Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

BRACKENRIDGE

16. 01. 2011
22
39
3631
Autor
brackenridge

“Terapie hrou s pískem staví na tvrzení Sigmunda Freuda…”

 

Všechny hlavy v místnosti se otočily směrem ke dveřím. Brackenridge se rozpačitě usmála. Na tváři měla přilepené kolečko salámu.

Blythe přátelsky pokývla směrem k příchozí:

“Mám se posadit, abys viděla na promítací plátno?”
“Jo,” přisvědčila Brackenridge blahosklonně. “Jinak uvidím hovno.”

Tak přišla zase pozdě, no. Se neposerou. Hlasitě a nevhodně se uchechtla.

 

Po cestě do práce jí přepadl hlad. Stavila se v Domino’s. Velkou salámovou pizzu sežrala ještě v autě. Byla dobrá!

Na konvence Brackenridge srala. Ubrousky? Na co? Mastná ústa si utřela do rukávu.

 

“Prohlédněte si diagram, podle kterého se Jungem popsané ego a self prolínají v různých stádiích vývoje. Tyto dvě entity jsou propojeny symboly. Třeba ve snech. Pokud vás výklad snů zajímá, přinesla jsem k prolistování lexikon.”

Brackenridge ani nezvedla ruku (Freud a Jung pro ni byli přežitky dvacátého století):
“To už bych, kurva, mohla jít rovnou ke kartářce. Takovej bullshit.”

Blythe zrudla.

Lucy předstírala, že si dělá poznámky. Brackenridge ale dobře viděla, jak neuměle kreslí do zápisníku kozu.

 

“Připravila jsem pro vás takové cvičení. Tyto předměty (Blythe máchla rukou směrem k miniaturkám prostřeným na připravené dece) se používají v terapii hrou s pískem - Sandplay.”  

Ann v zákrytu tlusté knihy nenápadně přehrávala na mobilu oblíbený klip: štěňátka, tentokrát beze zvuku.

Blythe promluvila cíleně k Brackenridge:
“Prosím tě, Brackenridge, snaž se. Já vím, že tvůj handicap se nedá ovládnout, ale pokus se. Prosím.”

 

Od té doby, co Brackenridge objevila  svoji jedinečnou schopnost, svět se pro ni obrátil naruby. Cíleným pohledem dokázala jakýkoliv předmět změnit v trus. PUFFF! A místo propisky na stole zapáchalo hovno.

Brackenridge se tak stala archetypem negativní superhrdinky. Hovnovlastnost se  naštěstí začala prezentovat až po nástupu do práce, ze které ji nyní nemohli vyhodit, neboť se vedení bálo právního stíhání za diskriminaci. Brackenridge totiž tvrdila, že svůj talent nedokáže ovlivnit ani usměrnit. Opak byl samozřejmě pravdou. Ten neviditelný paprsek uměla přivolat vědomě. A to se stávalo poměrně často. Kolegyně se nyní mohly servilností k Brackenridge přerazit (Kávičku? Dortíček? Šlofíčka?). Tak to je LA VIDA LOCA, usmívala se Brackenridge, když jí ředitelka poprvé přidala, a nevědomky tak přispěla na pětilitrový demižon tuzemského rumu.

 

“Ale no jo, Blythe, však víš, že tomu neumím poručit.”

Štíhlá přednášející se káravě ohlédla po Amber. Sekretářka bleskově vytáhla prst z nosu. A to už ten sopel málem vydrápla!

“Zde vidíte sedmdesát miniatur, ze kterých si jednu vyberete. Vlastně, ona si vybere vás. Zkuste věřit instinktu. Která věc vás přitahuje? Nemusíte vědět proč.”

Šarlatánka, pomyslila si Brackenridge. Takový bláboly. Nevěřila ničemu, co nebylo podložené vědeckým výzkumem, hmatatelnými důkazy. A nejméně ze všeho věřila v Boha. Kdyby existoval Bůh, říkala si pozdě v noci zakutaná do sedmi přikrývek, jak mohl dopustit, aby….no nic. Ovšem hovnovloha byla opravdová. Té Brackenridge věřila. Tak například právě teď by mohla všechny ty směšné miniatury jedním pohledem změnit v tratoliště sraček. Ale neudělá to. Ještě ne.

 

“Hele, diamant!” hrábla parádivá Holly po skleněném kamínku.

“Pšššt,” napomenula ji Ellen, “Máme u toho bejt potichu…”

Brackenridge si prohlížela hračky. Orel, kráva, svazek obilných klasů, figurka stařeny, mušle, ametyst, ořezávátko ve tvaru psacího stroje… Zarazila se. Vypadal úplně stejně jako ten otřískaný Continental, který děd přinesl z pracovního tábora po osvobození Američany. Vězni si mohli si tenkrát vzít cokoliv, jako memento. Brackenridge hračku rychle ztopila v kapse.

 

“Teď si svůj objekt dobře prohlédněte. Seznamte se s ním. Ohmatejte jej, přičichněte k němu. Jaký má pro vás vzkaz? Co vám chce sdělit?”

 

Plastikový hrad upadl na podlahu s dutým ŤUK.

“Jééé, sorry…” omlouvala se Ellen za vyrušení.

Nozdry Brackenridge rozšířil hněv. Taková zase píčovina! Aby ke mně mluvil předmět? Samozřejmě, že podvědomě sáhla po něčem známém. Zaplavila ji vlna vzpomínek. Docela smutných. Přesně o nich nechtěla nikdy mluvit, nechtěla na ně myslet. Tak a dost, kurva, stroj nestroj, za trest ho proměním v hovno!

 

Hepčí! kýchla Lucy a tragicky udeřila Brackenridge loktem do brady. Rotaci hlavy se už nedalo zabránit. Zrak zasažené Brackenridge byl nárazem odmrštěn z ořezávátka na šokovanou přednášející. Hromada hnoje explodovala na čerstvě vymalované stěny posluchárny, zashujíc ve své šílené trajektorii obličeje, šaty i kravaty sedících.

“Blythe! Proboha, Blythe!”  

Amy pohltilo milosrdné bezvědomí. Účastníci přednášky nevěřícně zírali na zapáchající hromadu kravinců a vzniklý chaos . Brackenridge si uvědomila, že škála jejích trusovloh se právě rozšířila z materiálních předmětů už i na živoucí organismy.

 

Tak to by mohl být, kurva, problém.


39 názorů

hanaka
18. 01. 2011
Dát tip
:-))) *

...* nejdou ty hovnovlohy na chvíli půjčit?

hahahaaaaaaaa!!!!!!!!!!!! honzyku honzyku honzyku se dusim na boruvce...mi zaskocila...heimlich heimlich heimlich uz je to dobry my jsme meli postaka oskara byl to debil ;-DDDDDDD

Honzyk
16. 01. 2011
Dát tip
,,,tak ja si lehnu na bricho..ale nemam sunku, jen sunkovej salam...snad to nevadi....skoda, ze zejtra nejdu na injekci do zadku, to by sestra koukala...uz vidim, jak rano na me zazvoni listonos, jmenuje se Lukas Lukas, kdo by ho nemiloval, zeo, a ja za sebou zpod nocni kosile halou ke dverim trousim kolecka salamu , sbiram je a jim : tomu se rika snidane z prdele:))).....

honzyku ty ses celej k sezrani....dej si tu sunku vsude jo, ne jen na ksicht!!! ;-DDD

Honzyk
16. 01. 2011
Dát tip
..jdu spat, na ksichte salamovou masku podle tvyho "navodu": dal jsem sunkovej.....rano sezeru:))

Dave Lister
16. 01. 2011
Dát tip
:)...jo, chvíli jo..

Dave Lister
16. 01. 2011
Dát tip
CHch jo a já si dnes ani nenalila, tak si jdu nalít decku ste mě nakazilííí!!!

JASNE!!!!! ;-DDDD co jinyho asi????

bubu se nazit

hahahaha!!!!! ;-DDDDD jedu vlakem do hospody!!!!! ;-DDDD

NADRAZI ;-DDD

tak axliku, na zdravi ;-DDD

tak dobre, axliku, ŠKORAPIE....ů=DDDDD nebo TELENÍ

to bylo skoleni!!!!!! posilam hromadne avi, ze HROMADNE DEKUJI ZA KOMENTY A TIPY!!!! ;-DDDDDDDD

Sebastiana
16. 01. 2011
Dát tip
t*

Dave Lister
16. 01. 2011
Dát tip
Pchhhh...prdel na entou...lochec..hotová hovnověda..špica.. čurina...samý šit, a tak to pobaví, jo, to je umění, bavit tímhle..Tož zdar jak sviňa!T.

renegátka
16. 01. 2011
Dát tip
Nebezpečná ženská.*

Honzyk
16. 01. 2011
Dát tip
...ja si tvy texty\ promitam na ted ve svy hlave...uz ani na tyvy nekoukam, ani na filmy.D***

Lucy předstírala, že si dělá poznámky. Brackenridge ale dobře viděla, jak neuměle kreslí do zápisníku kozu. To je perla.

100Wzarovka
16. 01. 2011
Dát tip
Brack já to prostě vnímám jako množství exprese na druhou? Ne, ne na n-tou, kdy n=je číslo větší než 1 až nekonečno

Ferry
16. 01. 2011
Dát tip
Křehčí povahy si místo exkrementů můžou představovat šlehačku... U mě ovšem boduje to vstupní kolečko salámu na tváři - je tak samozřejmé, nenásilné, kdyby tam po rychlé sváče v autě nebylo, museli bychom si ho vymyslet.... t*

moorgaan
16. 01. 2011
Dát tip
Bohušu!...kurva se neřííkáá! - tvuj styl roztrhanosti deje, at se deje co se deje u mne vyvolava dojem, ze se vlastne nic nedeje!

baaba
16. 01. 2011
Dát tip
...z tvejch divnejch se mi TENHLE líbí nejvíc!*****

..zajímavé..většina děcek chtěla být popelářem..ty brack vždycky něco extra...)))) ..machňom..rusky vyměníme..:)))

ů=DDDD co to je machnom???? dik moc sep, moje detske prani bylo stat se proktologem, to se mi bohuzel nevyplnilo....

:o)))))))))))))))))))))..to by teda fakt mohl!!!!!!!!!! ..čéče..brack..chtěla bych mít tvůj mozek..fakt jo..))) ..machňom?????

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru