Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

muži vyžadují od svých žen diskrétnost, věrnost a pochopení

13. 09. 2010
1
10
1830
Autor
Josephina
Miláčku! Pochop mne přece, miluj mě oddaně. O tom posledním tunelu mlč, nebo skončíš! Nebudu týden doma, pracovní cesta, znáš to. Pak si možná i vrznem. Můžeš zatím vygruntovat. Pa, zlato.

10 názorů

The point is, lkaní pro chasníka i cynické feministické úchechty jsou klišé. Jen jedno je klišé nemoderní, druhé moderní. Může ho zachránit zajímavá forma, ale jako čisté konstatování to podle mého spadá mimo hranice literatury. Což nemá nic společného s tím, že ano, takhle mnohdy realita skutečně vypadá. :)

Josephina
14. 09. 2010
Dát tip
Škoda je psát sračky o zašlých časech, kde nebohá služka lká pro hrabětem usmrceného chasníka. To už je lepší popsat současnost tak, jak ji zažívá mnoho lidí, v současnosti, realisticky. E. Jelinek budiž ti vzorem, ale dá se psát ryze naturalisticky, brutálně, nepřikrášlit nic. Ale kdo to umí? literatura osciluje mezi tzv. uměleckou literaturou a sračkami zašlé červené knihovny, lady (na Tři mušketýry mi ale nesahej! - to je další možnost, zlatá střední cesta mezi výše uvedeným).

Popravdě, když na to znova koukám, v kontextu názvu je to asi jasné i bez vysvětlení. Škoda.

To je hrozně zábavná věc. Až když jsem to četla podruhé a zamyslela se nad tím, došlo mi, že to asi on říká jí. Na první nástřel jsem to automaticky četla, jako by to říkala ona jemu. :) Takže líbí se mi, jak je to psáno pohlavně neutrálně, skutečně se k tomu dá domyslet jakýkoli mluvčí, šovinistický mizera, pohrdavá domina nebo zlá semetrika. Jenže se obávám, že ta neurčitost tam není schválně (pokud ano, respekt). Po formální stránce to bohužel za moc nestojí, to so asi uvědomuješ sama, ale ta ambivalence to pro mě celkem zachraňuje. Na tip to není, ale budu ráda, když napíšeš, jak to bylo myšleno. :)

Norsko 1
14. 09. 2010
Dát tip
který tunel myslíš ? ten na letný ?

Josephina
14. 09. 2010
Dát tip
jsem jen pozorovatelka lidského panoptika

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru