani vysvětlit nedá. Leda snad, že jde o chybu v nicku - místo "supizmus" mělo být "stupismus".

Do Babylóna. Hmmm. Nestačíme zírat.

pro mne zajímavě začíná - "a přivedl do Babylóna, abych tě vysvobodil z pouště" - a pak se to stáčí do z mého pohledu poněkud přílišného vysvětlování...ale nakonec...proč ne? t.

Max Hutar
25. 08. 2010
Dát tip
To je úžasná pražácká propaganda! Ne, ale vážně - velké T v ty se píše jenom v dopisech, tohle není dopis. Babylón bez Babylónu, žádný důvod přechylovat k lesu.

Jeníček
25. 08. 2010
Dát tip
Slovo "seš" mě bolí.

Honzyk
25. 08. 2010
Dát tip
...zase budou nektery lidi kvicet, ze pisu malo "klriticky", ja ale pisu nazor, pocit, ne kritiku, "kritik" tady jak safranu, mozna jeste min... mne vadi treba to velký "T" . Blbina, reknes si, ale dava tomu dulezitymu, kteryho ´vedes za ruku´, uplne jinej rozmer. Je ti jaksi "prehnane drahej", je v tom ucta starych dopisu atp., text pak takovouto, rekneme, malickosti, ztraci presah, protoze se miji s obecnou rovinou, treba i se mnou....a to je jen to "T", prosim...to nepitvam, jak nekdy musim, pac se tim do jisty miry zivim:DD... ----ale libi se mi urcita v z a j e m n o s t, ktera v textu bezpochyby je...obavy o "nekoho"...to jo.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru