Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čtení v Prostoru Underground

12. 11. 2010
13
114
5644
Autor
Muamarek

Fotky ze čtení v Prostoru Underground: http://muamarek.rajce.idnes.cz/Vecer_kulturniho_magazinu_Totem_v_Prostoru_Underground%2C_2010/


 Svíčka na stole oddělovala jednotlivé takty
hudby bez not
ve sklepě s okny ke snům
Jsem ničema, nic nemá pro mě smysl, jenom ty sny…“
Do toho synagoga bez střechy ,
a do srdce jí zatýká
na kozu a prasečí hlavu
(jak by se asi oboje vyjímalo v křesťanském chrámu?)
Svobodu slova
měří metronom
neotištění fotky zmrzačené víry uprostřed přírody
a svobodu vůbec podtrhuje
nemožnost lehnout si kamkoli
k věčnému spánku
a nebo bdění…


Na to má ve verších odpověď snad jen


Magor


srdce prolité chlastem
tak teple hřeje
po lihu
„Ke smrti se doplazím sám“,
Hledal ji v koupelně
přivinut k záchodové míse,
kde prkýnko mu šeptalo o policistce a recepčním
a takové ty bláboly ze života,
závidělo mu klobouk pod hlavou
a sny,
to jediné, co mu zůstalo,
to hlavní

 Měl přijet na bílém koni,
smrti se nebojí,
kecá,
ale má i pravdu,
jak to tak bývá
u notorických alkoholiků
po dvacáté
básni

 Nechce psát nekrology,
protože je už má dávno napsané
ve vráskách a v kruhách pod očima
a na lemu klobouku a v šedinách vousů
Nechtěl by ani kněze, ani snad rakev,
hlavně žádný pohřební řeči,

 jen ten sníh
by do prdele mohl padat
a tát na stránkách


umaštěných od slov a touhy…


114 názorů

Muamarek
20. 01. 2011
Dát tip
To znám, někdy člověk vnímá něco prostě jinak, pod dojmem jiných impulsů... Rádo se stalo a dík za juknutí, měj se, Marek

Falinor
20. 01. 2011
Dát tip
Aha, tak to se ti omlouvám... Možná to tak na mě působilo, protože bylo tak pozdě a už se mi zavíraly oči a taky jsem měl za sebou jednu nepříjemnou debatu... Ok, díky za vysvětlení.

Muamarek
20. 01. 2011
Dát tip
Falinor - pohrdám? Obdivuju a vážím si ho, což mi nebrání - právě naopak, dát do protikladu působivost jeho tvorby a zmar, za kterým stojí alkohol a který vede k úplnému rozkladu... Ta báseň je svpoupodstatou výrazem zaujetí, je zvláštní, že na Tebe působila jen negativně... Marek

Falinor
20. 01. 2011
Dát tip
Já jsem tam tedy nebyl, ale moc nechápu, proč tady v té básni tolik jakoby 'pohrdáš' I.M. Jirousem. Je pravda, že jsem se s ním sice nesetkal na živo, ale jeho básně, ostatně jako celý underground, mám rád. Nechci ti nic vyvracet, jenom bych se chtěl zeptat, co tě tak po tom čtení popudilo, aby jsi to - alespoň podle mě - dal znát ve své básni? Díky.

Muamarek
19. 11. 2010
Dát tip
Zatím měním kategorii, jinak souhlasím, že takhle je to spíš pro ty, co tam byli, Marek

StvN
19. 11. 2010
Dát tip
Já tě chápu moc dobře, ale prostě to neprezentuješ vhodným způsobem. Takhle to vypadá spíš jako oznámení lidem, kteří tam beztak byli. Pro někoho, kdo o té akci nevěděl, a třeba by se chtěl účastnit příště, je tohle nicneříkají prezentování fotek a jedné bášně.

Muamarek
19. 11. 2010
Dát tip
Stvn - jestli na tom trváš, kategorii změním, ale podle mě je nepochopením, že jde o propagování mé tvorby. Jde o propagaci večera v Undergroundu - viz odkaz na fotky v prologu - a ty verše měly přiblížit atmosféru večera. Mohl jsem se uchýlit k prozaickému popisu, ale řekl jsem si, že tohle se k tomu hodí víc. Jestli si přesto myslíš, že je něco zneužito, dám to do méně odpovídající kategorie "volný verš", díky, Marek

StvN
18. 11. 2010
Dát tip
Skoro si teď připadám, že jsem jako admin selhal, když jsem jenom proto, že Muamarkovi věřím, nekoukl na tuhle událost. Takže prosím, stejně jako všechny ostatní, o lepší uvedení události a nepropagování vlastní tvorby na hlavní straně, nebo v opačném případě o zařazení díla do vhodnější kategorie. Díky.

.duke.
18. 11. 2010
Dát tip
Hlavně že je vás víc a vzájemně se podporujete.

Muamarek
18. 11. 2010
Dát tip
Tak do Tvých definic máme asi daleko, mno :-))

.duke.
18. 11. 2010
Dát tip
Plácáte pěkný hovadiny.

Muamarek
18. 11. 2010
Dát tip
A já Baronku doplním: Kromě výše zmíněných omezení rasismus je, když je někdo takto omezován výhradně proto, že: má zelený vlasy, má vydulý spodní ret, věří v magickou moc nebes, nevěří vůbec v nic, nebo si to aspoň myslí nosí krátký kalhoty má rád knihy (atd.) Samozřejmě, že těžký diabetik by neměl jíst čokoládu, ten, kdo týrá zvířata, vlastnit psa, ten, kdo volá po zákazu lovu kožešinových zvířat, nosit kožich, ale to je něco jinýho... Marek

baronka
18. 11. 2010
Dát tip
duke rasismus není TO co napsal Zbora rasismus ... nesmí vlastnit psa chodit do parků kaváren nosit kožich jíst čokoládu chodit do škol Nesmí vlastnit majetek...

..jj..je to tak..:))

.duke.
16. 11. 2010
Dát tip
ale no tak

..hm..sám štěkáš jako pes..:)

.duke.
16. 11. 2010
Dát tip
kdyby na mě štěkal pes?

..no..jak bys reagoval ty? ..to by mě fakt zajímalo..

.duke.
16. 11. 2010
Dát tip
ale no tak

..seš chudák..duke..:)

.duke.
16. 11. 2010
Dát tip
pa, pejsku

..hm..s jedním takovým panáčkem jsem už dnes diskutovala..nebyl jsi to náhodou ty? ..je to ovšem bezpředmětné..pa..:)

.duke.
16. 11. 2010
Dát tip
máš dva pejsky. to jsem nevěděl. jaké to jsou rasy?

..je to tak..akorát se chce zviditelnit..

Norsko 1
16. 11. 2010
Dát tip
duke je rejpal, blbej rejpal, zboro, víc bych v tom nehledal

.duke.
16. 11. 2010
Dát tip
Dobrý, nechme toho.

Zbora
16. 11. 2010
Dát tip
A furt dokola, jak u blbejch. Teda u hrozně chytrejch. Rasista snad ani nejsem. Baví mě pozorovat to hemžení kolem. Ty dva extrémní protipóly z nichž každej je postavenej na hlavu a vyžívá se v demagogiích. Samozřejmě, že předsudky mám, to je jasný, to nezapírám, ale kdo může říct, že je nemá, žejo. Teda ono je hrozně jednoduchý, říct to, ale člověk tak jenom ukazuje na to jak je blbej a jak si o sobě myslí, že je něco víc než ti ostatní potomečci, co oproti němu nevědi vůbec nic a hlavně vůbec nic nechápou. Žejo. A proč Ti to vlastně píšu, když vim, že se s tebou nedá normálně bavit? Možná čekám, že na mě zejtra vybafneš: dělal jsem si prdel, né, tyvole, ale to bys asi nesměl bejt ty, žejo, pan hrozně uvědomělej.

.duke.
16. 11. 2010
Dát tip
Přijde mi zajímavé, že vyhledáváš právě takové negativní pasáže. Že Rómové, stejně jako Vietnamci upoutávají natolik tvoji pozornost, že o nich píšeš. Je to pravděpodobně způsob, jak se se svými rasovými předsudky vyrovnáváš. Navíc tu máš publikum, které se s tebou na mnoha věcech shodne, sdílí je - tak se může ulevit. Jen mi přijde, že když už jsi takto nastaven, proč nejít s pravdou ven. Zkus si říct: "Jsem rasista." Párkrát si to zopakovat. Třeba zjistíš, že se nejedná o autosugesci.

Muamarek
16. 11. 2010
Dát tip
Zbora - dík, jsem rád, že sis našel pasáž, jež Tě zaujala, Marek

Zbora
16. 11. 2010
Dát tip
Hihihi. Tak Narvahu, dneska se spolu asi ještě hezky kamarádsky pobavíme. Teď právě ke mě doléhají další zprávy, kde už romy nahradili lidma. Asi se ozval nějaký demagog. Nicméně otázka trvá.

Zbora
16. 11. 2010
Dát tip
Nechce psát nekrology, protože je už má dávno napsané ve vráskách a v kruhách pod očima Tohle mi připadá hodně přesné.

Zbora
15. 11. 2010
Dát tip
Ano, ano. Právě proto jsem tu. Ale tentokrát s qízovou otázkou. Je zvláštní, že mi vždycky těsně před, nebo těsně po tom, co mě někdo upozorní, že o mně někde meleš zase bláboly, předhodí osud do cesty něco, co mi tě připomene. Šel jsem tedy ještě zapnout pičítač, abych Ti tu radostnou událost tlumočil co možná nejvěrněji. Nuže: Zprávy na čt1 - kauza kupování hlasů: ...tento řidič vždy naložil 3-4 romy, každému z nich dal 300 kč, odvezl je před volební místnost, vyšel s nimi po schodech, ve volební místnosti počkal až odvolí požadovanou stranu, pak je odvezl zpátky a celý postup opakoval s jinými romy znovu. Otázka pro odborníka na rasovou diskriminaci: Má takto formulovaná zpráva rasově diskriminační podtext? Děkuji předem za odpověď.

.duke.
15. 11. 2010
Dát tip
Pěkně se rozjel. Sem zvědav, co z tebe ještě vypadne.

Zbora
15. 11. 2010
Dát tip
To jsi mi to teda objasnil, demagogu ;) Ale dík, až mi má milá doma řekne něco jemně ironického, třeba ty můj rasistíku, hned si za zády pro jistotu připravím nůž z příborníku, kdyby se pak na mě záhy vrhla s chutí rozervat mi hrdlo. Jinak samozřejmě meleš pátý přes devátý, žejo, demagogu. Pokud se Ti obrací žaludek, doporučuji jej vyprázdnit a hned bude líp. Nevíme zhola nic. Nejchytřejší jsi Ty. Souhlas. Mimochodem, s tvým přístupen založeným na principu: -když má člověk hlad, může i zabít a my jej nemáme právo soudit-, nebo -pojedu do Afgánu a budu se hrozně divit, když mě budou chtít ukamenovat, protože nechápou, že my tady v Evropě máme poněkud jiné normy- mě prosím už neobtěžuj, ano? Děkuji demagogu.

.duke.
15. 11. 2010
Dát tip
Jistě, že ironie má v sobě agresi. V podstatě se Vietnamcům, kteří u nás prodávají vysmíváš, nepřímo útočíš na jejich způsoby obchodování; je to tvůj píseček, takovej písmáckej výstřel, na který se tobě podobní lehce chytili, pěkně si o tom tlacháte, nakupujete u nich, připadají vám podivní, děláte z nich zloděje, ale o jejich situaci a podmínkách, ve kterých u nás pracují, daleko od svých rodin, kterým posílají prachy, aby se měli o trochu líp, nevíte zhola nic. Je to ohromně jednoduchý a ohromná zábava nejspíš. Obrací se mi z tebe žaludek, obrázku.

Zbora
15. 11. 2010
Dát tip
...co má patent na rozum.

Zbora
15. 11. 2010
Dát tip
Teda Narvahu z Tebe dneska padají věci (ironie v sobě má mimochodem vždy agresi). Bezva tvrzení. To je teorie kterého z antických filosofů? O Tvé ohromné dedukční schopnosti ohledně notování ani nemluvim. Na tu už jsem zvyklý. Je úžasné, jak dokážeš člověka hned odhadnout. Cítím se před Tebou skoro jak nahý. Zapomněl jsem ještě k předchozímu příspěvku doplnit, že je Narvah i demagog, to je myslím důležité zmínit (viz Vietnamské obchody). Jen bych Tě propříště rád požádal, až si o mě zase někde budeš otírat hubu, mohl bys k tomu přiložit i odkaz na zmiňovaný podnět Tvých domněnek (v tomto případě třeba ony Vietnamské obchody), aby si o Tobě (případně o mě) čtenáři hned mohli udělat obrázek, a mohli jsme se tak všichni vyhnout těmto přínosným debatám. Dík. Marku, vadí mi spousta věcí, to ale neznamená, že mám potřebu se o nich přít s kdejakým magorem.

.duke.
15. 11. 2010
Dát tip
Jistě, že mu to nevadilo. Naopak tam našel jedince, kteří si s ním na stejné téma pěkně zanotovali. Dvě věci mi na tom vadí nejvíce: první je ta, že tu Zbora zastává roli kritika, tudíž se s jeho postojem k vietnamské (ale i romské) menšině může běžný uživatel spíše ztotožnit. Další je ten, že svoje rasistické postoje ve svých dílech nevyjadřuje explicitně, ale spíše implicitně - pomocí ironií (ironie v sobě má mimochodem vždy agresi). O to víc je ten text nebezpečnější a manipulativnější.

Muamarek
15. 11. 2010
Dát tip
Jo, tak máš pravdu, já jen že Ti to třeba mohlo vadit...

Zbora
15. 11. 2010
Dát tip
Marku, a proč bych se měl kriticky stavět k nějakým názorům a provozovat tak diskusní fórum ala Novinky.cz? Jen proto, že se ocitly pod mým dílem? To není má vizitka. To je vizitka lidí, kteří je tam napsali.

Muamarek
15. 11. 2010
Dát tip
Doufám, žes mu poslal avízo - stejně, jako mi vadilo, že Tě označil rasistou, vadí mi, že Tys ho označil za člověka "nízkých morálních kvalit", pro což zatím nemám sebemenší důkaz (teda kromě toho, že Tě pomluvil a neposlal Ti avízo). A myslím, že ses k některým komentářům pod svým dílkem mohl kritičtěji postavit, jinak dík za info, Marek

.duke.
15. 11. 2010
Dát tip
Jasně, že si stojím za svým názorem: jsi rasista. To není pomluva, to je fakt. Je tristní, že jsi doposud nebyl schopen zjistit si, co za způsoby obchodování Vietnamců stojí. Pravděpodobně tě ony interkulturní rozdíly nezajímají.

Zbora
15. 11. 2010
Dát tip
Mimochodem Narvah je alibista, což lidé, kteří si za každé okolnosti stojí za svým názorem, většinou bývají, to tu ví většina lidí, navíc se jedná o člověka nízkých morálních kvalit, což se projevuje například i tím, že pokud někoho pomlouvá, neobtěžuje se mu v rámci slušnosti obvykle ani poslat avízo.

Zbora
15. 11. 2010
Dát tip
Nemám potřebu s narvahem o pojmu rasizmus diskutovat, neboť zastávám názor, že diskusi s některými lidmi je lépe se vyhnout, protože stejně nikam nepovede. Mimochodem vtipné je, že zrovna včera se mě jedna zeleninová Vietnamka pokusila okrást o 1000 Kč. Vřele jsem se na ni usmál a požádal ji, aby mi doplatila onu sumu. Taky se zazubila a udělala hrozně blbou. Nezlobil jsem se, vím, že si u nich musím dát při placení pozor, kolik mi vracejí. Stává se mi to totiž často, přesto k nim ale chodím. V hypermarketu se mi nestalo zatím nikdy, že by mě chtěl někdo ošidit u pokladny. Kdyby se mi to tam stávalo, počítal bych s tím, že se mi to tam může stát a stal bych se tak v očích Narvaha nacionalistou, který nenávidí Slováky a Ukrajince(kteří většinou na pokladnách supermarketů pracují) a je vůči nim předpojatý. Z toho vyplývá můj rasizmus. Přiznávám se s klidným svědomím, že jsem v tomto ohledu vůči Vietnamcům předpojatý, asi tak stejně, jako když se o mě večer začne otírat v tramvaji skupinka cigánů, automaticky přecházím do většího střehu, než když se o mě otře někdo ze skupinky německých turistů důchodového věku. To, že s tím má Narvah problém, je jeho problém. Ale každopádně děkuju za avi, Marku.

.duke.
15. 11. 2010
Dát tip
Já naopak píšu, že jde o generalizaci. Asi nemáš mentální kapacitu na to, abys pochopil. To co tipuješ je mi jedno. Už mi nic nevysvětluj.

Muamarek
15. 11. 2010
Dát tip
Duke - dílko je vtipné, a zároveň to není můj šálek čaje, kdyby byl, tipnul bych ho. To si neprotiřečí. Je napsané svižně - a jak píšeš, nejde o generalizaci, ale o subjektivní vnímání Zbory svého okolí... Duke, Ty mě nutíš do něčeho, co tak není: Když Ti text přijde vtipný...souhlasíš s rasismem..." Snažím se Ti vysvětlit, proč tomu tak není, Marek

.duke.
15. 11. 2010
Dát tip
Mluvil jsem o textu. O Zborovi. Žádná "jiná".

.duke.
15. 11. 2010
Dát tip
Ten článek se jmenuje Vietnamské obchody, je o vietnamských obchodnících, autor hovoří o 12 provozovnách v okolí jeho bydliště (generalizace), silně ironizuje jejich chování, navíc se netají tím, že s obchodníky komunikuje někdy ani ne za účelem obchodu, ale pro své vlastní prapodivné potřeby - "pozvednout sebevědomí". Pokud čtenář přistoupí na jeho hru a přijde mu článek zábavný a vtipný, přistupuje na onen skrytý labeling - s rasisitickým podtextem, samozřejmě. Jak si tak pročítám to, co jsi napsal, tak ti to pravděpodně nedojde. Navíc si začínáš poněkud protiřečit: "dílo je vtipné" - "neříkám zrovna, že dílo je můj šálek čaje". Ztráta času s tebou, nemáš vlastní názor. Marečku...

Muamarek
15. 11. 2010
Dát tip
Jo, teprve teď jsem se dostal ke komentářům pod dílem. Tak to je jiná. Tam se dle mého někteří (nejmenuju, stačí se podívat) dopouštějí, a je fakt, že to by na literárním serveru být nemělo... Marek

Muamarek
15. 11. 2010
Dát tip
Rasismem je dále i to, když všem jedincům připisuješ stejný chování - všichni krátkonehtí kradou, všichni zelenosvetří jsou škoti, atp. Tohle ale Zborův text nedělá... Neříkám, že zrovna ten text je můj šálek čaje, ale nezaslouží si být osočen z rasismu...

Muamarek
15. 11. 2010
Dát tip
Tak jestli je rasismem, že popisuješ, jak někdo nabízí a prodává své zboží, tak O.K. Víš, rasismus bztostně nesnáším, jsem na něj alergickej, ale stejně tak nesnáším rádobycenzory, co najdou rasismus i ve včelích medvídkách v nevinném nadšení pro bílou barvu: "Bílá bílá bílá bílá, komu by se nelíbila..." Atd. Jsem první, komu vadí Deratizátor, protože ten text dle mého jednoznačně rasistickej je. Pouze jsem upozornil na definici rasismu, jež se odvíjí podle toho, zda někoho napadáš jen proto, že má modrý oči, zelený vlasy, nosí brýle, je tlustej či hubenej, atp. Pokud se ironicky zaměříš na prodejce, jak prodávaj, rasismus to není.

.duke.
15. 11. 2010
Dát tip
O to je to horší, že jsi na něm nic rasistického, stejně jako 35 tipujících, neshledal. Jaké mají mimochodem vietnamští obchodníci vrozené rysy? Jakých charakteristik si Zbora ve svém díle podle tebe všímá? Jo, Marku: buď ve střehu.

Muamarek
15. 11. 2010
Dát tip
Duke, nesnáším rasismus, ale i lidskou blbost. Zborovo dílo jsem si přečetl, je vtipné, všímá si některých charakteristik některých prodejců - není to nic proti Vietnamcům (neuráží skupinu obyvatel pro jejich rysy, jež mají vrozené, ale popisuje mechanismy, co někteří dělají). Zboru jsem poznal osobně - a vím, že rasistou není. Ale buď ve střehu, protože na tomto serveru se občas vyskytnou dílka, co skutečně rasismem čpějí, doufám, že se pod nimi Tvá osoba objeví a bude patřičně kritická, Marek

.duke.
15. 11. 2010
Dát tip
Nějaké podklady najdeš v jeho díle "Vietnamské obchody" a diskusi pod ním, nařčený křivý Marečku.

Muamarek
15. 11. 2010
Dát tip
Duke - podobné komentáře bez nějakých podkladů zaváněj křivým nařčením - posílám i Zborovi, aby se k Tvému komentáři mohl vyjádřit Baronka - díky za návštěvu, Marek

baronka
13. 11. 2010
Dát tip
Pěkné T

.duke.
12. 11. 2010
Dát tip
zbora je rasista

Norsko 1
12. 11. 2010
Dát tip
Kam až byses chtěl dostat. Prozraď

U toho úkolování už jsme byli. Cyklí se nám to.

Norsko 1
12. 11. 2010
Dát tip
Příště nepiš něco o druhých, co nejsi schopen vysvětlit. Ju?

Ně.

Norsko 1
12. 11. 2010
Dát tip
Představa, která vě mě vyvolává typicky ambivalentní pocity. Tak česky

Fak ne.

Norsko 1
12. 11. 2010
Dát tip
kecale

Ale dej pokoj! Jsem kritikem na Písmáku! Co víc si můžu přát? Víc štěstí bych neunesl.

Norsko 1
12. 11. 2010
Dát tip
Tedy nezbývá, než si ho odpracovat. Nabízím překlad. Pocitem štěstí naplněn slopat budeš až do rána

To bych nerad.

Norsko 1
12. 11. 2010
Dát tip
Nemohu ti dát to, co nemám. A zadarmo? To bys musel být můj vůbec nejlepší kamarád

Raději bych si dal pivo. Prosííííím!

Norsko 1
12. 11. 2010
Dát tip
Snažím se ti vsugerovat slova, která jsi prakticky již zapomněl. Jednou za čas je třeba je vynést z prachu hospod na světlo boží. Kdy, když ne teď? Zapoj se, dřevo! Přispěj svou trochou do mlýna v historické době překladů! Vdechni opět život jazyku neprávem zapomenutému! Šupšup

Snažíš se mi vsugerovat, že jsem muž. Ale to se ti nepodaří. Znám tvé fígle.

Norsko 1
12. 11. 2010
Dát tip
Je doba překladů..

Norsko 1
12. 11. 2010
Dát tip
počkej, není krhútsky "može" "muže"? ač se zdráháš, tvé myšlenky již na tom pracují

//moje

Nenechám se úkolovat, nejsi može žena. Štípem klekce.

Norsko 1
12. 11. 2010
Dát tip
rozepiš je v krhútštině, procvičíš si slovní zásobu a oprášíš mozkové buňky

Představa, která vě mě vyvolává typicky ambivalentní pocity.

Norsko 1
12. 11. 2010
Dát tip
vím, muamarek mě zabije a zapomene se podepsat

Koleduješ si.

Norsko 1
12. 11. 2010
Dát tip
mřenky

Pozor, Nore! Kdo chce moc... Znáš to.

Norsko 1
12. 11. 2010
Dát tip
Víc lidí by se mělo zapojit, aby to dnes bylo ještě hustší. Takové mřenky..

Amen.

Norsko 1
12. 11. 2010
Dát tip
dnešek je příhodným dnem pro pátek, zdá se mi (varankaka. dnes, u rajmunda)

Dnešek se zdá být osudovým. A přitom to ráno vypadalo jako úplně obyčejný pátek.

Norsko 1
12. 11. 2010
Dát tip
Že by další mezník?

Jako vždycky. K něčemukoli.

Norsko 1
12. 11. 2010
Dát tip
Zde není pole pro chrousta. K čemu by se podle tebe tady měl chroust vyjadřovat?

Snad se ještě vyjádří chroust, to by mohlo zabránit nejhoršímu.

Norsko 1
12. 11. 2010
Dát tip
I mnou cloumá vnitřní boj a ztrácím půdu pod nohama, jedna z posledních jistot jako bludička mi mizí v dáli..

Nevím, jestli se s tím dokážu vyrovnat, Nore.

Norsko 1
12. 11. 2010
Dát tip
To je fakt, Hufnágle. Historický okamžik. Písmák již nikdy nebude takový, jako byl dříve

Muamarek
12. 11. 2010
Dát tip
Tangens, Ladz, Pišta, rád jsem Vás tu viděl, a jeden autogram pro Pištu, Marek

LadyLoba
12. 11. 2010
Dát tip
ne, nebyla - ja přišla trochu pozdě a seděla jsem po stranách na fotelkách jednou vlevo a pak vpravo - ja chtěla slyšet a vidět, ale nechtěla být moc viděná

Zapomenul ses podepsat!

Muamarek
12. 11. 2010
Dát tip
Lady - a kdes seděla? Nebylas náhodou v 1. řadě?

LadyLoba
12. 11. 2010
Dát tip
byla jsem tam taky :-)

..no..já mám ty pocitové nejraději..nakonec sama tak píšu..:)

Muamarek
12. 11. 2010
Dát tip
Dík, psal jsem to čistě pocitově - právě pro přiblížení atmosféry - i když je v tom zakomponovanej i rozhovor u stolku, kde jsem seděl - a kerej může něco říkat jen přísedícím :-))

přečetla jsem si po tšetí tvou báseň a rozhodla se tipnout..za tu atmosféru..:)

:))))))))))))))))))))))))))

Muamarek
12. 11. 2010
Dát tip
Tak to už závidím méně... :-))

:)))))))))))))))))))))))))..nj..to víš..já vám ostatním taky závidím když makám dvanáctky a o víkendech..:))) ..tak aspoň machruju když mám volno..:))))

Muamarek
12. 11. 2010
Dát tip
To se teda někdo má, mno :-))) Tichá závist :-)))

..dík..Marku..:) ..já už vííkend mááám..:))) ..do práce až v útery..heč..:))) ..tobě taky hezký víkend..:))

Muamarek
12. 11. 2010
Dát tip
Sepot: popisky tam snd jsou... Ale někdy asi ne moc konkrétní, ti v klobouku jsou Magor a Čuňas, dík za zastavení a hezkej víkend, Marek

..Marku..chybí mi tam popisky fotek..:) ..kdo jsou ti pánové v kloboucích?

Norsko 1
12. 11. 2010
Dát tip
Bože, vidíš to? Jak ty jsi legrační..

Muamarek
12. 11. 2010
Dát tip
Já Tě ale, Norsko, nominoval :-)) A že Tě nemám rád, to je silné tvrzení, možná se znát osobně, tak Tě i rád mám, ale vaděj mi někerý Tvý počiny tady a k těm se vyjadřuju. Tvá tvorba mě taky moc nebere, ale najdu si v ní pár dílek, co mě zaujmou, měj se, Marek

Norsko 1
12. 11. 2010
Dát tip
Ani já bych tě nikam nenominoval, marku, nemáš mě rád, žiješ v bludu a tvé verše, hrůza pohledět

Muamarek
12. 11. 2010
Dát tip
Norsko 1 - spíš plnej dojmů... Evička - tak nějak... Dík za koment, Marek

Evička
12. 11. 2010
Dát tip
a hlavní téma zralého muže - hlas(y) přírody a láska :-)

Norsko 1
12. 11. 2010
Dát tip
seš z toho nějakej vykulenej, muamarku

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru