Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Thankless Princess

24. 11. 2010
2
15
1861
Autor
těša

:)

 

Sitting in the cosy nook

looking for some job or book

bordom shaded all the prisms

creeping in as kinky bird.

Like the ghost of communism

tens years before to the world.

 

Decided to go to dive

have some fun and obtain wife

I went out with no more worry.

But in tempest lost the way

and found myself in some story

with nice princess, anyway.

 

She was weeping all the tale

over fact she gain a tail

as a revange for some friction

she has had with careless fate.

I tried to stop her moinst diction.

Because i was up-to-date

 

to remove the spleen she felt

I had named the tail as belt

and said it´s the very cutist.

And she answered Thank you, peer,

you are the great constructivist.

See you! and she disappeared.

 

 

So I returned feeling blue

leaving story as a fool

with no sex for saving girlie.

Then I awoke – she had tail!

I was glad it finished early

and spend evening dealing mails.


15 názorů

sepiolite
02. 02. 2011
Dát tip
já ji nezatracuji, to bych si nedovolila, ale z okolí, které se kolem mě vyskytuje, to opravdu vypadá, že si spousta lidí myslí, že posadit se do křesla je to jedinné, co musí dotyčný udělat a psycholog zbytek vyřeší... Já bych si domů případy netahala, ale kdybych u někoho měla pocit, že mou pomoc potřebuje&chce a nepodařilo by se mi to, tak to bych nevydržela...

těša
02. 02. 2011
Dát tip
jo, můj táta ze mě taky radost neměl, nicméně už ho to, doufám, přešlo. ale jako řemeslo bych tu psychologii až tak nezatracoval, ono to smysl má, samozřejmě pokud dotyčný chce. a jako řezník bys byla naopak dobrá, spíš bývá problém - kvůli kterýmu bych terapii mimo jiný nechtěl a nemohl dělat třeba já - že si taháš cizí problémy večer domů a neumíš se na to vykašlat.

sepiolite
02. 02. 2011
Dát tip
By sis rozumněl s mým otcem:) Když přišla sestra na konci gymplu s tím, že půjde na psychologii, otec se zhrozil a poslal ji na medicínu, ať si vystuduje něco pořádného a uhnízdí se jako psychiatrička. A stalo se. Vlastně s Tebou i já souhlasím a navíc si myslím, že lidi všeobecně vkládají do psychologů až moc velké očekávání a moc nechápají, že co doopravdy nechtějí oni, tak to za ně ani ten nej nevyřeší...já bych na psychologii neměla, jsem na problémy asi až moc velká "pragmatický řezník"...

těša
02. 02. 2011
Dát tip
lehčí protože tu nic ukrajinskýho není, jsem myslel. radikální? se mi líbí takovej vtip - pointa je v tom, že po omezení peněz ve školství chce děkan přírodovědy zrušit chemii a nahradit je druhou katedrou matematiky - protože zatímco chemik pořád utrácí za pokusný materiály, matematikovi stačí stoh papírů a koš na odpadky. nakonec si ale místo matematiků pořídí filosofy, protože ti nepotřebujou ani ten koš. a podobnej problém vidím v tý psychologii, to, co vychází v odbornejch časopisech, by v polovině případů zvládnul průměrnej student gymnázia sesmolit za úlohu o přestávce. takže jsem radikálním zastáncem zavedení odpadkových košů.

sepiolite
02. 02. 2011
Dát tip
jak to myslíš, že bych to měla jednoduché? a co se skrývá pod "radikálním psychologem"? všechny do blázince?:)

těša
02. 02. 2011
Dát tip
byla by to asi legrace, ale já jsem dost radikální psycholog a tadyhlety rozbory jsou na muj vkus takový příliš žvástoidní. ale ty bys mohla zkusit místní ukrainský vlivy, ne? bys to měla jednoduchý:)

sepiolite
02. 02. 2011
Dát tip
ha, psycholog:-) By sis mohl jako závěrečnou diplomku, či co to tam máte, vzít rozbor Písmáka, ne? (ježiš to by byla bomba!)

těša
02. 02. 2011
Dát tip
tak mě to až tak nervově nenamáhá. se mi líbí, že si můžeš zkusit někomu něco říct a vidět, jak reaguje, pak to zkusit jinak... a tak.

sepiolite
02. 02. 2011
Dát tip
pro mě to jsou spíš zenová cvičení na udžení klidu - to potom potřebuješ to cigáro tuplem:-) Ale je pravda, že to tu učí dobré věci. (jakože blbcům nemá cenu odporovat a podobně...:-))

těša
02. 02. 2011
Dát tip
to jo, ale zase jako škola komunikace je to chvílema skvělý. a hlavně na pár minut k cigáru, než člověk bude pokračovat v práci...

sepiolite
02. 02. 2011
Dát tip
to jo, je tu pár bláznů, kteří pomáhají - obdivuhodný entuziasmus, ale pak je tu X nedefinovatelných existencí, nad kterými zůstává rozum stát..ale je pravda, že ti jsou zase zárukou kvalitní zábavy A diskuze jsou neopakovatelné, jen mám občas pocit, že za těch 6let, co tu sonduji (s jednou změnou nicku), se kolem do kola točí tak dvě témata, na která to stejně vždycky sklouzne:-)

těša
02. 02. 2011
Dát tip
jo? mě občas někdo docela pomohl, apsoň mi to připadalo, dokud jsem to myslel tak nějak vážně. ale hlavně zasvěcený diskuse se mi tu líbí, mi písmák připadá lepší než feministky.cz

sepiolite
02. 02. 2011
Dát tip
já myslela zbytečné v tom, že očekává-li člověk nějaký rozbor, většinou se zde s cizojazyčnými věcmi moc nechytí pro mě je to tady veřejný šuplík, do kterého jsem chtěla vkládat věci v naději, že se mi dostane něčeho, co mě v mé "tvorbě" posune..bohužel jsem velmi záhy zjistila, že tomu tak úplně není, takže jsem to tady přehodnotila jako relativně vstřícný prostor, kde o mě občas někdo zakopne a občas z něj vyletí i něco, nad čím se můžu zamyslet. Ale takových je tady minimum, nicméně jsem jim za ta slova vděčná. jeech, sem se nechala unést, nějak, promiň

těša
01. 02. 2011
Dát tip
jsem se učil slovíčka:) a zbytečné? chápu to, jako že jsem tu tak trošku doma, a zbytečné by to bylo právě bez toho, aby si to někdo z "domova" přečetl, ne? /jak to místní společenství chápeš ty?/ jinak děkuju, pro mě je zásadní, že si pamatuju cosy nook, bez blbostí mám minimální mechanickou paměť:)

sepiolite
01. 02. 2011
Dát tip
kinky bird:) Mno...asi je docela zbytečné, vkládat sem cokoli cizojazyčného, ale tohle se mi líbilo. Hlavně konec krásně gradoval a i kdyby se to přeložilo od češtiny, nebylo by to zlé. Za mě * Příjemné zpestření zdejších zvyků

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru