Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Maloměstský život

29. 11. 2001
3
0
2007
Autor
Hakim

Zamyslete se ...

Kritika maloměstského života

Nejdříve se ptám? Co je to maloměstský život? A hlavně: Kdo je to maloměstský člověk? Někdo žijící na malém městě? Rozhodně ne. I na malém městě se dá žít velký život. Maloměšťák, jestli mi dovolíte toto označení, je člověk žijící "malým" životem. Člověk s malým rozhledem, myšlením, zájmy a hlavně rozumem. Člověk netolerantní, samolibý, a egoistický. Tento člověk sobě vlastním nechutným způsobem schvaluje násilí na etnických i rasových menšinách, například na cikánech, souhlasí s naprosto nemyslnými válkami, třeba v Avganystánu. Nevadí mu omezování lidských svobod a práv, politická nebo ekonomická situace v naší takzvaně milované vlasti. Je ze zásady proti čemukoliv novému, neznámému a esthabilismentem zakazovanému jednání. Nenávidí jakékoliv náboženství či seskupení lidí věřicích podle něho v jakási prapodivná dogmata. Myslí si, že je to všechno jen ztráta času a spokojeně si žije na té své hromádce hnoje. Nedochází mu, že svým nic neděláním se spíše stává součástí problému. V zásadě totiž platí: buďto jsi součástí problému nebo součástí jeho řešení. Hlavně si pamatovat. I na "malém" městě se dá hrát velké divadlo. Důležitá je snaha.


Hakim
31. 10. 2002
Dát tip
Jen avízko... (sorry jestli vnucuju vlastní "díla!)

I understand...

Celinka
23. 01. 2002
Dát tip
???

Hakim
03. 12. 2001
Dát tip
Omlouvám se všem za jakési hrubé chyby. Dílko vzniklo po jednom rozhovoru s opravdovým MALOMĚŠŤÁKEM. ... spontální próza ... Nezlobte se na mě ...

Krel
03. 12. 2001
Dát tip
zajímavý..

KID
30. 11. 2001
Dát tip
(Afghanistán se píše "f", měkký "i" a "h" za "g") :) Jinak bych taky nechtěl KIDat hnůj na statku...

Siri
29. 11. 2001
Dát tip
jsem tu prvňáček...ale jsem tak ráda ,že jsem Písmáka objevila. maloměšťák - bohatý ač chudý..... + tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru