Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Meditace

21. 11. 2010
18
31
2945
Autor
Sebastiana

Je strašný pocit, když se vám děje něco, co nechápete.


 

Včera mě volala sestra, abych se podívala na počítač, že má být meditace – úplňková. Na počítači jsem se dozvěděla, že má být na zdraví. No, to teda potřebuju, pomyslela jsem si. Pečlivě pročetla instrukce Petra Chobota, který ty meditace vede. V určený čas jsem se uložila a uvedla se předběžně přes barvy, jak jsem zvyklá do „Alfa“ stavu, který lze použít i na uvolnění k meditaci. Vše se mi povedlo, cítila jsem se plná energie, a tak jsem byla hotova již za půl hodinky. Co se mi ale nestává, neukončila jsem meditaci zpět přes barvy, prostě jsem otevřela oči a začala mluvit s maminkou, abych jí sdělila své dojmy. To jsem si uvědomila až druhý den, když jsem přemýšlela, kde byla chyba.

Protože jsem byla unavená, šla jsem hned spát. Jsem zvyklá se několikrát probudit a dojít se třeba napít. Zdálo se mi, že mi nejde usnout již dlouho, tak jsem vzala půlku prášku na spaní. Když jsem již usínala, říkala jsem si, že mám žízeň, ale věděla jsem, že jak vstanu, proberu se a už teda neusnu. Otočila jsem se na druhý bok a najednou jsem byla úplně bdělá, tatam byl pocit ospalosti, únava, i bolest těla přešla.

„ No, teď se teda můžu dojít napít, už asi neusnu,“ říkala jsem si. Došla jsem do kuchyně a zmáčkla vypínač. Nic, tma. Zkusila jsem druhý vypínač – zase nic. Ale kontrolka na sporáku svítila. „Tak nejde jen některý okruh elektriky,“ proběhlo mi hlavou. Cítila jsem se divně. Vzala jsem do ruky hrnek a chtěla se napít. Do úst mi však nic neteklo. Ani jsem necítila dotek hrnečku na rtech. Myslela jsem, že se mi vrátil jeden z příznaků po chemoterapii. Občas jsem ztratila cit v rukou, chodidlech, obličeji. Dotkla jsem se proto úst. Měla jsem pocit, jako by mi prošla ruka částečně obličejem. Pak mě napadlo, že je to sen. Ne, myšlení mám bdělé, jen je mi divně. Tak jsem se asi zbláznila, nebo co mi to můj mozek vyvádí. Málem jsem dupala vzteky, chtěla jsem se napít a nešlo to, dokonce si myslím, že sahám skrze své tělo, hrozný pocit. Určitě se z toho vyspím, napadlo mě. Ani si nepamatuji, jak jsem došla do postele, najednou jsem seděla na kraji lůžka. Jak jsem si lehla, ucítila jsem známou bolest těla, divný pocit zmizel a já spokojeně usnula.

Ráno mi něco došlo. Šla jsem zkusit vypínače. Světla svítila. Hrnek na stole byl plný a netknutý.Uvědomila jsem si, že jsem asi zůstala v Alfa stavu a můj zážitek byl mimo tělo. Vzpomínám si vlastně na to, že mi nebolelo tělo, které mě normálně bolí stále a necítila jsem ani chlad, který v kuchyni v noci bývá.

No, hlavně, že jsem se nezbláznila a moji bližní mohou být v klidu.


31 názorů

Sebastiana
29. 05. 2011
Dát tip
Díky avox

avox
29. 05. 2011
Dát tip
tak tohle neznám, a myslím, že sama na sobě ani netoužím poznat :-))) ale příběh je čtivý a uvěřitelný */

zajímavé...*

sharik
02. 12. 2010
Dát tip
hezky napsane. poutave. :) tip za astralni tematiku.

Saetri-Ihn
25. 11. 2010
Dát tip
"pokud by to byl sen, ve chvíli, kdy si to uvědomíš, probudíš se." Snot: Není to trošku hloupost, vždyť lucidní sny jsou zcela běžná praktika lidské společnosti již staletí a jsou založeny právě na uvědomění si toho, že sním - pak ovládám sen. Jako popis události hezké, k zamyšlení a rozšíření obzorů, ale aby to bylo platné jako povídka, tak by to asi chtělo přepracovat lépe.

Bíša
25. 11. 2010
Dát tip
t.

Honzyk
21. 11. 2010
Dát tip
cau)))

Sebastiana
21. 11. 2010
Dát tip
Děkuji všem za tipy a diskusi, těším se na vás za týden,....

koloušek
21. 11. 2010
Dát tip
Zajímavé, zatím to neznám.T*

Honzyk
21. 11. 2010
Dát tip
...jsem proste drsnym clovekem, od 2O,00, tak je to...!!D

..je mi divná tvá poznámka..proto se ptám..jsem to nějak nepochytala..

Honzyk
21. 11. 2010
Dát tip
copa, ?...

..Honzyku???

Honzyk
21. 11. 2010
Dát tip
...tady mas: sezer si ho:**DDD

ahoj Sebastiano... na semináře Petra Chobota chodila v Praze má sestřenice, a ta své tělo opouští docela běžně, aspoň to tvrdí a já nemám důvod jí nevěřit, podobné stavy mi popisovala, a dokonce když s Petrem Ch. byla v Peru, tak při jedné meditaci s ayahuascou (halucinogenní vývar z liány a něvím čím ještě) prý byla v těle jaguára a cítila přesně to, co asi cítí tahle šelma, když se pohybuje pralesem, což mi přijde ještě větší mazec... jinak hezky napsané T

Oldjerry
21. 11. 2010
Dát tip
Sen jako průmět reálného prostředí. Do jaké míry jsou sny mimotělními zážitky je při dnešním stavu vědění o nich diskutabilní ( ale netvrdím, že neexistují). Já se ve snech pohybuji v místech, kde jsem nikdy nebyl, ale s podivuhodně vykreslenými detaily. Dosahuji jich náhodně, bez meditace a jakékoli předpřípravy. Ostatně je to tu někde v mých povídkách Vždyť přece létat je snadné, Nadstandardní sny...

..to je pravda.. ..sama bych to seb nezkoušela..myslím..že to může být nebezpečné..

Sebastiana
21. 11. 2010
Dát tip
Manžel to četl a vyprávěl, jenže každý, kdo to uměl to leta trénoval.

..četly jste od Londona Tuláka po hvězdách? ..tam o tom píše..

Sebastiana
21. 11. 2010
Dát tip
Budu, díky.

renegátka
21. 11. 2010
Dát tip
Je to bezpečná technika, ale konzultuj s někým kdo to běžně využívá.Hlavně si nemysli, že jsi blázen.

Sebastiana
21. 11. 2010
Dát tip
Regenátka- ano, jak jsi říkala, bylo to velmi silné, měla jsem pocit, že je něco jinak. Budu trénovat, jenže, co s tím, když to budu umět, je to bezpečné?

renegátka
21. 11. 2010
Dát tip
Ano, mám takový zážitek, opustila jsem své tělo .Když se tak stalo poprvé, byl to velmi silný zážitek.

..jsem si jistá..že dopadne.. ..já nemedituju..nahání mi to trochu hrůzu..

gabi
21. 11. 2010
Dát tip
pútavo napísané * nechcela by som zažiť, bojim bojim

Sebastiana
21. 11. 2010
Dát tip
Nebuj, musí to dopadnout.Budu teď týden v Pze na Bulovce a pak to bude už jen dobré. Spíš čekám, že mi někdo řekne, jestli se mu stalo něco podobného a něco o tom.

..ježiš..seb..z toho mám husí kůží!!! ..držím ti palce..ať všechno dobře dopadne!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru