Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NEČAS

01. 10. 2010
2
8
1330
Autor
Lilie

Nežádané konce nemívají prology ...

 

Chladno je bez tebe i s tebou.

Citová oblačnost v níž zebou

otázky i odpovědi,

neboť prázdnota se dědí

zase jenom od prázdnoty.

A v té nesvítá, ba ani knoty

nehoří, jen vadnou.

Proto nocí všehohladnou

kvete vůně milování,

která do očí mi vhání

slzy bez vody i soli.

Sebeklam se ze stěn drolí,

aby utišil tvou duši,

která ve svém nitru tuší

že je to dnes naposledy.


8 názorů

gabi
24. 11. 2010
Dát tip
mňa to oslovilo *

...my už si mysleli, že je to vo tom politikovi z televize :D škoda...

Whitesnake
01. 10. 2010
Dát tip
Jo, už mě upozornil aleš-novák, že jsi Mr., omluva. Nemyslel jsem to zle, jen mě berou všichni čerti, že se tu nikdo neodváží poškádlit formu, trochu si s ní pohrát a stačí mu fádní tok veršů. Vázaná poezie by měla být dobrodružství a hlavně, není "in", vždycky ti někdo obije o hlavu to a ono. Četl jsi některé komentáře pode mnou - pro mnohé zde jsem nudně formální, rýmy mám gramatické, prostě neumím psát. Myslíš, že mě to rozhodí. Musíš znát svou cenu. Přesně takhle, jax to teď předvedl jsem psal někdy v 15 a myslel si, jak jsem dobrý. Dneska se tomu směju a učím se.

Lilie
01. 10. 2010
Dát tip
Dals mi pěkně na prdel ... Nebudu s tebou polemizovat o infantilnosti rýmů, protože tady patříš k lidem, co něco umí a proto beru tvůj názor takový, jaký je. V něčem pravdu jistě máš, v něčem ne. Rozhodně nad veršem přemýšlím, jen se nemusí vždy zadařit a padnout všem do noty. A zrovna "všehohladnou" jsem vytvořil dřív, než její rým, protože má, podle mého názoru, obsah. Ale beru názor a půjdu do sebe víc. P.S.: Lilie je zavádějící, jsem chlap.

Whitesnake
01. 10. 2010
Dát tip
ok: forma je naprosto příšerná, protože kumuluješ fádní rýmy (kdybys je rozdělila jinou formou, nebily by tak do očí svou infrantilností) říkankovou formou. Nic proti říkankám, sám je píšu, ale proč takhle sedět "na zadku" ? proč pomilionté rýmovat " s tebou" a "zebou" ? Proč se nezamyslíš nad veršem, ale hned hned ho zrýmuješ a pak skončíš ve slepé uličce a musíš použít to hrůzné "všehohladnou". Vázaností se nemáš nechat vláčet, ale sama ji stanovit a vysát až do krve.

Lilie
01. 10. 2010
Dát tip
Trošku nechápu otázku ...

Lilie
01. 10. 2010
Dát tip
Trošku nechápu otázku ...

Whitesnake
01. 10. 2010
Dát tip
Upff, tak tohle je síla! Je to myšleno vážně, nebo parodicky ???

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru