Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

jaké zaklínadlo?

07. 01. 2011
8
9
1564
Autor
Alloha Hurro

 

V moderní době už se nevedou princové zakletí do žabáků, zelená kůže se slušnou vrstvou slizu, mezi prsty blána a jazyk na kterém by se dalo i houpat. Dneska je moderní svět, a tak jsem byl nešťastně zaklet do logaritmické kalkulačky. Říkáte si jak je to možné? Je vůbec něco nemožné?

K snídani mám mocniny, zapíjím je koktejlem ze šťavnatých nul. V pubertě jsem chytil permutaci. Dělím se s násobilkou o zásoby prvočísel a na učitelky se zubím dvěmi posledními sedmičkami přes displej. Usínám na položených osmičkách naležato aby sny trvali třeba věčnost. A spalo se co nejměkčeji. Občas si hraji ve znamínkách ale to jen z nudy, nikoli ze škodolibosti. Ze škodolibosti kradu čísla z displeje sebejistým matematikům...


9 názorů

saurinka166
26. 02. 2011
Dát tip
matika = stres :) a matura se blíží :) držím všech svých 22 prstů :)

super

Alegna
10. 01. 2011
Dát tip
taky se mi líbí *

...*

Saimaa
08. 01. 2011
Dát tip
Mě se líbí. :) *

a2a2a
08. 01. 2011
Dát tip
Obávám se, že tento text neocením. Opět se nejedná o prozaickou miniaturu, svým jazykem e to blíží spíše k fejetonu, ale nadsázka zde sklouzává do laciného humoru ...a na učitelky se zubím dvěmi posledními sedmičkami přes displej..., navíc je třeba si dávat pozor v tak krátkých textech na maličkosti, jako je ...dneska..., jestliže v textu nepoužíváme hovorový jazyk jaksi programově.

Hrušková
08. 01. 2011
Dát tip
*

Až mi téměř připadá, že tahle strčila svým způsobem do kapsy všechny ty ,,slaďáky", kterými se Písmák hemží. Milá a originální:)

renegátka
08. 01. 2011
Dát tip
Tos ještě neobjevil bankovní svět, to je teprve ta pravá hra s čísly.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru