Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Máme rádi lidi, proto je jíme!

11. 01. 2011
11
45
3415
Autor
FAE BOMB

 

 

Asi si říkáte, že vy lidi sice rádi máte, ale nikdy v životě byste nikoho nesnědli. Jste na omylu. Jíst člověka je dnes běžné. Zejména vegetariáni se tomuto labužnickému požitku oddávají nejčastěji. Že jsem se tentokrát už opravdu zbláznil? Věřte nebo nevěřte, v potravinářském průmyslu je dovoleno používat suroviny, které byly dříve součástí lidského těla... Ano čtete správně. Tím tajemným komponentem je L-cystein, schovávající se pod nicneříkajícím kódem E920. Zde jsem si dovolil překopírovat, oč se vlastně jedná a k čemu se to používá:

 

E920 - L-cystein

Skóre škodlivosti: 2

 

Může mít živočišný původ


Popis:
 

L-cystein, jeho hydrochlorid, sodná a draselná sůl
Tato látka je získávána z peří nebo vlasů. Má mnoho použití, např. zlepšuje vlastnosti těst, ochucuje a obarvuje uzeniny, působí jako antioxidant apod. Látka nemá žádné vedlejší účinky. V ČR není povoleno používání látky jako přídatné k potravinám, je povoleno jen použití jako prostředek pro ošetření mouky. V EU i v USA je používání látky jako přídatné povoleno.
 
 
 
Zde se tedy píše, že se tato látka může vyrábět z peří. Kdo byl někdy v drůbežárně, toho pravděpodobně přešla chuť. Doslova šokující ovšem je, že další dovolenou surovinou mohou být lidské vlasy. Kdesi jsem se dočetl, že největšílm producentem E920 je, jak jinak, Čína a že tam se to skutečně vyrábí z lidských vlasů. Zdrojem mohou být klasická holičství, což ale vzhledem případnému používání vlasové kosmetiky asi není příliš vhodné. Dalším zdrojem je zřejmě armáda, nejrůznější ústavy, případně vězení. A nikde samozřejmě není záruka, že vlasy jsou naprosto vždy odebrány osobě živé. Leckteré krematorium si možná taky vylepšuje rozpočet...
 
Případná zdravotní rizika? Kdo je alergický na lidi, může se stát alergickým i na vše, co je vyrobené z mouky...
 
Protože u nás je E920 povoleno pouze do pečiva, doporučuju jíst maso bez chleba!
 
 
 


45 názorů

macecha
17. 10. 2011
Dát tip
Bombíku, už dost!!!! :)

FAE BOMB
16. 10. 2011
Dát tip
Jsem pro domácí výrobu chleba, páč aspoň víš, co v tom je. Vezmeš mouku, droždí, vodu, sůl, kmín, hrst kvalitních domácích vlasů...

macecha
16. 10. 2011
Dát tip
třeba mi to pomůže k tomu, že zhubnu ... :) To bych určitě potřebovala.

FAE BOMB
16. 10. 2011
Dát tip
Tak to dej Popelce, ta sežere všechno... :-)

macecha
16. 10. 2011
Dát tip
fuj, už nejím .... T***

FAE BOMB
11. 01. 2011
Dát tip
S tou vobčankou to ještě jde... Znám jednoho dědka, kterej si jde do krámu koupit hřbitovní svíčky a voni tam po něm chtěji úmrtní list! :-)

:o)))))))))))..no hlavně žes vychytala..že je fuč je nabíledni.:.)))

FAE BOMB
11. 01. 2011
Dát tip
Blahopřeju. A vlastně máš velký štěstí. Vod novýho roku je totiž zrušený porodný. Načasovaný to bylo celkem dobře...

--klíčku..paráda..:)) ..tak to ti gratuluju a užij si to...))) ..no to je skvělé..že vypadáš tak mladá...)))

..klíčkuuu..ty máš miminkoooo????? ..GRATULUJUUUU!!!!! ..TAK SE POCHLUB...))

FAE BOMB
11. 01. 2011
Dát tip
Preferuju domácí stravu. Nejlepší je si všechno udělat doma a to z primárních surovin vlastní výroby. Co v tý porodnici? Mám ti k něčemu pogratulovat?

FAE BOMB
11. 01. 2011
Dát tip
Klíč: Co jsem tak slyšel, tak Maggi se dřív dělalo tak, že se na dvoře závodu vyrábějícího toto dochucovadlo válela hromada kdovíjak starejch, smradlavejch a už zahnívajících hovězích kostí, po kterejch lezly mouchy, a z toho se to pak dělalo... Maggi podle složení obsahuje jakési ribonukleotidy, což je asi vono. Aspoň Google cosi takovýho naznačuje...

FAE BOMB
11. 01. 2011
Dát tip
V dětství mi moje hodná babička četla před spaním cosi z černé kroniky. Jakási vražedkyně a vařička perníku zaživa upekla Honzyka s Mařenkou a následně je sežrala. Recept tam ale, myslim, nebyl...

Honzyk
11. 01. 2011
Dát tip
...propecenyn rypackem z chlapecka s krenem by brack. pohrdla ? Usta si utirame lnenym ubrouskem s bohatou vysivkou ! - nejlepe detsky motiv -)

bleeeeeee T

..hnzyyk..sem chtěla jen ochutnat..přece!!!!!..:)))) ..juu..moorgu..nj..já poslední dobou furt brambory připaluju a teď ještě cibule!!!!!

moorgaan
11. 01. 2011
Dát tip
nevim kdo s kym tady pece, ale pripaluje se vam cibule!

Honzyk
11. 01. 2011
Dát tip
...ani omylem - ja do svy kuchyne nepoustim nikoho!

..dobrá..upečeme si každý své a pak srovnáme..jo?????

Honzyk
11. 01. 2011
Dát tip
hele, chyt si svy dite a kminuj, jak chces....ja pridam nanejvys trosku tymianu...

..NE NE NE!!!! ..ta šťávička má teprve pak tu pravou chuť!!! ..honzyk..fakt mi věř...) ..avi..brack..že je to tak?

Honzyk
11. 01. 2011
Dát tip
bez kminu....skoda ty stavicky prirodni..))

..nj..pán je gurmet!!!!! ..věř mi..že baculatá holčička..propečená pěkně do křupava..nemá konkurenci!!!! ..s bramborovou kaři souhlasím a salát jako příloha..no..:) ..kmín je nezbytnýý!!!!!

Honzyk
11. 01. 2011
Dát tip
...ja bych dal prednost mladymu, pekne propecenymu chlapeckovi, na noc nalozit, se zeleninovou oblohou - kmin bych pouzil az na starsi rocniky...tady je prave asi nejlepsi ta pririodni stava z masicka...mam rad takovy to traslavy...jezis! Stehynko dvouletyho pekne krmenyho chlapecka! Krkocvicka stejne stary holcicky jen tak v testicjku s bramborovou kasi!....

..bombíku..tak to jsem zvědavá..:)))

..honzyk..děti jsou moc dobré na kmíně..se zalím..:)))

FAE BOMB
11. 01. 2011
Dát tip
sepot: Až to nebude nikdo čekat, tak se chystám hodit něco ještě daleko hnusnějšího... :-)) Klíč: Jak se vyrábí Maggi? Něco jsem taky slyšel, ale to bylo ještě za komunistů... moorgaan: Čínská loterie? Koupíš si konzervu za půl dolaru a najdeš náušnici s diamantem za půl miliónu dolarů...? Kamil: Kdo si kouše nehty, tak je samožrout...

Honzyk
11. 01. 2011
Dát tip
...ja jsem si texdt precetl s chuti (haha)...ja maso mam strasne rad, jsem si vzpomnel, jak moje kamaradka prijela k nam na chatu. Byůla asi v sedmym mesici a doktor ji rek, protoze ona zaprisahla veganka, ze nejaky maso proste musi ! Tak jsme ji s kamosem udelal super, ale super KURE NA KARI ....no, nez dorazila,malem jsme to sezrali. Sedla, talir na stole, hodila culik dozadu, vyvalila voci a rika :"To mam jist mrtvy kure ?" To nas teda tak nasralo a ja ji rikam, tak zer zivy, me neser !...ale v podstate proti pozivani lidsleho masa, zvlaste ve vyjimecnych podminkach (bvyl o tom i film, true story, jak ztroskota v hporach muzstvo mladych dobre zivenych asmerickych basketaku, tedy proti pojodani takovemuto nejsem....ale jako ze bych musel mit na taliri obden brzlik svy sousedky, no nevim. Kdyby byl ale velky hlad a hrozilo by, ze hlady zesilim, zahryznu se. A priznam se, ze kolikrat, kdyz treba u rybnika nejaky dite , cvalicek, rvalo jak krava, byl jsem nasranej a predstavoval si ho, jak si ho nalozim do sosu a nariznu ty faldiky a ta kurcicka....no, uvidime, clovek se nema jen tak hned od vseho odtahovat - a doba je zla. **

..klíííči..ahoooj...)))--kde ses toulala?????? ..ještě ..že jsi tu aspoň ty..))))

moorgaan
11. 01. 2011
Dát tip
... v čínských konzervách se kdysi prý občas objevil a lalůček lidského ucha i s naušnicí:-)) / ale asi ne, naušnice by pry neprošla detelci kovu pri vyrobe / - nicmene jime tolik chutnych pozivatin, a je nam jedno odkud jsou- vedle E920 - L-cystein např: Další zajímavou přísadou je šelak(E904). Jde o exkrement hmyzu Laccifer (tachardia) lacca. Vypadá jako ploštice a exkrementem obaluje na větvičkách svoje potomstvo. To se sbírá, chemicky zpracovává a vyrábí se z něj leštící látka E904. Šelakem se velmi často leští sladkosti jako žvýkačky, bonbony i čokolády. Používá se však i jako potahovací látka na různé tabletky. A ještě jeden typ exkrementů jíme. Ten vzniká ovšem přírodní cestou a používá se již po staletí. Málokdo ví, co vlastně je tzv. medovicový med. Včely totiž v lese nesají nektar jako z květů na louce, ale využívají výkalů mšic, sajících na stromech tzv. medovici. Trávicí trakt mšic nezpracuje všechny cukry a toho včely využijí. Po návratu do úlu ji natrávenou vyzvrátí a různými dalšími procesy pak vzniká tmavý, lesní, medovicový med. dobrou chut!

Ono je v podstatě jedno, jestli jsou vlasy odebrané živému, či mrtvému člověku. Je to stejně mrtvá tkáň. A jen tak mimochodem, kdo si kouše nehty, je taktéž lidožrout...

Ovšem, s těma vlasama nevím. Chlup mi v hubě nevadí, to se při jistých aktivitách občas stane, ale vlas jo.

navíc nezaskočí kost v krku, jako se to stává rybožroutům...

Diana
11. 01. 2011
Dát tip
Květoň má pravdu, jako ostatně vždycky! ;-) Já mám lidi velmi ráda: mnozí jsou "k sežrání". A pak, vlas sem, vlas tam, nám už je to všechno jedno.. ;-)))

Robin_Odd
11. 01. 2011
Dát tip
mnam

Já jsem gurmán a předsudky netrpím. Proti chutně připravenému člověku nemám žádných výhrad. Akorát by to neměl být kus příliš starý a prorostlý. ((-:

vegetarián je jen politicky korektnější termín pro lidožrouta? Panečku...

..božeeeeee..proč já to četla!!!!!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru