Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Goghovská variace

16. 12. 2010
9
23
2240
Autor
snake_01

Ještě v čase suchém

Van Goghovi s uchem

 

točí v hlavě koly

předtucha,

že to skončí v poli

bez ucha


23 názorů

snake_01
19. 12. 2010
Dát tip
Ale jo, četl :o) Mám radost, když se někdo odhodlá ztratit čas tím, že mi napíše něco konstruktivního - tady na Písmáku se ti to stává velmi zřídka ...

Díky za co? Vždyť jsi to snad ani nečetl :-)

snake_01
19. 12. 2010
Dát tip
Děkuji - to je přesně to, co jsem chtěl slyšet - nesouhlasím totiž s názorem, že na miniatury a hříčky není možné napsat konstruktivní kritiku. Jinak "čas suchý" mi evokoval hříčku "je to v suchu", ale pravda je, že s tím rýmem na "v poli" jsem se trápil, ale nakonec se mi do toho, doufám, podařilo dostat ten motiv začínající psychózy... Každopádně díky :o)

omlouvám se, ještě jednou, tentokrát bez překlepů: no nevím, vážně tušil, že se zastřelí? suchý čas bych bez dodatečného vysvětlení nejspíš nepochopila. suchý čas mi spíše asociuje nedobrý čas než klidný. být na suchu je být bez prostředků, námořník a loď na suchu si taky moc asi nelibují, alkoholik jakbysmet a Sahara možná je klidné místo, ale dobře bych se na ni taky necítila. jistě, lze dávat slovním spojením nové významy nebo pracovat s vedlejšími, ale z takhle stručného vyjádření to prostě čtenář nemusí pochopit, co jsi tím vlastně chtěl říct. mimochodem, opravdu tušil že si uřízne ucho a že po sobě střelí v poli? na mě to totiž celé působí spíše jako hříčka, kde je obsah podřízen formě. jako že jsi potřeboval rým na poli, tak jsi vymyslel točí v hlavě koly (dost kostrbatá a pro mě nepříjemně znějící formulace tedy) a stejně tak na mě působí i čas suchý - jako nutnost rýmu k: s uchem pravda, u hříček se dá přimhouřit oko - ale pokud trváš na vážné kritice, tak nedá. hezký den :-)

no nevím, vážně tušil, že se zastřelí? suchý čas bych bez dodatečného vysvětlení nejspíš nepochopila. suchý čas mi spíše asociuje nedorbý čas než klidný. být na suchu je být bez prostředků, námořník a loď na suchu si taky moc asi nelibují, alkoholik jakbysmet a Sahara možná je klidné místo, ale dobře bych se na ni taky necítila. jistě, lze dávat slovním psojením nové významy nebo pracovat s vedlejšími, ale z takhel stručného vyjádření to prostě čtenář nemusí pochopit, co jsi tím vlastně chtěl říct. mimochodem, opravdu tušil že si uřízne ucho a že po sobě střelí v poli? na mě to toiž celé působí spíše jako kříčka, dke je obsah podřízen formě. jako že jsi potřeboval rým na poli, tak jsi vymyslel točí v hlavě koly (dost kostrbatá a pro mě nepříjemně znějící formualce tedy) a stejně tak na mě působí i čas suchý - jako nutnost rýmu k: s uchem pravda, u hříček se dá přimhouřit oko - ale pokud trváš na vážné kritice, tak nedá. hezký den :-)

MarK.
17. 12. 2010
Dát tip
..rozesmalo!:)*

Honzyk
17. 12. 2010
Dát tip
jen otazku : co mi tydle versiky, doboha, maj dat ?:))

Alegna
17. 12. 2010
Dát tip
neumím najít správný výraz, vtipné, chytré? prostě T*

povedená miniatura* ale vážnou kritiku nesplácám :-D

Andyhell
16. 12. 2010
Dát tip
Ty máš jinou wiki, hade, v mojí wiki todleto není! A kdo to má vědět, žejo. Takový těžký hádanky, krucihad :(

snake_01
16. 12. 2010
Dát tip
suchý čas je klidný čas - podle: Cesta byla suchá, a Van Gogh rozmaloval svůj poslední obraz uprostřed polí v plenéru a pak si vpálil kulku, neumřel ale přímo na poli, neboť se střelil blbě, nicméně tím polem to končilo...

sveřep
16. 12. 2010
Dát tip
bílý rum kolkolem rozlévá se polem

Andyhell
16. 12. 2010
Dát tip
Havrani nad obilným polem - leda tak - jinak už nevim.

já teda nevím esi si to ucho ufik na podzim, ale suchý čas je pro mne léto :o) dnes sem viděla slunečnice.. ty jeho.. ty mám moc ráda :o)

Andyhell
16. 12. 2010
Dát tip
Tam není nic ani o poli ani o suchém čase.

snake_01
16. 12. 2010
Dát tip
Co třeba heslo: Vivent van Gogh? :o)

Andyhell
16. 12. 2010
Dát tip
Ale co mám zadat? Milá wiki, vysvětli mi, jak to snake myslí? :)

snake_01
16. 12. 2010
Dát tip
zkus wikipedii :o)

Andyhell
16. 12. 2010
Dát tip
Otázka zní, proč v poli. A proč suchý čas - pak přišel čas mokrý? Nějaká nápověda pro nás výtvarně nevzdělané?

Můra73
16. 12. 2010
Dát tip
http://www.youtube.com/watch?v=0fULIXHH0Qs

Norsko 1
16. 12. 2010
Dát tip
koly předtucha. kam se hrabe warhol

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru