Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

CYNTHIA

10. 01. 2011
18
16
2212
Autor
brackenridge

Cynthia měla děsně blbej den. Nasral jí Bobby (zase místo úklidu nacpal prázdné plechovky pod postel), Sydney vzala mobil až napošesté (a drze se s ní rozloučila slovy Peace out, bro, jakoby nemluvila s matkou, ale s nějakým tím jejím pubertálním satanistou) a Karl si válel šunky u počítače předstíraje účetnictví (sedmnáct zmenšených oken na liště však nasvědčovalo tomu, že zase sexchatuje s baculkami). Ten trapný povánoční večírek ale nemohla zmeškat. Ředitelka by nasadila sérii blbých keců o rozvracení kolektivu (a to socialismus neviděla ani z rychlíku). Do hajzlu! Narychlo zabalila plastikový náhrdelník s napodobeninou kameje a s tlumeným Shnijte si tu se švábama  práskla domovními dveřmi. Proč musí být všechno tak stereotypní? Můj život stojí za hovno. A.. Kdybych o sobě měla napsat povídku, určitě by byla nudná a předvidatelná a začala by slovy Cynthia měla děsně blbej den...

 

STAFF hlučel ve společenské místnosti. Trina přerovnávala dárky na stolku. Stejně s tímhle debilním nápadem přišla ona.

„Uspořádáme výměnu dárků po vánocích a zabalíme si to, co nám někdo dal pod stromeček a nám se to nelíbilo nebo jsme to nepotřebovali.“

Jasně, tajný Santa, a ještě ušetříme. Cynthia by se ráda zbavila té příšernosti od tchyně, ale nebyla si jistá, jestli tím neurazí některou kolegyni. Snad ne, spoléhala na jejich smysl pro humor. A třeba ani nepřijdou na to, že dětský náhrdelník (z obchodu Dollarama) k hromadě dárků přidala ona.

„Tak jedem!“ odstartovala hru ředitelka a vytáhla z prázdné krabičky od kancelářských svorek první jméno: „Erica!“

„A můžu ty dárky i prohmatat?“
„Jasně!“

Krátkozraká asistentka si vybrala dárkovou tašku se sněhovými vločkami, poměrně těžkou.

„Sada vánočních svíček,“ vydechla zklamaně.

„Asi si myslela, že tam jsou vibrátory,“ pošeptala Cynthia Jacqueline a nevhodně se uchechtla. Na řadě byla Amy. Rozbalila si sadu nožů.

„Hmmmmm,“ zašuměl dav. Lara se po nožích chtivě podívala. Takové by se jí zrovna hodily.

Brian stejné štěstí neměl. Rámeček ve tvaru srdce neocenil, ale nezatvářil se ani nějak tragicky.

„Tak já bych si vzala teda ty nože,“ rozhodla se Lara.

„Steal! Steal! Steal!“ skandovala ředitelka. Kradení dárků byl přece nejzábavnější moment hry.

Amy se zakabonila a hrábla do hromady balíčků. Vytáhla můj! uvědomila si Cynthia a zatajila dech.

„Co to je?!“

„Ukaž? To je teda fakt hnus!“

Několik sekretářek se zlomyslně zasmálo. Amy praštila s náhrdelníkem o zem. Pak ho zase sebrala, zřejmě ve snaze zlehčit přechozí slabost.

Ona je fakt nasraná!

 

Amy už do konce výměny dárků nepromluvila. Nezasmála se ani když si tlustá Cheryl vylosovala erotickou podprsenku s třásněmi v oblasti bradavek. Cynthia se cítila nesvá. Měla to být přece hra! Zábavná hra!

 

Náhrdelník zůstal ležet na stole i po vyklizení místnosti. Cynthia s odchodem otálela. Konečně nebyl nikdo v dohledu. Obezřetně tretku sebrala a hodila do odpadkového koše. Tak. Ať si nána vysere voko.

 

Snad kromě Lary, která si nože rychle uschovala do tašky, nebyl nikdo se svým dárkem spokojený. Cynthia se cítila sklíčeně. Doma samej hajzl, v práci zase debil na debila...Uteču! Postavím si někde v lesích srub a budu se živit borůvkama a listím. Amy si šeptala s Trinou a divně se po Cynthii podívala. Kráva.

 

Cynthiin blbej den korunovalo rozladění na parkovišti. Už zase zapomněla, na kterém konci nechala stát auto. Chvíli se po plácku procházela. Řada E7 nebo D7? Zapnula alarm na dálkovém ovládání. Hlasité pískání ji vylekalo. Auto stálo těsně za ní. Rychle se otočila.

 

Kliky na straně řidiče se přidržoval chromý houmlesák. S kalhoty napůl žerdi, jeho masivní erekce byla k nepřehlédnutí.


16 názorů

Sebastiana
13. 01. 2011
Dát tip
Asi zavedu vyměňovací vánoce a zbavím se některejch hroznejch věcí.

hanaka
11. 01. 2011
Dát tip
DEN BLBEC :-)))

100Wzarovka
11. 01. 2011
Dát tip
Kdybys to psala tak před třiceti lety, snad bys i zabránila emigraci! :-)))

Honzyk
10. 01. 2011
Dát tip
...blbe receno "plasticky", vyliceny, vyborne typizovany postavy, mas ten dar perenest cloveka na misto, na ktery jen chces - a tam mu to dat, v dobrym myslim, sezrat: tady mas Cynthii. --------Ok, tady ji mam a uz ji z n a m (aspon trochu)!!!***

Dave Lister
10. 01. 2011
Dát tip
..tý jo a pak že je tam všechno oukej a úsměv je povinná výbava..T

Alegna
10. 01. 2011
Dát tip
došla mi slova *

Fëanor
10. 01. 2011
Dát tip
No, tak to je zlo... ;)

divna jak svina...'-DDDD

:o)))))))))))))))))..je to divný..jako celá Amerika.:.)))

diky vsem. normalne my jsme fakt ty vymenovaci vanoce v praci meli. a opravdu se tam nekdo nasral. nechapala jsem.jo a ten houmlesak tam opravdu byl, akorat, ze s tou erekci jeste SRAL!!! (to uz jsem ovsem do povidky nedala), aby nejaky ctenar pripsani nehodil savli. nicmene, je to DIVNY, ze??? ;-DDDDDD

renegátka
10. 01. 2011
Dát tip
Dáreček, který selhal už jednou, podruhé radost neudělá.*

Adamova Eva
10. 01. 2011
Dát tip
:O)))))))) *

baaba
10. 01. 2011
Dát tip
:DDD výměňovací vánoce ...Amééérika :DDD

:o))..typicky tvá pointa..:))) ..seš dobrej psycholog..brack..:))

Fëanor
10. 01. 2011
Dát tip
Nemůžu říct, že by mi to trošku nepřipomnělo Literární poklesky, konkrétně tu o celuloidových límečcích. ;) Je to však hezky prokreslené, hlavně ta "slepičí řevnivost", to se mi líbí. Čekal jsem sice záludnější pointu, ale stejně tip. :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru