Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Harry Potter a Relikvie smrti

12. 12. 2010
20
39
3273
Autor
Garth

Včera jsem viděl Harryho Pottera a Relikvie smrti část první, oproti původnímu očekávání nastavenému přečtenou recenzí a ostatními, kteří již film viděli, se mi to celé docela líbilo. Šlo o to, že po Harrym (už trochu monotónně) šel opět Voldemort. Všichni už z toho jsou sice docela znudění a nikdo už pořádně neví, proč to celé začalo, vlastně ten malý Harry už všem trochu leze krkem. Takový náladový nedomrlý nekňuba, který prostě jenom pořádně nepochopil, že had se bosou nohou nedráždí. Zatímco z Hermiony je už pěkná baba, Spidervepř už taky pomalu dospívá, Harry je stále stejný nekňuba, jako byl v díle prvním, šedesátém třetím a dvanáctém ze série „Harry Potter po dvaceti letech“.
Není divu, že se profesor Snape, balancující na dost rozostřeném pomezí gothic a heavy metalu, nakonec přisere ke stolu samotného Vodlemorta. Pod stolem si skládá rubikovu kostku a snaží se tvářit, jakože tam patří.
Harry s Hermionou a Ronem se rozhodnou, že zničí Vitaely. Vitaely si vymyslel Voldermort a při travce s Brumbálem se celý večer křenili tomu, že je v nich ukryta Voldemortova síla. Druhý den jim to už vůbec vtipné nepřišlo, ale když tehdy Harry vyrušil Brumbála při masturbaci nad fotkou Draco Malfoye, nakrmil ho nasratý Brumbál touhle historkou.

obrazek

Čaroděj Brumbál hledí vstříc svému osudu a přemýšlí, kam se ten Spidervepř mohl zaběhnout.

Po mnoha peripetiích tento jeden bezcenný vitael nacházejí na ministerstvu kouzel snažícímu se chabě napodobit Orwellovské romány. Celkem snadno si ho ukradnou a mizí s ním, bohužel po cestě se Ronovi stane nepříjemná věc, něco mu ruku oholí až na maso.
„Roníčku ty máš ale svaly já ti to pofoukám“ žene se Harry Potter k obnaženým svalům Rona Weasleyho, z čehož je Hermiona tak zpruzelá, že vytahuje odvar z babího ucha a se slovy „už nechci být nikdy čarodějka“ pije mocnými loky. Zbytek naleje Ronovi na ránu a ta zaroste.

Další scény jsou kvůli redukci nákladů převzaty z pána prstenů, trojka hledá způsob jak zničit prsten, Weasley je zesláblý po zranění a nad Frodem získává Vitael moc.

Harry Potter

Přepoužité části z pána prstenů upravoval ve photoshopu sám Ian McKellen

Je to docela pěkné putování až na scénu, kdy na Harryho vyskočí obrovský had. Kvůli této scéně IMAX začal kvůli zvýšení experience z filmu k 3D brýlým dávat návštěvníkům ještě čisté spodní prádlo.

Pak to není úplně jasné, Harry se topí pod ledem a náhodou jde kolem Weasley, který předtím utekl, ale Sameček pana Froda vždycky zachrání a tak Harryho vytáhne i s kouzelným mečem, který může zničit Vitael (tady studiu opět navýšili budget a nasraný Ian McKellen musel svoje upravené snímky z pána prstenů, kdy Harry zničí Vitael v Hoře osudu, nechat jen do bonus DVD mezi záběry, které jste nikdy neměli vidět.

Zničit Vitael už je trivka, Vitael tvrdí Weasleymu (Harry hodí zničení nebezpečného Vitaelu samozřejmě na Weasleyho), že je nicka, po které žádné baby nejedou a že je vlastně celou dobu k hovnu. Než Vitael zjistí, že před ním nestojí ukňouraný Harry ale srdnatý Weasley, tak Weasley rozmašíruje Vitael tím kouzelným mečem.
„Haha skoro jako kdyby mluvil o mně“ směje se Harry a Weasley se smutným pochopením Harrymu říká „Jo jo“ a myslí si, že to Vitael nemusel Harrymu takhle natvrdo říct, protože by to mohl i přes svou mentální retardaci pochopit a další čtvrt hodiny filmu by se tím zdlouhavě trápil a chodil se utěšovat k Hermioně.

Film končí scénou, kdy spider vepř leze po stropě, Šediknír se v hrobě obrací a Ian McKellen v převleku za Brumbála vysvětluje novinářům, že se vsadil s Mrakoplašem (ve filmu hraje Hagrida), že udělá zápletky a scény tak absurdní, že diváci po představení řeknou „tak to už si z nás ale dělali prdel“ a prohrál, takže teď bude za trest hrát v Shakespearově Kupci benátském Benátky.

Dnešní poučení na závěr nechám tedy na vážených čtenářích, aby si udělali sami. Ale podle mě by mělo znít, že k pětilitrovému popkornu je litrová kola prostě sakra málo. Tádydádydá.


39 názorů

alcap on e
08. 01. 2013
Dát tip

tip


Garth
26. 08. 2011
Dát tip
marv : tady ani ne, ale tak různě co mam roztahaný po netu.. na písmáči koukám snad ani nic jinýho nemam

stanislav
01. 03. 2011
Dát tip
krása

nerrti
20. 01. 2011
Dát tip
Ne. Nech to bejt. :D :D přečti si radši oblíbenou knížku. :-) Ne každýmu se líbí všecko. Jen říkám, že já osobně k autorce chovám poměrně veliký respekt, protože si ho podle mě zaslouží.

Garth
20. 01. 2011
Dát tip
tak myslíš že to mám vydržet do druhého?

nerrti
19. 01. 2011
Dát tip
Pardon. Se čtenáři.

nerrti
19. 01. 2011
Dát tip
Pochopitelně, protože první díl je pohádka. Autorka to psala tak, aby se hlavní hrdina i knihy vyvíjely s postavami. :-)

Garth
19. 01. 2011
Dát tip
Ve skutečnosti jsem začal číst první díl, ale někde v půlce jsem si řekl, že počkám až to vyjde 3D.

nerrti
19. 01. 2011
Dát tip
Oujé, ještě že autor do svých recenzí nezahrnuje knížky. To už by taková sranda nebyla. :D :D

Ferrda
22. 12. 2010
Dát tip
S dovolením, řekl bych to jinak aneb, jak jsem se dostal k bráně Bradavic + H.P. Když nastala doba, ve které již bylo možné se osobně přesvědčit, že Harry není jen cosi z diskusí v našem parlamentu, neb vězte, že právě tam jsem mezi řádky našel první zmínky o podstatě smyslu existence Bradavické školy, tak jsem zapochyboval o vlastní nedostatečnosti. Tudíž mi došlo, že to bude asi slušně čitelná kniha i dostal tedy i můj syn rovněž možnost si o tom číst. No a aby byla rovnováha v domě, tak vždycky jsem dočetl jenom tam, kde on právě přestal, aby byl v průběhu děje stále napřed. To nám umožnilo diskutovat o obsahu velmi zasvěceně, stejně tak, jako bylo v tom prvním případě, jak uvedeno předtím, totiž v parlamentě. To je evidentně spolek majitelů kouzelných hůlek. Už vidím, jak zíráte, jenže toto je naprosto čistá pravda, tedy včetně toho parlamentu Posléze ovšem nastalo cosi, pro mne zcela neuvěřitelného, že se paní autorka dostala k nám. A co hlavně, následkem toho bylo nejdůležitější, že totiž našla děti v jakýchsi klecových postelích a bylo zle ! Media se mohla zbláznit, protože toto musíme tedy fakt hned odčarovat a napravit --ještěže je v H.P. postava praštěné novinářky, že jo ? Bohužel to vedlo jenom k pr.., pardon pravidelnosti citací a to tak častých, že jejich "kruciatus" vlastně několik desítek dnů vůbec nepřestal. Když už jim konečně došlo, že citaceni "kouzel, která se nepromíjí" vlastně nic nenapravují, vrhli se jiným směrem. Jak jinak zase špatně. Protože media jsou právě o tom, kam co zatáhnou, když už to nejde jinak vyřešit. Nuže, Co s tím? Hlásím, že dnešního dne Voldemort prohraje a potom bude už jen dobrá limonáda + děkuji za přání H.G.F.J

makros
20. 12. 2010
Dát tip
Dobrý, neviděl jsem žádný díl, nečetl jsem žádný díl, takže nevím o čem je řeč a posílám TIP za ušetřený čas...

Garth
18. 12. 2010
Dát tip
já byl v imaxu někde v prostřední řadě, ono to bylo dost impozantní i 2D jak to bylo velký, ale je fakt že občas jsem musel koukat vlevo vpravo...:D

A sakra.. tos zařídil ty, co? :-/ škaredý maďare

Garth: cha, já na tom byl za 50! :-P ...ale bohužel v první řadě, takže jsem si mohl vybrat - buď uvidím jen půlku filmu (tu spodní), nebo mě bude bolet za krkem... a avi všem, ať mě mají rádi :-D

FAE BOMB
17. 12. 2010
Dát tip
Trošku mi to připomíná díla našich písmáckých spolubratrů, kteří si do ručně balených cigaret přidávají konopí... Sám jen piju pivo, což je ovšem jiná kategorie. Připoušťím však, že to mou tvorbu ovlivňovat může. Kolikrát si dám k obědu nejedno zdravotní pivo a pak sednu k internetu... Celkově hodnotím neutrálně, ale pár věcí je vtipnejch. Tipuji.

pěkný :)

Garth
15. 12. 2010
Dát tip
autor děkuje za kritiku. .)

Delahaye
15. 12. 2010
Dát tip
mám moc rád parodie ... včetně parodických recenzí tady vidím zmarněnou šanci, protože HP si - jako každý "kult" - o parodii přímo říká (Spidervepř vulgo Harry Poser je toho důkazem), ale tady se autor tak nechal unést, až záhy zapomněl, že i parodie má svá pravidla. Škoda, v prvním odstavci našlápnuto bylo dobře - pak už jen stoupající nuda.

Garth
14. 12. 2010
Dát tip
když se to nesnažíš soudit, přecházíš klišé a místy (aspon pro mě) fakt nejapně trapný fráze a prostě se jenom díváš a bavíš, tak je to příjemný... ajko kdo by něco takovýho nechtěl prožít, že jo :)

StvN
14. 12. 2010
Dát tip
Bez popcornu bych na to ani nešel. Celkem jsi mě takhle na večer pobavil. Tuším, že nejsi tak úplně daleko od pravdy, tak nevím, jestli na to někdy půjdu.

Garth
14. 12. 2010
Dát tip
jistě. narodil jsem se jako filmový kritik. vlastně jako kritik všeho, velmi záhy jsem zjistil, že kritizovat mi nejen jde, ale i svědčí. jediné, co nemohu kritizovat, jsou básně, protože jim nerozumím. ale když na to přijde, můžu se tvářit chytře a schovat se za nějaké fráze, které použili v předchozí básni ostatní.

cherubinka
14. 12. 2010
Dát tip
jak prdel na hrnec to sedlo :-D

Garth
14. 12. 2010
Dát tip
sharik : i přes kritiky mi to přijde v pohodě, nesmíš od toho halt moc čekat to je základ :) BG : můžeš se podívat potají a navenek to intelektuálsky ignorovat. :D

sharik
14. 12. 2010
Dát tip
hehe, ty jsi blazen :D super recenze, zajdu si na to (videt Sediknira, Mrakoplase a Froda v jednom filmu? To zatim snad nebylo ani v zadny stupidni americky parodii :))))) ) :D

Garth
13. 12. 2010
Dát tip
no tak tím by se to vysvětlovalo a IMAXu jsem křivdil :D

Garth
13. 12. 2010
Dát tip
děkuji všem za přečtení i zanechání zprávy, která mě potěšila, bylo to tak, jak píšu. jen v imax nehráli z nějakého důvodu 3D, ale zase to bylo za 60 korun, tak neberte to.

papouch
13. 12. 2010
Dát tip
sqost!

Harry Potte a Relikvie smrdí? Recenze mě nadchla. Už se těším, až to budou dávat na Nově.

Tak z toho jsem teda daněk! :)

Garth
12. 12. 2010
Dát tip
pom : ď.) syd : to fakt teď netuším :-D

luxusní! :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru