Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

In natura

21. 11. 2010
4
6
1442
Autor
Parsifal

Sledujeme-li vývoj dramatu až do současnosti, snadno získáme pocit, že se zde vývoj zastavil a že není, kudy se ubírat dále. Následující má být pokusem o důkaz, že tomu tak není, a že stále je kudy se ubírat. One man show je pasé, nyní přichází No man show!

Postavy:
---


Akt I

   Scéna 1.

- Scéna zobrazuje zimní krajinu. Po stranách jsou stromy, na pozadí silueta hor, uprostřed jeviště je holé křovisko. Celý výjev je zasněžen. Jsou slyšet neustále se opakující první čtyři takty z Griegova Rána. Výjev trvá čtyřicet minut.

   Scéna 2.

- Na jevišti je zachycena stejná krajina, tentokráte z jara. Flétnu vystřídá hra na klavír, jsou slyšet jednoduché, veselé nápěvy. Takto vše trvá dvacet minut, pak je na jeviště vpuštěno hejno vrabců, během jejichž vystoupení hra na klavír ustane; poté, co odletí hra opět začne. Následujících deset minut se nic neděje, poté je obecenstvo sedmnáct minut kropeno jemnými kapkami vody, veselé nápěvy vystřídá hudba na smyčce dramatičtějšího rázu.
K závěru hry je do obecenstva puštěn větrák, který takto fouká přibližně deset minut.


-KONEC-


6 názorů

Parsifal
14. 12. 2010
Dát tip
Díky :-) Pak to, alespoň částečně, splnilo účel :))

Parsifal
23. 11. 2010
Dát tip
No, částečně je to myšleno v legraci, částečně je to myšleno vážně, částečně se jedná jen o mou frustraci ze současného divadla, které (dle mého názoru) má podobnou hodnotu...

:o))))))))))) seš kůň taky...))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru